antonina.detector.media
Марина Крижня
«Антоніна»
17.04.2024 16:10
Конференція у печері. Яні Брензей відмовили бути ведучою через її стать
Конференція у печері. Яні Брензей відмовили бути ведучою через її стать
Телеведуча мала модерувати захід на економічну тематику для великої державної компанії, яку Яна не називає.

Якщо ви забули про печерний сексизм, тоді ми йдемо до вас! Цю історію Яна розповіла у своєму інстаграмі. Вона каже, що їй відмовили за кілька днів до заходу. Написали (увага): «Вибачте, ми тут подумали, що краще, аби вів чоловік, тому дякуємо — до побачення».

«Я перечитала повідомлення кілька разів. Серйозно? Якщо економічна тематика, то краще чоловік?» — пише Яна. Розуміємо її обурення.



Вона продовжує: «Я — серед трьох найкращих випускниць програми з економічної журналістики Київської школи економіки. Я модерую заходи для міжнародних структур типу ООН та ОБСЄ. Заходи за участі перших осіб держави. Ця конференція мала б бути четвертою лише цього місяця у моєму графіку. Ще від кількох я відмовилась, бо не встигала. Але є недолік — у мене ХХ-хромосоми, а не ХY.

Дуже сподіваюсь, що ця компанія просто не хотіла працювати зі мною і не знайшла кращої відмазки. Це ок, я не маю всім подобатись. Але якщо вибір базувався на статі — то це, шановні, печерний сексизм».

Ми з вами знаємо безліч історій про те, як жінкам відмовляють у працевлаштуванні через їхню стать. У журналістиці це досі часто буває в окремих темах, які вважаються «не жіночими».

Конференція з чоловіком-ведучим пройде, а нам своє робить — продовжуємо боротьбу з сексизмом.

Фото: інстаграм Яни Брензей

antonina.detector.media