antonina.detector.media
Марина Крижня
«Детектор медіа»
27.03.2024 16:30
Оголошено кастинг! Режисерка Катерина Горностай шукає акторів для ігрового повнометражного фільму «Антонівка»
Оголошено кастинг! Режисерка Катерина Горностай шукає акторів для ігрового повнометражного фільму «Антонівка»
Стрічка розповідатиме про повоєнну Україну майбутнього.

Режисерка та авторка сценарію Катерина Горностай запрошує взяти участь у кастингу як професійних акторів та акторок, так і людей без досвіду віком від 20 до 30 років. Для цього потрібно заповнити гугл-форму. Як зазначають у заявці на кастинг, вміння грати на музичному інструменті вітається, але не є обов'язковим.

Нагадаємо, що її попередній фільм «Стоп-Земля», який розповідає про досвід дорослішання, багато хто відзначав за інтимність та ніжність. А ще він здобув нагороду «Кришталевий ведмідь» юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus у межах 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, а також гран-прі на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

«Наш кастинг трохи відрізняється від звичного пошуку акторів. Мені цікаво познайомитися з дуже різними людьми. І хоч сценарій уже написаний, я допускаю, що мої герої і навіть, можливо, їх професії зміняться під впливом справжніх особистостей, яких ми зустрінемо. Тому неважливо, чи маєте ви акторський досвід, чекаємо ваші заявки», — сказала «Детектору медіа» Катерина Горностай. 

Вона також розповіла більше про сам фільм та персонажів: «"Антонівка" (поки що це наша робоча назва, це такий сорт яблуні) розповідає камерну історію одного деокупованого селища в повоєнному майбутньому України. Центральними персонажами фільму є молода пара, яка тільки-но почала новий етап стосунків. Тепер вони мешкають разом у домі її діда Антона (його ми будемо шукати трохи згодом).

Вони молоді і наївні. Аврора — ветеринарна лікарка, багато працює, добра і цілеспрямована, але емоційно незріла дівчина. Коли їй погано, вона не вміє попрохати про допомогу, тому відштовхує найближчих. Дарко — композитор і музикант, чуйний і відповідальний. Він безробітний, тому часто лишається вдома на хазяйстві і таким чином стає важливою частиною як дому, так і громади села».

Режисерка розповідає, що наразі вони мають фінансування лише на розробку проєкту, зокрема кастинг, пошук локацій.

«Це стало можливим завдяки Європейському фонду солідарності з українськими фільмами (ESFUF): ми отримали фінансову підтримку на девелопмент. Попереду пошук фінансування саме на виробництво. Розробляємо проєкт ми разом з нашими литовськими партнерами, а також відкриті до співпраці з копродюсерами з інших країн», — каже Катерина.

Зйомки плануються в Україні, проте коли саме вони розпочнуться — поки неясно. Катерина Горностай пояснює: «Почати знімальний період можна буде лише за наявності фінансування, тому коли точно почнуться зйомки, сказати не можемо».

Фото: moonman.com, Могилянська школа журналістики, інстаграм Катерини Горностай

antonina.detector.media