antonina.detector.media
05.04.2024 20:40
Щоб звучали несправедливо забуті пісні. Тіна Кароль запустила проєкт «Дім звукозапису»
Щоб звучали несправедливо забуті пісні. Тіна Кароль запустила проєкт «Дім звукозапису»
Перше відео вийшло на ютуб-каналі проєкту 4 квітня. А гостею цього випуску стала Юлія Саніна, фронтвумен гурту The Hardkiss.

На початку відео співачка, авторка і продюсерка проєкту Тіна Кароль говорить про те, що хоче, аби він увірвався в тренди, «тому що ми продовжуємо нашу музичну красиву історію». Увірватися в тренди він справді може, адже ми бачимо красиву картинку, гарне світло, ще й слухаємо чудову музику. І сам формат нам давно знайомий і зрозумілий: сучасні зірки роблять кавери на підзабуті хіти української естради.

Знімають проєкт у легендарному місці —Будинку звукозапису Українського радіо. Про нього керівник і диригент симфонічного оркестру Українського радіо каже: «Це — єдиний професійний студійний комплекс, побудований спеціально для запису великих колективів».

Михайло Дідковський, продюсер звукозапису Українського радіо, додає, що вони мають змогу записувати одночасно близько 200 виконавців.

Тіна Кароль розповідає, що можна було створити ютуб-канал спеціально для того, щоб викладати кавери, але це не так цікаво, як побачити процес створення на власні очі. І в цьому випуску бачимо, що за 2 години музиканти та Юлія Саніна мали притертися, зробити репетицію і наживо з першого дублю виконати забуту пісню.

До речі, співаки та співачки, запрошені у проєкт, самі обирають пісню та жанр музики. Юлія Саніна обрала «Коханий» Ігоря Поклада та вирішила зробити джазовий музичний експеримент. І наприкінці шоу вона виконує пісню разом із музикантами. Але це ще не все: кожна пісня, яка зазвучить на шоу, виходитиме наступного дня на всіх стримінгових платформах. Отож завтра має з'явитися і кавер Юлії Саніної.

У цьому проєкті Тіна Кароль почувається як риба у воді, а під час роботи над піснями з музикантами — дуже впевнена і вимоглива. Вигляд має дуже професійний. І недарма, адже вона сама каже, що зібрала найкращих музикантів України під кожну пісню.

Проєкт важливий і цікавий. Тож чекаємо на нові випуски «Дому звукозапису» та переосмислені пісні.

Фото: скриншоти з ютуб-проєкту «Дім звукозапису»

antonina.detector.media