Олег Ляшко: вила на шило?

Олег Ляшко: вила на шило?

Народний депутат України взяв собі у помічниці-консультанти екс-регіоналку, колишню гендиректорку Дніпропетровської ОДТРК, депутатку облради В.Шилову.
Олег Ляшко: вила на шило?
8 Лют 2013
0
1628

Не вийшло в Шилової потрапити до Верховної Ради депутатом - на мажоритарному окрузі в своєму рідному Новомосковську поступилася регіоналу Солошенку - то знайшла спосіб протиснутися до парламенту помічницею-консультантом. Віднедавна Вікторія Віталіївна надає свої послуги Олегу Ляшку.

Незважаючи на виключення з фракції БЮТ у ВР минулого скликання, Олег Ляшко залишився вірним прихильником Юлії Тимошенко: активно виступав за її звільнення на ток-шоу, критикував Януковича за утиски демократії, придушення свободи слова та політичні репресії проти опозиції.

А от Шилова після звільнення з посади гендиректорки Дніпропетровської ОДТРК проголосила Юлію Володимирівну ледь не своїм кровним ворогом і полум'яно таврувала прем'єрку ганьбою під час президентської кампанії, агітуючи за кандидата-прагматика і господарника Януковича як єдиний шлях порятунку країни, в тому числі від популістки Тимошенко.

Чи достатньо в курсі депутат про політичну кар'єру новоспеченої помічниці і чи не поквапився він зі своїм рішенням? Якщо Юля для нього - святе, то чи не нагрішив він з Шиловою?

У листопаді-грудні 2004 року, будучи редактором соціально-політичних програм Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії,  Вікторія Шилова брала участь у місцевому Майдані, підтримуючи Віктора Ющенка. Одначе вже на наступних виборах пройшла в депутати облради по списку Блоку Лазаренка, фракція якого разом Партією регіонів та КПУ створили біло-блакитно-червону, «антипомаранчеву» більшість. Невдовзі Шилова стає гендиректором ДОДТРК.

На цій посаді вона перебувала до конфлікту з тодішнім головою облдержадміністрації, спочатку «ющенківцем», а потім «тимошенківцем» Вікторем Бондарем. Тривала боротьба Вікторії Віталіївни за гендиректорську посаду, що знайшла своє пряме й детальне відображення в ефірі обласної студії державного телебачення, зокрема у вигляді спеціального телемарафону, закінчилася не на її користь.

У своїх коментарях Шилова заявляла, що до її зняття з керівної посади доклалася сама Юлія Тимошенко, на той час прем'єр-міністр України. При цьому звільнена посилалася на інформацію, отриману від очільника Держкомтелерадіо Анатолія Мураховського.Тоді ж вона оприлюднила своє бажання створити й очолити міністерство пропаганди України.

Після певної паузи в політичній активності, протягом якої Шилова зблизилася з СПУ Олександра Мороза, очоливши місцевий осередок громадської жіночої організації, котрою на всеукраїнському рівні керувала соціалістка Валентина Семенюк, Вікторія Віталіївна знайшла застосування своїм різноманітним талантам в «біло-блакитній» команді.

У президентську виборчу кампанію вона активно агітувала за Януковича і ще палкіше - проти своєї особистої кривдниці Юлії Тимошенко. Так, Вікторія Віталіївна запам'яталася дніпропетровським глядачам численими телевізійними сеансами з викриття всієї підноготної політичної кар'єри й бізнесової діяльності прем'єрки. Особливо яскравим став номер з продуктовими наборами від БЮТ з простроченим терміном давності, названий Вікторією Віталіївною "Сдохни, НЕ мой народ".

В.Шилова на 34 телеканалі

При цьому на дніпропетровських телеекранах Шилова з'являлася з косою «а-ля» Тимошенко. Цим Вікторія Віталіївна ніби підкреслювала, що їй така зачіска більше пасує. А ще вона дорікала Леді Ю неукраїнським корінням, називаючи її «вірменською дівчинкою» за прізвищем Грігян.

Цілком природно, що вдруге мандат депутата обласної ради Вікторія Шилова здобула вже в списку Партії регіонів. Її заслуги були оцінені партійним керівництвом гідними посади заступника облради. «Медовий місяць» Вікторії Віталіївни з ПР протривав два роки і ознаменувався народженням другої дитини, цього разу доньки, що є особливо видатним фактом, враховуючи незаміжній (причому вже двічі, так само як Віктор Федорович несудимий) статус суспільно-політичної активістки та її граничний для репродуктивної функції вік.

Вікторія Віталіївна була виключена з ПР та звільнена з посади заступника голови Дніпропетровської обласної ради після того, як вона відмовилася голосувати за відозву облради на підтримку діяльності міністра освіти Дмитра Табачника.

Сама ж Шилова додає до причин сурових санкцій щодо неї з боку місцевого керівництва ПР, її критичне ставлення до запроваджуваного на Дніпропетровщині пілотного проекту медичної реформи і активну протидію новаціям, які призводять до скорочення лікувальних закладів, а відтак позбавляють населення права на отримання необхідних медпослуг.

За словам опальної регіоналки, вона була виключена без її відома, не маючи можливості захистити власну позицію. В Партії регіонів Шиловій закидають порушення партійної дисципліни, використання службового становища й застосування адмінресурсу у власних цілях, що проявилося в організаціях публічних заходів, як от зустрічей в державних установах з трудовими колективами та ще й в робочий час.

Також серед пунктів звинувачень фігурують антисемітизм і ксенофобія в матеріалах «Правого берега» - газети, яка редагується і випускається Вікторією Шиловою.

Позапартійною В.Шилова залишалася недовго. Нині вона вже член СПУ.

Читай ще:

Екс-регіоналка В.Шилова: "Партія регіонів з’їхала з глузду». А сама Шилова?

Політична німфоманія? Спроба встановлення діагнозу на прикладі депутатки-екс-"регіоналки"...

Політична німфоманія?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 038
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 212
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 104
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 664
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 966
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 573
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду