Директор Харьковского музея повторила подвиг Никиты Хрущева

Директор Харьковского музея повторила подвиг Никиты Хрущева

Також слід зазначити, що в процесі підготовки проекту відбулося грубе втручання в процес формування експозиції, а саме: керівництвом була власноруч знищена відома інсталяція Давіда Тер-Оганяна «Дівчинка в трусах».
Директор Харьковского музея повторила подвиг Никиты Хрущева
25 Трав 2009
0
2358

Моя милая Дуся, ласт викенд я провела в мыслях о том, что современное искусство в нашей стране остается экзотикой. Да и то, многие ни сном ни духом, даже, казалось бы,  отпетые профессионалы. Вот например, директор Харьковского музея Валентина Васильевна Мизгина практически действовала по сценарию Никиты Хрущева, который в свое время объявил художников не следующих канону соцреализма пидорасами. ВВМ серьезная женщина Манифеста ей не указ. Короче говоря  кураторский проект харьковской группы SOSка  грубо уничтожили. Из Харькова шлют жалобные письма, сама посмотри:

 

НОВА ІСТОРІЯ ПІД ЗАБОРОНОЮ

21 травня в Харківському художньому музеї відбулося відкриття виставки «Нова історія», проекту-фіналіста міжнародного конкурсу кураторських проектів «Мистецтво a priori: актуальні історії».  В регулярній експозиції музею були представлені відео, фотографія, інсталяції та об’єкти актуальних художників – як доволі відомих, так і початківців – з України, Росії, Швеції, Румунії та Словаччини.

Відкриття відбулося резонансно. Був проведений прес-тур, кураторська екскурсія для відвідувачів, а також спеціальна екскурсія-лекція для студентів художніх вузів та мистецтвознавців.

Але вже наступного ранку, 22 травня, проект, показ якого був запланований до 25 травня включно, був зачинений, а експозиція демонтована за особистим розпорядженням директору музею. Прохання про припинення роботи виставки було надано в категоричній та агресивній формі. З аргументів приведених керівництвом - посилання на нецензурність змісту робіт та принципова невідповідність виставковій політиці музею. Наприклад, розташування відео-роботи Алєксандра Вайндорфа «Detour. One particular Sunday.» (раніше показана на «Manifesta 7») в залі І. Рєпіна. Також слід зазначити, що в процесі підготовки проекту відбулося грубе втручання в процес формування експозиції, а саме: керівництвом була власноруч знищена відома інсталяція Давіда Тер-Оганяна «Дівчинка в трусах»  (варіант якої раніше був представлений на «Арт-Москві»)

На жаль, авторам та організаторам виставки відмовили у наданні письмової відповіді з розясненням причин дострокового припинення роботи виставки. Тому з питаннями стосовно обставин екстреного закриття проекту прохання звертатися безпосередньо до керівництва Харківського художнього музею в особі Мизгіної Валентини Василівни, директору, за телефоном у Харкові +38 (057) 7063395.

Также поделюсь с тобой емейлом,  так сказать,  фронтмэна SOSки Николая Ридного, вдруг ты решишь черкнуть ему пару слов в утешение nickridniy@mail.ru

Целую

Аксинья

 

 

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 030
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 201
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 096
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 655
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 959
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 564
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду