Шерлок Холмс змінює професію та інші пригоди Жені Лукашина в "Операции Ы"

Шерлок Холмс змінює професію та інші пригоди Жені Лукашина в "Операции Ы"

На центральних українських телеканалах без кінця крутять самі радянські кінострічки. Вони по колу кочують з каналу на канал - щойно закінчуються на одному, то починаються на іншому
Шерлок Холмс змінює професію та інші пригоди Жені Лукашина в "Операции Ы"
Шерлок Холмс змінює професію та інші пригоди Жені Лукашина в "Операции Ы"
15 Січ 2012
0
1970

Такі фільми як "Діамантова рука", "Іван Васильович змінює професію", "Кавказька полонянка", "Операція Ы та інші пригоди Шуріка", "Жорстокий романс", "Службовий роман", "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона", "Іронія долі, Або з легким паром", "Екіпаж", "Мужики!", "Любов і голуби" та багато інших зразків радянської кінокласики прописалися на екранах загальноукраїнських мовників немов передачі. Вони кочують з каналу на канал, закінчуються на одному і починаються на іншому.

Я в жодному разі не піддаю сумнівам художню цінність картин. І те, що вони користуються заслуженою любов'ю глядачів, також є доконаним фактом. Стрічки подобаються як оригінальними сюжетами, так і грою акторів. Але... Їхні повтори на різних каналах стали настільки частими, що глядач просто не встигає скучити за ними.

Колись традицією було показувати "Іронію долі" у новорічні свята. Нині її крутять у всі пори року. Пригоди Жені Лукашина тепер переслідують українського глядача і взимку, влітку, навесні і восени.

Можна, звісно, кинути у відповідь автору допису тривіальне "не подобається - не дивись, вимкни телевізор або переключи канал". Але ж, по-перше, на інших каналах, за іронією, майже як у фільмі, долі ризикуєш наразитися на те саме, про що ж, власне, і мова; а по-друге: ну невже комусь треба доводити відомий принцип: "що занадто - то не здраво".

Заповнити ефір радянською класикою - одна з найпростіших та найдешевших форм його використання. А як щодо креативу, пошуку і створення нових українських проектів - інформаційно-аналітичних, документальних, науково-популярних, просвітницьких? Тільки не розважальних. Бо від цієї низькопробної розважайлівки вже теж нудить.  

Хоча, враховуючи час, а надто - владу, під ігом якої опинилася країна, сподіватися на розвиток українського видається безнадійною справою. От біда... Тільки й залишається, що зітхати з розпачу і дивитися чергові пригоди Шерлока Холмса, який за іронією долі, як і жертва службового роману тов. Новосельцев, змінює професію в рамках "операції Ы" та інших поневірянь доктора Ватсона й Івана Васильовича в пошуках кавказької полонянки з діамантовою рукою.

 

 

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 143
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 356
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 205
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 778
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
3 091
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 682
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду