antonina.detector.media
Катерина Городнича
«Антоніна»
24.04.2024 11:00
Як нюдси згубили кар’єру головного ведучого новин на ВВС
Як нюдси згубили кар’єру головного ведучого новин на ВВС
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.

40 років він пропрацював у кадрі, коментував похорон королеви і коронацію Чарльза ІІІ. У нього була найвища на ВВС зарплата серед ведучих — майже пів мільйона фунтів стерлінгів на рік.

Гроші його і згубили. Статки, які нема куди дівати, він вигадав витрачати на те, щоб платити підліткам, аби вони йому присилали нюдси. В липні минулого року батьки 17-річної жертви (через захист законом у пресі не повідомляють стать) написали скаргу в поліцію і керівництву корпорації ВВС. 

Вони заявили, що їхня дитина отримала від телезірки сумарно 35 тисяч фунтів за свої оголені фото. При цьому кошти одразу йшли на кокаїн, оскільки жертва виявилася ще й наркозалежною. 

Тоді у пресі одразу спалахнув скандал. Але оскільки імені телеведучого ще не назвали, на горіхи від суспільства почали отримувати всі ведучі підряд. Репутація найбільшого державного мовника Британії впритул наблизилася до катастрофи. 

Але на порятунок чесних імен ведучих несподівано поспішила дружина Едвардса. Вона розказала пресі, що її чоловік після звинувачень зліг у лікарню. Майже не спалила. А, ні, спалила!

Отже, образ збоченця набув конкретного імені та обличчя. І обличчя це, за оцінками британської преси, до моменту скандалу мало найбільший вотум довіри в суспільстві. Топова зірка топового каналу. Якось навіть обговорювалась можливість надати йому лицарський титул. Навіть не знаю, з ким би й порівняти на українському ТБ. Хоча, напевно, ніхто й не захотів би тепер, щоб його порівнювали з Едвардсом.

З 5 липня минулого року ведучий був відсторонений від ефірів, але зарплату продовжував отримувати.

Поліція розслідування закрила, тому що сама жертва від звинувачень відмовилась. Але не її батьки. Мати тинейджера «вимагає відповідей від медіакорпорації». Щоправда, саме питання, на яке потрібні відповіді,  виокремити важко. Загальний сенс, напевно, можна сформулювати так: «Та що ж це таке твориться, люди добрі?!»

Керівництво ВВС всі 10 місяців вело внутрішнє розслідування, але змагатися в успішності зі Скотленд-Ярдом не стало. 

І от напередодні на ВВС заявили, що Г’ю Едвардс сам звільнився. Начебто через стан здоров'я. Численні інсайдери від корпорації щедро поділилися неофіційними доповненнями до офіційного пресрелізу. Про те, що весь колектив щасливий. Тому що для корпорації це було аж соромно — так довго тягнути розслідування. А для керівництва ще й боляче — платити найбільшу зарплатню людині, яка вже 10 місяців не виходить в ефір.

62-річний Едвардс поїхав лікувати душевні травми від колапсу кар’єри до своєї мами у Вельс, а мама підлітка, який (чи яка) заробив 35 тисяч за нюдси, пообіцяла пресі, що це ще не кінець.



antonina.detector.media