На "Ері-fm" заперечили геноцид українців і сказали, що в держархіві немає жодного документу про Голодомор

На "Ері-fm" заперечили геноцид українців і сказали, що в держархіві немає жодного документу про Голодомор

У понеділок, першого жовтня, гостею передачі "Від першої особи" на суспільно-політичному розмовному радіо "Ера-fm" була голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург (КПУ).
На "Ері-fm" заперечили геноцид українців і сказали, що в держархіві немає жодного документу про Голодомор
2 Жов 2012
0
1072

В понеділок увечері, першого жовтня, гостею передачі "Від першої особи" на суспільно-політичному розмовному радіо "Ера-fm" була голова Державної архівної служби України Ольга Гінзбург (КПУ). Протягом ефіру вона натхненно оспівувала радянські часи, ностальгувала за СРСР, а також шкодувала, що зараз в країні немає колгоспів та інших атрибутів комуністичної доби.

Не витримавши, автор цих рядків спробував додзвонитися до студії під час інтерактивної частини передачі. Після кільканадцятої спроби йому це вдалося.

- Це Олексій Мазур, Дніпропетровськ. В мене запитання до Ольги Гінзбург. От ви, комуністка, сумуєте за колгоспами, а за жертвами Голодоморів та політичних репресій, ні? Європа засудила комунізм так само як і нацизм. І ми, українці, теж засудимо комуністичну ідеологію як злочинну і антилюдську!

На що почув у відповідь від товаришки Гінзбург, що Голодомор - це міф і вигадка. Вона заявила, що в Україні ніякого штучного голоду й геноциду українців ніколи не було. В держархіві немає про це жодного підтверджуючого документу, - акцентувала комуністка. При цьому за постановку питання чиновниця порівняла його автора з Ющенком.

Як відомо, Ольга Гінзбург повернулася на посаду голови Держкомархіву України за урядування прем'єрки Юлії Тимошенко, яка у своїй запеклій боротьбі проти Президента Віктора Ющенка часто-густо не гребувала такими союзниками як КПУ. Про це засвідчують як спільні з комуністами голосування її фракції в парламенті, так і кадрові призначення у виконавчих органах влади.

Чи, бува, не тягне заява голови Державної архівної служби України Ольги Гінзбург на притягнення її до кримінальної відповідальності відразу за двома статтями: за публічне заперечення Голодомору та нищення надважливих історичних документів державного архіву?

Адже до повернення комуністки на керівну посаду документальні свідчення, які підтверджували факт організації штучного голоду в Україні, були, про що розповідали як відомі історики - дослідники теми Голодомору, так і самі співробітники держархіву.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 192
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 646
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 950
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 557
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду