Хроніки Аворіазу на 5-ому: чесний канал продовжує рекламувати в новинах французький лижний курорт

Хроніки Аворіазу на 5-ому: чесний канал продовжує рекламувати в новинах французький лижний курорт

Про Аворіаз 5 канал розповідає в новинах, що виходять в ефір о 12:00. Останній, точніше черговий такий сюжет, продемонстрували у неділю. Знову в якості піар-речниці курорту виступила кореспондентка Олена Халік. Гори, лижі, туристи з Москви.
Хроніки Аворіазу на 5-ому: чесний канал продовжує рекламувати в новинах французький лижний курорт
17 Лют 2013
0
2113

Я вже писав про це кричуще неподобство на Каналі чесних новин в одному з попередніх блогів. Звертався телефоном за поясненнями у приймальню 5 каналу, де мене з'єднали з аналітичним відділом. Висловив свої нарікання. У відповідь не почув жодного слова по суті висунутих претензій.

Просив, аби мені дали Юрія Стеця чи контактний телефон Петра Порошенка. Відмовили, але пообіцяли передати про мій телефонний дзвоник генпродюсеру. Згодом надіслав текст розміщеного допису аналітичному відділу електронною поштою. В результаті - нуль. Реклама французького лижного курорту в новинах як ішла, так і йде.

Про Аворіаз 5 канал розповідає в інформаційних випусках, що виходять в ефір о 12:00. Останній, точніше черговий такий сюжет, показали сьогодні, в неділю, 17 лютого. Знову в якості піар-речниці курорту виступила кореспондентка Олена Халік. Гори, лижі, туристи з Москви.

То що з цим робити? Як добитися припинення демонстрації рекламних сюжетів в новинах на 5-ому? Що потрібно зробити, аби бути почутим керівництвом каналу? Чого ж воно таке безсовісне? Коли вже нажреться?

Адже отакі реклами - це окрім того, що грубе порушення телевізійного законодавства та професійних стандартів журналістики, так ще й плювок у глядача, якому вже вкотре під видом новини в інформаційному випуску впарюють відверту "джинсу".

Звернутися до Нацради? Але я не довіряю цьому її складові - вважаю колегіальний орган антиукраїнським, одним з інструментів агресивного українофобського режиму кримінальної тиранії бандюковичів в боротьбі проти всього українського в державі, зокрема на телебаченні і радіо. Тому скаржитися на когось такій Нацраді є нижче моєї професійної й національної гідності.

Яка ж тоді альтернатива? Спробував звернутися з приводу Аворіазу в новинах 5-го до голови комітету ВР з питань  свободи слова та інформації Миколи Томенка у коментарях під анонсом чат-конференції з депутатом. "Детектор медіа" відсіяла запитання. (Хоча пройшло два інших - про "Жиріка" у Андрія Пальчевського на Першому Національному та російських журналістів-легіонерів на вітчизняному ТБ).

Що ще зробити, якщо не виходить заспокоїтися? А не виходить, тому, що безкінечний Аворіаз в новинах - це нечесно, нахабно, цинічно. По-скотськи.

Одним з варіантів тут могло б стати звернення глядачів з індивідуальними позовами до суду з вимогою відшкодування завданої їм моральної шкоди, яка б дорівнювала вартості кожного такого рекламного сюжету в новинах. Бо претензії, висловлені чи то в усній формі телефоном, чи то у вигляді замітки в Інтернеті або ж листом на офіційний сайт П'ятого - Канал "тупо" ігнорує, не даючи жодних пояснень і коментарів.

Дуже шкода. Ганьба всім причетним до цієї підлої справи - тим, хто домовлявся за рекламу, хто працював над сюжетами, хто їх оголошує в ефірі, ну і звісно ж аналітичному відділу, який не реагує на критику.

Якщо думаєте, що ваше шулерство, обман глядача та зневага до нього з метою особистого зиску лишилися не поміченими, то помиляєтесь. Ви дискредитуєте самих себе і цілий канал. Хроніками Аворіазу в новинах ви засвідчуєте свою ницість і продажність. Нехай цей чортів Аворіаз перетвориться на псоріаз для кожного п'ятиканальця, хто має до курорту в новинах якийсь стосунок.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 095
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 956
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду