Найнудніші музичні кліпи на М1

Найнудніші музичні кліпи на М1

Пропоную свій варіант топ-5 найнудніших музкліпів на М1. В цьому «хіт-праді» перше місце – найгірше. Отже, на поточний момент моя п’ятірка складається з таких відео.
Найнудніші музичні кліпи на М1
Найнудніші музичні кліпи на М1
19 Січ 2012
0
4574

Пропоную свій варіант топ-5 найнудніших музкліпів на М1. В цьому «хіт-праді» перше місце - найгірше. Отже, на поточний момент моя п'ятірка складається з таких відео.

5. «Потап і Настя»: «Если вдруг тябя не станет». Дуже важко дочекатися кінця трапези героїв кліпу, що відбувається на даху висотного будинку. Потап їсть з неприхованим апетитом, приготовані страви йому явно припадають до смаку. Він весь поглинений процесом черевоугодництва, чого не скажеш про «бідну» Настю. Та явно трохи чи, точніше, зовсім не в гуморі й подумки дуже далеко від накритого різноманітними їствами столу.

Раптом, під кінець сніданку, а може й обіду чи вечері на двох, з'являється третій «пасажир» із валізою, що викликає неабияку тривогу в Насті, стриманий подив і насторогу в Потапа, а в глядачів, зокрема мене, запитання: незваний гість прийшов на запах їжі? Та ще й саквояж з собою прихопив - це для наїдків? Ну і нахаба. Тоді реакція Потапа цілком зрозуміла.

До речі, знімання кліпів на даху висотних будинків, схоже, стає трендом сезону, перетворюючись на певний штамп. Чимало українських гуртів вважають своїм професійним обов'язком заспівати та знятися саме там... Чи не перебір? А як щодо перших поверхів чи під'їздів, га? Зрештою, можна й на східцях спробувати...

4. Антон Лірник з музичним кліпом на пісню «Зимняя». Перебуваючи на якомусь середземноморському курорті, співак жадає «снега, снега, снега». Відразу виникає питання: навіщо було пертися у спекотні краї, аби вимолювати там в Діда Мороза манни небесної у вигляді снігу? Дивна поведінка, правда?

Мальовничі крайовиди, класний інтер'єр, готель, пальми, яхти, басейн... А сюжет до неможна примітивний, через що дивитися кліп дуже нудно. Не обнадіюють навіть останні кадри, де Лірник гасає по тундрі. Напад алергії від кліпу починається вже при повторному його показі.

3. Гайтана: «Самый лучший». Після того як шоколадна українка «зурочила» донецький «Шахтар», проспівавши йому гімна, миловидна жінка-вамп підшукала для себе наступну жертву. Цього разу це не якась «лучшая команда» чи конкретна людина, а узагальнений образ. Відразу ж кидається в око певна криза жанру. В Гайтани, що не пісня, то на тему «самого лучшего». Ці характеристики  кочують в неї з пісні у пісню. Дана вже друга поспіль.

Ну що тут можна сказати. Новий кліп виглядає таким самим кволим, млявим і взагалі ніяким, як і мелодія з текстом. Дуже сумно і дивитися, і слухати. Хоча, якщо замість «Он мой волшебник, он мой клад - самый вкусный шоколад», підспівувати «Он мой придурок, он мой гад, самый конченный мудак», то пісня стає куди веселішою.

2... З другим місцем, скажу відверто, не визначився. Залишаю його вакантним. Маю відразу декілька претендентів, один з них - Коля Серга з «Бетменом», якому також «нужна ласка», хоча, я ж кажу, тут ще можу сперечатися. Сам із собою.

1. А от щодо переможця «хіт-параду найнудніших кліпів» на поточний момент не маю жодних сумнівів. Безперечним лідером моїх антипатій (не як музичного колективу чи автора, а саме в смислі конкретного відео на певну пісню) є англомовний «Аероплан» уславленого українського рок-гурту «Океан Ельзи». Святослав Вакарчук «сконструював» літак, який не літає.

Пісня і відео абсолютно точно відтворюють тягучу й задушливу атмосферу очікування рейсу в аеропорту. І за цей сюрреалізм, за таку правду життя можна сміливо висувати на «Гремі» чи навіть «Оскара». Але що в цей час робити глядачам? Теж похмуро позіхати? Придумані ж музикантами розваги не розвіюють нудьги, а радше продовжують та поглиблюють її. Важко дочекатися кінцівки кліпу навіть при прем'єрному перегляді відео. Якщо раптово натрапляю на «Аероплан», відразу перемикаю з М1 на інший канал.

А ви що думаєте з цього приводу?

P.S. Моя версія "top-5" найкращих кліпів 2011 року - тут.

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 143
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 356
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 205
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 778
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
3 091
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 682
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду