antonina.detector.media
Лєна Чиченіна
«МедіаЛайф»
24.08.2023 13:50
Ми всі помремо. Як УНІАН лякав читачів Армагеддоном на День Незалежності
Ми всі помремо. Як УНІАН лякав читачів Армагеддоном на День Незалежності
Негативна інформація – одна з основ клікбейту. І, звісно, важко не пуститися берега, постійно збільшуючи градус. Так от, якби в Україні вигадали премію «Скажені заголовки», сайт УНІАН Litе мав би гарні шанси на перемогу.

Раніше я вже писала про неймовірні фешн-поради, які дають автори цього сайту жінкам у різному віці. А починаються вони із заголовків типу «Який одяг заборонено носити жінкам після 50». Але це явно не найцікавіше, що є на цьому ресурсі. 

Розділ «астрологія» — ось куди варто йти по враження. Поміж текстами про те, які знаки зодіаку нарешті вийдуть заміж, трапляється і справжня важка артилерія. Це мольфари та астологи, які стверджують, що дуже скоро УКРАЇНУ ЗАКИДАЮТЬ БОМБАМИ ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ! І станеться це, безумовно, на День Незалежності. Про «сотні ракет» УНІАН нагадує своїм глядачам мало не щодня. 

А закидають нас із вами тому, що нині спостерігається повернення транзитного Марса, який поєднується з Марсом натальним. І наче цього було не достатньо, він перетнувся ще і з прогресивним Меркурієм. А це, самі розумієте, не віщує нічого доброго. 

Інша астрологиня стверджувала, що на початку серпня на українців чекають «серйозні втрати» і боротьба «стінка на стінку»: «Ми зійдемося в серйозному протистоянні. Перша декада місяця буде найнебезпечнішою. 4, 7, 8 серпня принесуть українцям страх, біль і страждання. Далі ситуація трохи пом'якшиться».

А ось і Армагеддон. Його пророкує страшенно популярний астролог. Апелює він до Чорного місяця, який може принести нам техногенну катастрофу.  

«Також у Києві Путін може влаштувати схожий Армагеддон, як в Одесі. Єдине, що може нас врятувати, — це військовий переворот в Росії, який може відбутися з 19 по 25 серпня. У гороскопі Путіна Марс буде проходити по Сатурну і Меркурію. Є великий шанс, що те, що не зробив Пригожин, зробить, наприклад, російський генерал Михайло Теплинський».

А поки ми чекаємо на рішучі кроки генерала, астролог не забуває нагадати, що восени на нас теж чекають страшні кошмари. А саме — у 5–10 разів більше дронів. Усе тому, що Марс перейде в Терези. А це також значить, що буде підірваний Кримський міст. Але є і хороші звістки: Марс у Терезах ослаблюється, отже, нам активніше даватимуть зброю. 

Прогнози на осінь від іншого експерта з розташування планет теж страхітливі. «Путін буде біснуватися», — обіцяє він. Бо «Сонце, Місяць і Марс з'єднаються в Скорпіоні в опозиції до Урану в Тельці». Очікуйте у жовтні–листопаді. 

Матеріали з такими заголовками доволі часто з'являються у моїй стрічці і, зізнаюся, вони мене неймовірно розважають. Проте можу собі уявити, як вони впливають на аудиторію з великим рівнем тривожності, людей, які постійно страждають від обстрілів, або тих, кому поки не вдається сприймати інформацію критично. Гостра реакція на такі повідомлення постійно обговорюється в медіасередовищі, та й не тільки.

Не раз чула від знайомих із прифронтових регіонів про справжні нервові зриви після ось таких «прогнозів». Понад те — під час Революції Гідності моїй родичці довелося викликати швидку, бо вона днями сиділа перед телевізором і дивилася репортажі зі страшними заголовками, які в кілька разів перебільшували і так жорстку реальність. 

До речі, на страшні наслідки автори УНІАН Lite пропонують налаштуватися навіть у побутових дрібницях. 

Та все ж найбільш епаптажним розділом на цьому ресурсі є «Стосунки». Це текстовий аналог телевізійних проєктів «Сімейні мелодрами» та «Сліпа».  

antonina.detector.media