«Ера Партії регіонів-fm»

«Ера Партії регіонів-fm»

Ведучі суспільно-політичного розмовного радіо «Ера-фм» перетворилися на загон адептів правлячої Партії регіонів й особисто Віктора Федорича Януковича.
«Ера Партії регіонів-fm»
20 Лют 2013
0
1638

Ведучі суспільно-політичного розмовного радіо «Ера-фм» перетворилися на загон адептів правлячої Партії регіонів й особисто Віктора Федорича Януковича.

Під час інтерактивного спілкування слухачам майже неможливо висловити критику на адресу чинної влади, адже такі спроби систематично перериваються ведучими ефіру. І чим різкіше невдоволення, тим швидше глушать додзвонювача.

А якщо такому і щастить завершити свою репліку, то висловлене відразу піддається жорсткій обструкції й запереченням з боку радіожурналістів. Вони автоматично стають на бік президента, звинувачуючи людей в некомпетентності, несправедливості та некоректності їхніх закидів.

Набільшим фанатом нині чинної влади в ефірі виступає головний редактор «Ери» Віталій Дикий. Той хоче чути про партію власника радіостанції Андрія Деркача лише позитив, а надто - про Януковича. Часто-густо Дикому буває достатньо почути лише натяк на антипатію до Віктора Федоровича для того, аби обірвати слухача напівслові.

А ще головред має погану звичку нав'язувати свої погляди, відкидаючи альтернативні, пропоновані слухачами, як апріорі хибні, помилкові, упереджені та такі, що не варті найменшої уваги.  Не рідко він вдається до відвертого висміювання почутого, демонструючи свою зверхність і неприязнь до "неправильних", на його переконання, абонентів.

Намагається не відставати від нього і Віталій Науменко, який не оминає нагоди вкотре похизуватися тим, що колись був прес-секретарем Леоніда Кучми. Приклад зі свого керівництва беруть й інші журналісти. Особливо це проявляється під час передач «Vox populi», коли слухачі обирають теми для обговорення, й «Власного погляду», де відбувається подальша дискусія.

Також звертає на себе увагу яскраво вираженою політичною ангажованістю авторська програма колишньої парламентської радіокореспондентки, нинішньої дружини лідера КПУ Петра Симоненка, Оксани Ващенко «Розворот.UA».

Складається враження, що напередодні кожної передачі кандидатури гостей ефіру обговорюються в подружньому ліжку журналістки та першого секретаря ЦК. Відтак більшість запрошених складають депутати Компартії, її симпатики з числа експертів, а також представники громадських організацій, так чи інакше пов'язаних з КПУ.

І це при тому, що найбільшу частину аудиторії «Ери» традиційно складають саме «помаранчеві», тобто прихильники Майдану, нинішні симпатики опозиції й противники «біло-блакитної» влади, що чітко випливає з того, хто і з чим намагається прорватися до ефіру, аби заявити про свою громадянську позицію.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 096
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 958
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду