Для гендиректора державного телеканалу День Свободи - не свято

Для гендиректора державного телеканалу День Свободи - не свято

На мітингу, присвяченому Дню Свободи, що відбувся на площі поблизу будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації, були помічені всього декілька журналістів і дві-три відеокамери. А ввечері продемонстрували коротенький сюжет у новинах на каналі
Для гендиректора державного телеканалу День Свободи - не свято
25 Лист 2011
0
1799

На мітингу, присвяченому Дню Свободи, що відбувся на площі поблизу будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації, були помічені всього декілька журналістів і дві-три відеокамери. А ввечері продемонстрували коротенький сюжет у новинах на каналі «Україна».

Місцевий 11 канал показав типово «джинсовий» репортаж, вочевидь, проплачений «Фронтом змін». У ньому йшлося виключно про участь у заході саме цієї партії, ніби там не було інших, зокрема БЮТ, «Нашої України», КУН, УНП. Прапори вказаних політсил майоріли над площею разом із «фронтовими» біло-зеленими, та про це в сюжеті нічого. Слід розуміти, якби телевізійникам ніхто не заплатив, то взагалі б ніякого репортажу про подію не було.

Вірним своїм «біло-блакитним» традиціям залишився Дніпропетровський державний (ДОДТРК) під орудою депутата облради від «Регіонів» Валентина Чанглі.

У День Свободи обласний державний телеканал ані словом не обмовився про державне ж свято, засноване Указом Президента України Віктора Ющенка. Замість того в щоденній програмі «Тема дня» на ДОДТРК обговорювали, чи варто ставити оцінки на уроках фізкультури. Нічого не нагадало про державне свято і в новинах Дніпропетровського державного. Не було зроблено ані історичного екскурсу в листопад-грудень 2004-го, ані показано, як дніпропетровці відзначили цей день цьогоріч.

З такими претензіями наступного дня я звернувся телефоном до приймальні Держкомтелерадіо. Мене з'єднали із заступником голови комітету Дмитром Кравченком, від кого отримую відписки на свої майже регулярні звернення зі скаргами й наріканнями на зникнення з ефіру ДОДТРК свободи слова та його тотальну окупацію Партією регіонів на чолі з «біло-блакитним» вожаком Дніпропетровщини ‑ головою ОДА Олександром Вілкулом.

Для того, аби з'ясувати конкретну ситуацію, чиновник порадив мені знову звернутися письмово. Так я і зробив. Укотре чекатиму на відповідь.

В обідню пору 23 листопада слухав радіо «Ера». Там якраз починався Vox populi із Віталієм Диким. «Глас народу» був присвячений саме помаранчевим подіям. Вирішив спробувати зв'язатися з редакцією, аби як слухач поділитися наболілим. І треба ж було такому статися, що перша спроба виявилася успішною! Хоча в інші рази не додзвонишся.

Назвав ім'я та прізвище, сказав, звідки телефоную, привітав усіх слухачів «Ери-ФМ» із Помаранчевою революцією - вікопомною подією, яка прославила Україну на весь світ. Поремствувавши, що ми втратили відвойовану тоді свободу, запропонував задля відновлення «статусу кво» знову вийти на Майдан і заявити: «Зека геть!». Перед тим як був відключений від ефіру, встиг повторити гасло двічі.

Так я відзначив свій День Свободи - 2011.       

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 042
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 218
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 107
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 666
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 973
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 578
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду