Голова ОДА Олександр Вілкул зірка дніпропетровського телеефіру!

Голова ОДА Олександр Вілкул зірка дніпропетровського телеефіру!

«Вілкул? О, ДА!»   Ведучі новин Дніпропетровської ОДТРК - лунатики, а новини беруть зі стелі? Такі припущення виникають при перегляді анонсів інформаційних випусків телекомпанії. Ведучі - хлопець і дівчина - ходять по віртуальній студії із відч
Голова ОДА Олександр Вілкул зірка дніпропетровського телеефіру!
14 Лист 2011
0
2494

«Вілкул? О, ДА!»  

Ведучі новин Дніпропетровської ОДТРК - лунатики, а новини беруть зі стелі?

Такі припущення виникають при перегляді анонсів інформаційних випусків телекомпанії. Ведучі - хлопець і дівчина - ходять по віртуальній студії із відчуженими поглядами та тицяють пальцями на уявні предмети. Щось подібне можна побачити в заставці «Фактів тижня з Оксаною Соколовою» на ICTV. Тільки та в кадрі одна, а тут - двоє.

Блукання ведучих зі скляними очима, їхні махи руками, якими вони ніби намацують собі шлях, мимоволі виникають асоціації із типовими клінічними проявами сомнамбулізму. Або з фільмами жахів про зомбі.

Далі - більше. Дивлячись кудись угору, вони зчитують і занотовують собі якусь інформацію. То що цим хочуть сказати автори роликів, що новини для інформаційних випусків Дніпропетровської ОДТРК беруться зі стелі?

Відповідь на питання приходить при перегляді самих новин. І справді, чимало з них виглядають саме такими - взятими не інакше як зі стелі. В даному випадку тієї, що в кабінеті голови ОДА Олександра Вілкула.  

Говорить і показує Вілкул  

Враховуючи безпрецедентно-рекордні обсяги присутності нинішнього голови Обласної державної адміністрації Олександра Вілкула в ефірі Дніпропетровської ОДТРК, у порівнянні з попередніми очільниками ОДА, видається за доцільне внесення у програму каналу певних коректив із метою приведення її у відповідність із реальним змістом трансльованого телепродукту.   Задля зміцнення культу особи голови ОДА Вілкула в ефірі Обласного державного ТБ та свідомості глядачів, керівництву ДОДТРК давно пора розглянути можливість зміни назв уже існуючих передач і рубрик на наступні, більш підходящі варіанти:  

- інформаційно-аналітичної, суспільно-політичної спрямованості:  

«Світ (Україна/рідний край) очима Вілкула»

«Кажемо Дніпропетровщина - розуміємо Вілкул»

«Вілкул: учора, сьогодні, завтра»

«Актуально! Вілкул»

«Крізь призму Вілкула»

«Наголос Вілкула»

«Вілкул. Без коментарів»

«Вілкул акцентує»

«Час Вілкула»

«Рішення Вілкула - в життя!»

«В ногу з Вілкулом»

«Вілкул наше всьо!»  

- науково-пізнавального жанру:  

«Запитай у Вілкула»

«Чи є життя після Вілкула»

«Вілкул людина всесвіту»

«Горизонти Вілкула»

«Очевидне неймовірне: Вілкул»  

- на медичні теми:  

«Вас консультує Вілкул»

«Доктор Вілкул»

«На прийомі у Вілкула»

«Аналізи Вілкула»

«Палата Вілкула»

«Діагноз - Вілкул»

«Лікуємося разом із Вілкулом!»  

- літературно-мистецькі:  

«Слово про Вілкула»

«Вілкул звучить гордо!»

«Наш Вилкул самых честных правил...»

«Заповіт Вілкула»  

- релігійної тематики:  

«Спочатку було слово... Слово було від Вілкула і слово було Вілкул»

«Вілкулу помолимося»

«Вілкул син Криворізький»  

- для дітей:  

«На добраніч! Вілкул»

«Казка від Вілкула»

«В гостях у Вілкула»

"Хай завжди буде Вілкул!"  

- спортивні:  

«Вілкул: швидше, вище, сильніше!»

«Гол, Вілкул, гол!»  

Логічним продовженням редакційної політики з розкручування телезірки могло бути створення еротичних програм із пропонованим часом показу  ‑ після 23-ї години:  

«Хочу Вілкула!»

«Вілкул для дорослих»

«Робимо ЦЕ як Вілкул! Робимо ЦЕ разом із Вілкулом!»

«Говорить і показує Вілкул»

«Вілкул моєї мрії»

Мерське телебачення  

В сюжеті інформаційного випуску «Деталі», присвяченому першій річниці чергового, вже четвертого за рахунком, переобрання Івана Куліченка міським головою, дніпропетровський муніципальний 34 канал у «найкращих» радянських традиціях ретельно вилизав мера з ніг до маківки. Переможні реляції про діяльність Івана Івановича супроводжувалися висловленням глибокої подяки від городян.

За збігом обставин наступного ж дня у місті в одній із балок стався зсув ґрунту, внаслідок якого було зруйновано півтора десятки гаражів. На щастя, обійшлося без людських жертв.

Загроза зсувів є однією з найнагальніших проблем міста. Дніпропетровськ має чимало небезпечних ділянок, де зберігається велика ймовірність виникнення катастрофи. А жителі таких територій заявляють про відсутність із боку влади будь-якої реакції на їхні численні звернення і сигнали про небезпеку.  

Три кити дніпропетровського футболу

Телевізійна заставка програми «Дніпро-Футбол» Анатолія Шинкаренка на дніпропетровському 9 каналі («Приват ТБ Дніпро») складається лише з демонстрації трьох осіб: самого ведучого, гендиректора ФК «Дніпро» Андрія Стеценка та власника клубу Ігоря Коломойського.   Причому образ Шинкаренка повторюється двічі: на початку і в кінці нарізки кадрів. Ще одним ідентифікатором футбольної теми виступає футбольний м'яч. Можливо, ця заставка має символізувати трьох китів, на яких тримається весь дніпропетровський футбол?

Гучна правда про Януковича

До речі, програма Анатолія Шинкаренка стала чи не єдиною з регіональних, причому не лише спортивних, але й суспільно-політичних, де були  згадані факти освистання президента Януковича на урочистих церемоніях відкриття НСК «Олімпійський» та «Львів-Арени».          

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 038
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 212
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 104
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 665
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 967
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 574
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду