Володимир Лукін (радіо «Ера-фм»): «Я не належу до людей, які симпатизують Партії регіонів»

Володимир Лукін (радіо «Ера-фм»): «Я не належу до людей, які симпатизують Партії регіонів»

Черговій мій додзвін до «Власного погляду», цього разу з Володимиром Лукіним на тему «Чому в нас не працюють закони», стався у п'ятницю, 22 березня:
Володимир Лукін (радіо «Ера-фм»): «Я не належу до людей, які симпатизують Партії регіонів»
23 Бер 2013
0
4127

Черговій мій додзвін до «Власного погляду», цього разу з Володимиром Лукіним на тему «Чому в нас не працюють закони», стався у п'ятницю, 22 березня:

-         Олексій Мазур, Дніпропетровськ.

-         А, це той слухач, якому здається,  що я симпатизую Партії регіонів? - запитує ведучий.

-         Так, але ж ми зараз не про це, хоча я так і вважаю. Я хочу сказати про те, як радіо «Ера» робить свій посильний внесок у беззаконня на прикладі депутатки Ірини Бережної. Вона вкотре була помічена в грубому порушенні Конституції. Голосувала не своєю карткою. А на радіо «Ера» вона веде передачу на тему права.

-         Насправді ви вводите в оману всіх слухачів, - відразу корегує мене Лукін. - Тому що було офіційне роз'яснення, що вона дійсно голосувала не на своєму робочому місці. Але - своєю карткою. Спеціально регламентний комітет зробив повідомлення з цього приводу. Дійсно, була фотографія, вона голосувала, стоячи поряд з місцем депутата Сергія Ківалова.

-         Так от це був далеко не єдиний випадок, вона дуже часто голосувала...

-         Шановний, ну що ви причепилися до пані Бережної, - рішуче перериває Лукін. - Я ж кажу, в даному випадку ви не праві. В даному випадку.

-         Ви чуєте мене? Я кажу про інші випадки, які були до цього. І вона завжди у вас вела передачу на тему права. Ви її терпіли...

-         Вона і зараз веде передачу.

-         Правильно, так я ж про це і говорю..

-         Все, дякую, - обриває ведучий телефонний зв'язок зі студією. - Хоч мене знову будуть звинувачувати в симпатіях до Партії регіонів, хоча я наголошую: Я НЕ НАЛЕЖУ ДО ЛЮДЕЙ, ЯКІ СИМПАТИЗУЮТЬ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ і ніколи цього не приховував. Але в будь-якому разі ми не будемо обговорювати одного з ведучих радіо «Ера-фм», в даному випадку Ірина Бережна  дійсно веде програму на радіо «Ера»...

Я ж хочу наголосити на тому, що Лукін так і не почув протягом нашого спілкування, або не хотів почути, не давши до кінця висловитися: що даний випадок з Бережною далеко не перший і не єдиний в її депутатських каденціях. Сумнівні інциденти траплялися з нею і раніше. Як не голосування "за себе і того парня", так її картки, коли сама депутатка за тридев'ять земель від Києва.

Окрім цього, під час нинішньої парламентської кампанії від імені Бережної роздавалися продуктові набори з горезвісною гречкою, куди були вкладені агітаційні матеріали з її фото. Регіоналка відкинула звинувачення у підкупі виборців, пояснивши це тим, що, мовляв, акцію проводила не вона як кандидат, а благодійний фонд, аби підтримати малозабезпечених. Тому це не є порушенням, і взагалі її не стосується. Ну розумниця! Прямо як в тій рекламі: "Ай, молодець!". 

І отака "достойниця" була й залишається ведучою передачі радіо «Ера-фм», де розповідає слухачам про Закон і право, надаючи юридичні консультації з широкого спектру питань. Ось про що був мій дзвінок на прямий ефір.

Примітно, що, скажімо, піднімаючи теми корупції та правового нігілізму, ведучі полюбляють закликати слухачів розпочинати боротьбу з подібними негативними явищами з себе: припиняти давати хабарі медикам, вчителям, ДАЇвцям і т.д. і т.п. Так от і я хотів закликати, аби радіо «Ера» припинила надавати мікрофон порушникам і порушницям Закону, а надто - в якості ведучих у передачах на правову тематику.

Трохи пізніше, протягом ефіру один зі слухачів також поцікавився, чи не є Бережна "сумісницею", адже поєднує депутатство з посадою ведучої на радіо "Ера" у передачі. Лукін відкинув і такий закид, аргументувавши тим, що Бережна працює в ефірі на безоплатній основі.

І чому це Лукін категорично відмовляє у можливості «обговорювати одного з ведучих радіо «Ера-фм»? А що, вони апріорі не підлягають обговоренню слухачами? Це такий пункт редакційної політики? Ким вигаданий? А якщо є за що?

Та попри все мені сподобалася достатньо смілива, за теперішніми часами й з огляду на місце роботи, заява Лукіна, що він не є симпатиком ПР. Радий, що таки почув її. Можливо з часом Лукін буде пишатися проголошеною фразою... Якщо вона йому не нашкодить... Та й в цьому випадку теж.

Тепер тільки залишається дочекатися, коли Лукін, попри задекларовану ним відсутність симпатії до Партії регіонів, перестане надавати її прихильникам з числа слухачів до 10 хвилин на репліку, безжалісно затикаючи роти опонентам бандюковичів.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 192
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 646
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 950
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 557
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду