Від голови Дніпропетровської ОДА Вілкула вимагають пояснень щодо «наїзду» його «дружбана» на опозиційну газету

Від голови Дніпропетровської ОДА Вілкула вимагають пояснень щодо «наїзду» його «дружбана» на опозиційну газету

«Громадянський актив Дніпра» хоче, аби губернатор відповів за «наїзд» на опозиційну газету «Лица» свого друга - заслуженого журналіста України й адвоката, ведучого «Губернських прогнозів» на Дніпропетровському державному телеканалі Бориса
Від голови Дніпропетровської ОДА Вілкула вимагають пояснень щодо «наїзду» його «дружбана» на опозиційну газету
21 Груд 2011
0
1707

«Громадянський актив Дніпра» хоче, аби губернатор відповів за «наїзд» на опозиційну газету «Лица» свого друга - заслуженого журналіста України й адвоката, ведучого «Губернських прогнозів» на Дніпропетровському державному телеканалі Бориса Філатова.  

Про це йдеться в заяві координатора громадської організації Андрія Денисенка.  

У ситуації навколо газети «Лица» громадський активіст прагне з'ясовувати роль і позицію обласної влади, в тому числі особисто Олександра Вілкула. Адже розпочався відверто незаконний, на думку Денисенка, тиск на опозиційне видання з боку Бориса Філатова, який позиціонує себе другом губернатора.  

«Особисто я не вірю в те, що «Лица» Філатову «замовив» Вілкул, але багатьом це може здаватись не таким очевидним, - заявляє Денисенко. - По-перше, «Лица», як і в кучмівські часи, є одним з основних опозиційних видань області, яке дозволяє собі критику голови облдержадміністрації та його оточення. По-друге, Борис Філатов відомий своїми активними діями в політичних інтересах нинішньої обласної влади. Достатньо пригадати його інформаційну роботу проти опонентів-регіоналів у ході місцевих виборів. По-третє, мало хто повірить, що навіть прокуратура Кіровського району, котра орендує своє приміщення у бізнес-партнера Філатова пана Корбана, наважиться на переслідування газети «Лица» без відповідного сигналу з облдержадміністрації. По-четверте, в добу керування обласною ПР Царьовим «Лица» та їхня редакторка Олена Гарагуц уже зазнавали утисків від регіоналів».

Отже, або пан Філатов імітує «наїзд» на газету в інтересах влади, щоби використати прокурорський, судовий та інший силовий ресурс режиму в особистих цілях, або реально здійснює такий «наїзд», робить висновок Денисенко. 

Він переконаний, що Олександр Вілкул повинен оприлюднити свою позицію відносно тиску на редакцію «Лиц», оскільки під загрозою перебуває конституційне право на свободу слова. А ще громадському активісту цікаво знати, чи здатний Вілкул відстоювати свободу слова тоді, коли реалізація цього права спрямована проти нього.  

На терені області молодий і енергійний Олександр Вілкул давно став чимось на зразок реінкарнованого Брежнєва. Тут усе відбувається завдяки особистим зусиллям новітнього “гарячо любимого “Леоніда Ілліча”: “Прошла зима, настало лето – спасибо Вилкулу за это!”. Олександр Юрійович в області – це вже давно «наше всьо». Подібно Путіну і Медвєдєву в Росії разом взятим.  Як вирішить, яку дасть команду, так і буде. Все залежить від його доброї, а може, в окремих випадках, і не дуже, волі.

І горе тому, хто наважиться пливти проти течії. Та й, у принципі, немає дурних. В тому числі і серед журналістів. За дуже рідкісним виключенням, адже «справжніх буйних» – таки дійсно мало.      

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 037
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 209
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 101
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 663
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 965
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 571
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду