«Дурдом.in.ua»: «друзям – все, ворогам – правила»?

«Дурдом.in.ua»: «друзям – все, ворогам – правила»?

Про дискримінацію зареєстрованих відвідувачів сайту «Дурдом» за політичними уподобаннями й потурання цьому «завгоспа» Романа Шрайка
«Дурдом.in.ua»: «друзям – все, ворогам – правила»?
16 Жов 2012
0
3655

Якщо у коментарях вам обіцяють «встромити швабру» і "заїпати", чи можна це розцінювати як погрозу фізичної розправи в реалі? На переконання Романа Шрайка - ні

Розмова на означену в заголовку тему на самому "Дурдомі" є неможливою, бо його засновник розцінює мою критику, котру викладаю в спеціально відведеному для спілкування з редакцією розділі, «хамством і безпідставними звинуваченнями адміністрації ДД», а відтак відправляє у тридцятиденний бан, видаляючи розміщені пости.

Мої претензії головним чином стосуються невідповідності рішень Шрайка встановленим ним же редакційним Правилам, що призводить до вибірковості у здійсненні редакційного правосуддя на користь зареєстрованих відвідуачів з числа прихильників конкретної партії та її лідерки.

Можливо це відбувається через несумлінність Шрайка у виконанні своїх службових обов'язків або брак часу для ретельного вивчення питань. А може він вчиняє так свідомо і навмисно з метою дискримінації небажаних дописувачів, проти яких на сайті організовуються кампанії колективного цькування.

Як не прагну, не можу позбутися крамольної думки про запопадливе підігравання "Дурдому" політичній силі, яка причиною всіх нещасть України вважає Віктора Ющенка, а тому таврує ганьбою тих, хто наважується на «незле тихе слово» про нього.  

За це тут готові зжерти заживо. Як тільки його не називають. З найбільш, сказати б, "м'яких" характеристик: "дрищ", "гниломордий миздобул", "ющара скотопадлючий". Ющенкофоби діють злагоджено, як по команді. Щойно з'являється людина, яка висловлює прихильність Ющенкові і критикує Тимошенко (навіть не в блогах, а лише в коментарях), як на неї відразу налітає зграя готових розтерзати жертву. Виникає враження, що таких тут зневажають навіть більше, ніж «януковичів». 

В «Дурдомі», про що чи про кого б не була публікація, її автор, перед усім, оцінюється на предмет прихильності до Тимошенко і непримиренності до Ющенка. Обожнюєш Юлію Володимирівну і проклинаєш Віктора Андрійовича - стаєш «своєю» людиною, яка зазвичай отримує високий бал за публікацію. Зі скрипом допускається бути нейтральним до Тимошенко, але неодмінно - палким ненависником Ющенка. Але якщо ти, навіть попри співчуття до Юлі і бажання їй якнайшвидше опинитися на волі, відзначаєш який-небудь позитив в діяльності  Ющенка на президентськиій посаді, в «Дурдомі» автоматично стаєш «ворогом народу №1».     

На інших сайтах в дискусіях на тему Ющенко-Тимошенко суперечки також проходить різко, часто-густо за межею фола, в тому числі із взаємними персональними образами як на адресу обговорюваних політиків, так і самих коментаторів, але такого відвертого скотства як на «Дурдомі» та ще й виключно в одні ворота, рідко де зустрінеш.  

Можна було б говорити про факт віроломної окупації «Дурдому» юзерами-«заюльками», якби не регулярне потурання їм з боку редакції.

Зокрема, попри неодноразово висловлювані мною зауваження, Роман Шрайк не вбачає нічого ненормального в наявності ніків-клонів, через що один відвідувач може мати необмежену кількість двійників. Такий стан речей є цілком легальним на сайті.

Ця практика є порочною і нечесною сама по собі навіть без прив'язки до політичних уподобань: навіщо одній людині виступати під необмеженою кількістю ніків на одному сайті? Хіба можна вважати нормальним подібне подвоєння, потроєння (і так далі) особи?

Приміром, я, представляючи на сайті "Дурдом" самого себе і виступаючи від власного імені, не маю жодної потреби створювати з себе натовп, як це роблять деякі відвідувачі, не виключено, виконуючи поставлені їм завдання. (Мій нік «spetskor» - за назвою персонального сайту - супроводжується моїм фото, а кожен свій допис я підписую власним ім'ям та прізвищем, вказуючи рідне місто, де проживаю).

Один з багатоликих на "Дурдомі" - відвідувач під ніком "мрачный". Це ватажок зграї "ющенкофобів", який користується неабиякою лояльністю адміністрації сайту і, як на мене, має всі підстави називатися "смотрящім" по "Дурдому" від біло-сердешного штабу.

Коли він мені в дискусії у коментарях пише: «я тебе заїпу, так що булки не розслаблюй..» і «та швабру тобі встромити, може в тебе прояснєніє в мозгу відбудеться», то завгосп Роман Шрайк залишає мою скаргу з цього приводу без задоволення. Хоча в Правилах є пункт про накладання бану за «погрози розправи в реалі над відвідувачем ДД (фізичне насильство і т.п.)». Тобто «встромити швабру» - це, за Шрайком, не фізична погроза, а щось метафоричне?

Якщо Шрайк легко пробачив «мрачному» цей брутальний фізіологізм з явно вираженим садистським ухилом, то чим тоді вони обидва кращі за того міліціонера-ката, який декілька місяців тому в Донецьку, в приміщенні дільничного відділення, в присутності курсантів зґвалтував кийком затриманого "за пиво" на вулиці чоловіка (чи не для того ж таки «проясненія в мозгу»?), зробивши інвалідом на все життя? Сьогодні, до речі, по цій справі розпочався судовий процес. 

Взагалі, тема  «жопи» в цілому і «аналу» зокрема, а надто - усіх можливих маніпуляцій з органом із застосуванням найрізноманітніших засобів - особлива на «Дурдомі». Вона там невичерпна і заслуговує окремого допису. Ось лише декілька цитат:
 

DrGoanec
27.06.2012 16:32:42
"Ющенко, безусловно, нужно покарать анально и посадить."
 
Général
27.06.2012 17:02:37
" А може краще в "назіданіе" потомкам і прочим спецкорам, поставити Дрища раком серед площі у Києві, на ешафоті, та пригнати з тюряги зеків, засуджених надовго, та сказати, що їх випустять на волю після того, як вони по-пацанськи впиндюрять і відпиндюрять того Дрища, щоб і підори над ним сміялись потім.
 
І щоб пиндюрили вони його привселюдно, поки не всереться, падло.
Ну що, Спецкоре, подобається тобі така кара для Дрищелупенка за зраду України ?
"
 
Пирк
27.06.2012 17:06:49
"Помсти хочу! Побачить цю падлюку на парашi, за грою в пiвника з неголеним убивцей, або в конторi сраним iнженером, або у юртi раком на пiдлозi татари шоб його eбали в сраку! "
"Гамлєт" Л.Подеревлянський
 
инженегр
27.06.2012 17:12:27
"Якщо суд визнає, що підсудний гідний такого покарання, то і "ржавый якорь ему в жопу".

Oleg Alex
 
  14.06.2012 13:49:59  
 
З чого б це раптом таке прозріння у апологета підараса і іуди Дрища?

 
Oleg Alex
 
  14.06.2012 14:26:56  
 
Спецькор, дитятко дрищеве, з тебе такий АНАЛітик
.

Мрачный 
01.06.2012 18:05:13
Пукни Ющарі під ковдру...
 
01.06.2012 18:32:36  
А - а... То ти с задоволенням нюхаєш вонючку ющара... Ах, какая Ющенка, какая Ющенка...

Не зреагував Шрайк і тоді, коли «мрачний» проводив образливі аналогії між мною та «гандоном». Це слово також не було оцінено ані нецензурною лайкою, ані хамством, ані персональною образою. Мабуть для Шрайка воно звучить як комплімент, а тому він не ображатиметься, коли так само називатимуть і його. 

Під іншим своїм ніком – «харитон форточки» - той же «мрачный» 13.06.2012 20:43:03  пише: «Мазур буде рвати жопу за Дрища. Нема сумніву...», на що від Романа Шрайка отримую у відповідь: "Адміністрація ДД 14.06.2012 00:18:36 Это не персональное оскорбление».

А якщо якимсь дивом «мрачний» і отримує бан, а це буває тоді, коли ну ніяк його не відмажеш, як ось за це: 11.06.2012 19:37:02  «А это засратое хуйло - Мазур, вражина и пидор гнойный»,  то незабаром може бути легко «амністований» Шрайком. Такі випадки траплялися, що також вказує на привілейований статус цього відвідувача.

В той же час Роман Шрайк залюбки і надовго банить мене за висловлювані на його адресу критику і претензії, які він вважає безпідставними. Такі бани є дуже бажаною подією, справжнім святом для команди «заюльків». Вони ретельно відстежують термін покарання і готуються до зустрічі після його закінчення:

"Мрачный"

13.10.2012 19:10:56:

"Оце зараз 19-12, ще двадцять хвилин... О 19-32 виходить з бану такий собі Спецкор... І почнеться..."

"Carlson"

13.10.2012 19:58:26 :

"Шо опять? Та у меня все равно работы много-пошлю его сразу на хуй."

"Мрачный"

13.10.2012 20:02:24 :

"Ага... Гарное предложение..."

Коли Роман Шрайк нещодавно забанив мене на чергові тридцять днів, то в "Правилах" не вказав причину.  От "Carlson" його і запитав:

13.10.2012 22:31:25

"Можно узнать, аз шо этого Спецкора забанили? Мы над ним и поглумиться толком не успели"

Тобто ці садисти самі відкрито й відверто пишуть Шрайку про свої нахили, про нереалізовані садистські бажання - "поглумиться". Вони визнають, яке задоволення отримують від колективних знущань.

А той їм відповідає:

Адміністрація ДД 13.10.2012 23:49:43
30 днів:
"- Юзери, що хамлять адміністрації ДД або безпідставно звинувачують адміністрацію
ДД.
 
Было представление в разделе "Правила" постов на 5".

А от витяги з інших моїх постів в «Правилах» та реакції на них адміністрації ДД:

 spetskor

13.08.2012 11:45:03

 

 

Дії редакції протирічать "чесному Інтернету". Вона все робить від себе залежне, аби плодити тролів і юлєботів. Це викривляє і спотворює дійсність, сприяє впровадженню через сайт чорних піар-технологій, переслідуванню і цькуванню інакомислячих, хто не є беззастережним фаном Юлії Володимирівни. Навіть якщо сайт і не фінансується Батьківщиною, то його Правила і редакційна політика вибудовані так, що Дурдом повністю підконтрольний Батьківщині - тут явно присутній інститут смотрящіх від цієї сили, що перетворює його на партійний сайт.  

Адміністрація ДД 14.08.2012 09:51:03
Бан 30 дней за ложь в адрес администрации ДД.

spetskor

11.08.2012 17:32:32

 

...Ви що? Невже ви не розумієте, що відбувається? Що "мрачним" і компанією взято певний курс, який визначається лише особистою неприязню. Це безпідставні персональні образи, від яких нормальна людина не може не страждати. Зупиніть це цькування. Зреагуйте як люди, а не моральні садисти. Припиніть ці провокації. Не сприяйте ним. Приборкайте нахабу.

Адміністрація ДД: "отказать!".

spetskor

16.06.2012 10:45:13

Як виявилося в процесі "обговорення" чергового допису, "Харитон Форточки" є клоном " Мрачного". "Женераль" звернулася до форточки як до мрачного і той відгукнувся. Чи існує на ДД якесь обмеження кількості клонів, які  може собі робити один відвідувач?

Адміністрація ДД 16.06.2012 12:03:58
"Нет. До тех пор, пока клоны не нарушают правила".

І ще одне. Якщо ви маєте інші від «мрачних» політичні уподобання і при цьому  у вас є якась хронічна хвороба – нізащо не визнавайтеся в цьому. Бо на «Дурдомі» будете безпощадно висміяні за свою біду і оголошені неповноцінною в усіх смислах людиною. Як я за свій діабет. Згадав про нього в дописах, присвячених зневажливому ставленню до пацієнтів в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова та успішному захисту в суді від ізраїльського доктора Петруніна, який єдиним в світі проголосив про перемогу над діабетом немедикаментозним способом лікування і при цьому «чомусь» залишився без Нобелівської премії.  От як відгукується про мене зокрема і всіх діабетиків загалом відвідувач з числа «мрачних» однодумців під ніком barbudas:

13.10.2012 23:51:22

"автор є людиною, якій слід співчувати. Щиро співчувати і, можливо, допомогти. Що я маю на увазі, - особи, у яких існує/прогресує діабетична хвороба, часто-густо бувають неадекватними. Я - не лікар. Але доводилося спілкуватися. Їх не можна сприймати по-справжньому. Хвороба, хай всіх милує Господь, не залишає їм можливостей адекватно оцінювати і рефлексувати". 

   

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 095
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 956
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду