antonina.detector.media
Марина Крижня
«Детектор медіа»
19.12.2023 20:15
«Фатальна помилка»: Потап є співавтором пісні учасниці українського Нацвідбору на «Євробачення-2024»
«Фатальна помилка»: Потап є співавтором пісні учасниці українського Нацвідбору на «Євробачення-2024»
18 грудня Потап (Олексій Потапенко) опублікував в інстаграмі пост на підтримку учасниці Нацвідбору на Євробачення-2024 Svoiia. Музичний блогер Ваня Рассел звернув увагу, що конкурсну пісню написав сам репер, але замовчав це.

У пості в інстаграмі Потап закликає підтримати співачку Svoiia (раніше відому як Ассоль) та її пісню «Little Angels». Вона бере участь у голосуванні за 11-го учасника українського Нацвідбору на «Євробачення-2024», що проходить у «Дії».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ПОТАП (@realpotap)

Репер написав: «Україна робить неймовірну роботу щодо повернення своїх дітей, викрадених і вивезених під час війни на чужій землі. Історія цих маленьких українців шокує нас своєю кривавою правдою. Ми маємо розповідати світові про те, що відбувається. Жодна дитина на Землі не має переживати жахів війни — діти втрачають домівки, батьків, сім'ї. Ці маленькі янголята платять неймовірно високу ціну за помилки дорослих, не лише в Україні, а й в Ізраїлі, Палестині та багатьох інших країнах».

А в другому абзаці закликав голосувати за співачку і ні слова не сказав про те, що причетний до написання пісні. «Давайте проголосуємо за цю пісню в "Дії" та привернемо увагу до України та дітей, які страждають від війни у всьому світі», — додав Потап.

Музичний блогер та член журі премій Yuna, Megogo Music Awards, «Музвар» Ваня Рассел опублікував у своєму телеграм-каналі скриншоти пісні зі стримінгової платформи, де вказано, що авторами тексту є Олексій Потапенко та Вадим Алхутов. Ваня написав: «Фатальна помилка. Хоча би не вписували його…».

На стримінговій платформі Spotify також можна знайти відомості про пісню, де співавтором указаний Потап.

Наразі репер живе за кордоном, а ще ми досі не відійшли від пісні «Волонтер». В українців Потап здебільшого викликає негативну реакцію, і через це співачка Svoiia може втратити підтримку в «Дії» та не потрапити в Нацвідбір.

На момент написання цієї статті Svoiia в «Дії» набрала 8,14% голосів, отже наразі вона третя з кінця. Опитування триватиме до 21 грудня, тому не зволікайте та підтримайте музикантів, чия пісня вам найбільше сподобалась. Голосувати можна лише один раз.

antonina.detector.media