antonina.detector.media
Марина Крижня
«Детектор медіа»
18.01.2024 17:00
«У багатстві й бідності, поки ДБР не розлучить нас»: у соцмережах створюють меми про розрив Соні Морозюк та Романа Гринкевича
«У багатстві й бідності, поки ДБР не розлучить нас»: у соцмережах створюють меми про розрив Соні Морозюк та Романа Гринкевича
17 січня художниця Соня Морозюк повідомила в інстаграмі, що не одружуватиметься з Романом Гринкевичем — його сім'я потрапила в корупційний скандал. У соцмережах її вже порівнюють з Оксаною Марченко і створюють меми.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони, та членам злочинної організації. Разом вони начебто завдали збитків державі на понад 934 млн гривень. 29 грудня цього львівського бізнесмена затримали працівники ДБР під час спроби дати хабар одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Його син, Роман Гринкевич, також отримав підозру. Він був заручений із художницею Сонею Морозюк, що викликало в українців обурення, мовляв, Роман допоміг Соні створити ім'я та власний бренд — «вклав шалені гроші».

Ще 6 січня художниця писала про любов та доводила, що сама зробила ім'я та досягає всього своєю працею — розповіла, що малює з п’яти років. Навіть виклала вирізку з газети, де написано, що Морозюк була дипломанткою різних конкурсів, зокрема «Дитина і собака» в Польщі. Тоді ж зазначила в дописі: «Якщо звинувачення на адресу Романа, що були вкрадені державні кошти для ЗСУ, виявляться правдою (я не хочу в це вірити) — то ми не зможемо бути разом».

І ось настало 17 січня, Соня пише допис: «Ми не будемо однією родиною. Я не візьму прізвище Гринкевич. Я не буду з людиною, яка зрадила мою країну. Я вірила. Зараз мені гидко, відчуваю себе обманутою та використаною. Я оберу бути чесною перед собою. І залишусь Сонею Морозюк».

Чи то їй стало соромно за кривий плінтус у квартирі свого коханого (його видно на фото ДБР), чи то вона справді не хоче більше, щоб її ім'я асоціювалося з Гринкевичами, — хтозна. Але Соня пообіцяла продати подарунки, які отримала від екскоханого: «За період наших стосунків від Романа я отримала два подарунки — обручку і кольє. Ці речі я продам, а кошти на ЗСУ (як це буде відбуватись, напишу згодом)».

Власне, цей допис і став причиною появи купи-купезної мемів у соцмережах. В іксі жартували про поганий плінтус і труси.

Робили меми з картинами Соні Морозюк і не тільки.

Порівнювали Соню Морозюк з Оксаною Марченко. 

В інстаграмі теж жартували у коментарях, а ще навіть написали вірш про Соню й Романа.

18 січня Ігорю Гринкевичу, його сину Роману — екснареченому Соні Морозюк — та ще трьом фігурантам справи мають обрати запобіжний захід. Можливо, нас очікує ще одна хвиля мемів про корупційну сімейку. В українців традиційно добре виходить сміятися в моменти найбільшої нервової напруги (щоб не плакати) і триматися.

antonina.detector.media