Британська війна рейтингів: «Голос» проти «Має талант»

Британська війна рейтингів: «Голос» проти «Має талант»

Нечастий досвід контрпрограмування - Britain's Got Talent проти Voice of the UK - став нагодою для зіткнення монстрів розважального ТБ Про Велику Британію поширені міфи, які рідко відповідають дійсності. Наприклад: у Лондоні завжди йде дощ. Ц
Британська війна рейтингів: «Голос» проти «Має талант»
Британська війна рейтингів: «Голос» проти «Має талант»
21 Трав 2012
0
2352

Нечастий досвід контрпрограмування - Britain's Got Talent проти Voice of the UK - став нагодою для зіткнення монстрів розважального ТБ

Про Велику Британію поширені міфи, які рідко відповідають дійсності. Наприклад: у Лондоні завжди йде дощ. Це неправда: завжди дощ іде в Уельсі. Або - Маргарет Тетчер зробила багато хорошого для своєї країни. Це теж неправда, принаймні, не повна правда - наприклад, громадський транспорт працює гірше, ніж у решті Євросоюзу, навіть 20 років по тому, як вона пішла з посади голови уряду.  

Або - Бі-бі-сі й Ай-ті-ві не займаються контропрограмуванням, бо це нижче їхньої гідності й непродуктивно. Може, так було, коли Маргарет Тетчер керувала розвалюванням громадського транспорту. Але в наші тяжкі часи кабельного телебачення і фрагментації аудиторії всі давно познімали шовкові рукавички з залізних кулаків і, як у раунді двобоїв у форматі «Голос країни», волають одну й ту саму пісню на боксерському рингу, намагаючись перекричати суперника. Кого ж слухає британська аудиторія?  

Цей рік став цікавим етапом у розвитку шоу талантів. З одного боку, Бі-бі-сі придбала новомодний «Голос», з усіма його витребенькуватими раундами, та ще й залучила до нього в якості тренерів таких важковаговиків, як ветеран Том Джонс (так, у Британії телебачення дивиться багато людей за 70) та репер Віл.Ай.Ем - із американського гурту «Блек Айд Піз», не кажучи вже про Джессі Джей, молоду співачку нахабної поведінки, яка (теоретично) мала стати магнітом для «дітлахів».  

«Має талант» Саймона Кауели пережив неймовірний підйом 2009 року, коли фінал із Сюзан Бойл узяв частку 64%. Відтоді формат пішов на спад і результат 2011 року був ще гіршим, ніж 2010-го. Цього ж року, як сказав сам Саймон Кауела, довелося «засукати рукави» ще й через появу на Бі-бі-сі «Голосу». До складу його оновленого журі увійшла колишня суддя з «Танців із зірками», поцуплена з Бі-бі-сі Аліша Діксон.  

Попри те, що початково «Талант» не мав би стикатися з прем'єрою «Голосу», незадовго до прем'єри голландського формату на першому каналі Бі-бі-сі, Ай-ті-ві несподівано оголосило, що переносить «Талант» на місяць раніше, і що обидві передачі почнуться в одну й ту саму суботу, 24 березня, у той самий час, викликавши таким чином шок і розпач продюсерів «Голосу».  

Далі читайте на "Детектор медіа"

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 194
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 648
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду