Березовський отримав таку смерть, яку він передрікав Путіну в інтерв’ю Гордону

Березовський отримав таку смерть, яку він передрікав Путіну в інтерв’ю Гордону

Мандрую ввечері телеканалами. Купа різного непотребу, немає на чому зупинитися. Аж раптом натрапляю на Бориса Березовського у Гордона. Точніше, цей гостював у того в Лондоні. Бориса Абрамовича завжди було цікаво послухати. І за життя, і тим більше за
Березовський отримав таку смерть, яку він передрікав Путіну в інтерв’ю Гордону
24 Квіт 2013
0
4143

Мандрую вчора ввечері телеканалами. Купа різного непотребу, немає на чому зупинитися. Аж раптом натрапляю на Бориса Березовського у Гордона. Точніше, цей гостював у того в Лондоні. Бориса Абрамовича завжди було цікаво послухати. І за життя, і тим більше зараз.

Цей персонаж став одним з небагатьох гідних з числа тих, кого Гордон зазвичай обирає героями для своїх передач. Бо нині серед співбесідників тележурналіста трапляються навіть російські кримінальні авторитети, які здобули високий соціальний статус, ставши політиками й меценатами. І при цьому інтерв'ю надзвичайно компліментарні, які подають затятих шахраїв достойниками, з яких належить брати приклад. Прикмета часу?

Так от цього разу опальний олігарх розповідав про жінок в його житті, історію стосунків, кохання. Казав, що своїм успіхом він зобов'язаний саме прекрасній половині людства.

Оскільки, як відзначив олігарх, ніколи не користувався особливим попитом в чарівної статі, то на початкових стадіях відносин йому доводилося долати певні труднощі. Кожного разу він завойовував прихильність жінки. Ця впертість і завзятість знадобилася йому і в інших життєвих сферах. Загартувала його як чоловіка, бізнесмена, політика.

Кохання він визначив як бажання доторкнутися, бути поруч з об'єктом почуттів. Продовжуючи розмову на цю тему, навів висловлювання котрогось зі світочів думки, що кохання - це безглуздя, але якщо його немає, то тоді все інше втрачає смисл і стає безглуздим.

З великою синівською любов'ю відгукувався про маму, розповідав про сім'ю, дітей.

Торкнувшись політики, свій суд з Романом Абрамовичем Березовський назвав поєдинком не з конкретною особою, а з цілою державою. Згадав і про трьох вбивць, які прибували в Лондон, аби покінчити з ним, але були викриті британською поліцією.

Та найбільше в цій бесіді, яка судячи з завершальних титрів була записана у 2012 році (такий висновок я роблю з огляду на рік, зазначений поряд з копірайтом), мою увагу привернула фраза Березовського про те, як , на його переконання, завершить Путін.

- Его повесят на рее, - мовив олігарх. І згодом повторив.

Не знаю, чи було це інтерв'ю єдиним, де Березовський висловився настільки прямо й різко. Може ще десь прослизнуло. Але, думаю, такі слова не могли пройти повз вуха Кремля та російських спецслужб. А вони полюбляють грати з обраною жертвою. Їм подобається бути символічними у своєму злодійстві. Це притаманно не лише російським спецслужбам. Теж саме можна сказати і про українські, позаяк і в наших, як і в російських - ті ж самі радянські традиції.

Свого часу в передачі «V кут», яку на УТ-1 вели Віктор Уколов з В'ячеславом Піховшеком, відповідаючи на бліц-запитання "як би ви хотіли померти?" (це не дослівно, але по суті - так), лідер Народного Руху України В'ячеслав Чороновіл сказав, що хотів би, аби смерть була "швидкою, на льоту».

Саме так йому згодом і зробили. Камаз перекрив дорогу, по якій неслася автівка політика. Випадок з Березовським в даному контексті мені видається дуже схожим. Ні, я не розкрив таємниці загадкової смерті опального російського олігарха. Лише звернув увагу на певні деталі.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду