Право- чи бандоохоронці? Щодо ініційованої на ТК Сергієм Гармашем акції "пусте місце" відносно (глави МВС) Захарченка

Право- чи бандоохоронці? Щодо ініційованої на ТК Сергієм Гармашем акції "пусте місце" відносно (глави МВС) Захарченка

У статті на ТК "Давайте не просить, а действовать" Сергій Гармаш пропонує ініціативу щодо головмента країни Захарченка, яка за своєю суттю повністю і прямо співпадає з висунутою мною в блозі на "Дусі" щодо Януковича понад рік тому
Право- чи бандоохоронці? Щодо ініційованої на ТК Сергієм Гармашем акції "пусте місце"  відносно (глави МВС) Захарченка
23 Трав 2013
0
1939

У статті на ТК "Давайте не просить, а действовать" Сергій Гармаш оприлюднює ініціативу щодо головмента країни Захарченка, яка за своєю суттю повністю і прямо співпадає з висунутою мною в блозі на "Дусі" щодо Януковича понад рік тому:

"Журналістська ініціатива: не називати Януковича президентом!"

Олексій Мазур, 30.03.2012

Обмежуватися лише прізвищем. Є й інші пропозиції.

У мене виникла ідея. Я подумав... причому добряче... зважив всі «за» й «проти»... і таки вирішив винести на розсуд журналістської спільноти пропозицію - не називати у своїх публікаціях в друкованій та електронній пресі, а також повідомленнях по телебаченню (хоча це буде набагато важче) Віктора Януковича "президентом". В рамках кампанії громадянської непокори українофобському режиму кримінальної тиранії. За все «добре», що вже і ще буде зроблено «для людей» і України.

У такий спосіб висловлюватиметься протест проти політики русифікації і радянізації країни, насаджування  «русского мира», національного і соціального поневолення українців, утисків свободи слова і мирних зібрань громадян, нищення правосуддя, запровадження репресій проти опозиції тощо. Цей перелік можна ще довго продовжувати. Аж до державної зради, відродження в Україні сталінізму, організації новітнього гено- і лінгвоциду українців. Це буде однією з форм громадянського й журналістського спротиву режиму внутрішньої окупації...
>>>

Абсолютно переконаний, що ініціативи хоча й повністю співпадають, але є паралельними одна одній, а автор пропозиції щодо Захарченка не знав і не читав мій блог. Бо я не такий відомий, популярний, політкоректний і т.д. і т.п.

Але факт лишається фактом: вже два журналісти незалежно один від одного, перший - понад рік тому, другий  - зараз висувають ідентичні за змістом ідеї. Якщо моя не варта уваги за визначенням, бо я нікому не відомий "чорт" з  Дніпропетровська і всім байдуже що там, де, коли і про кого цей "нацюк" написав, то зважте хоча б на пропозицію свого куди більш іменитого, знаного, шанованого колеги!

Це ж написано ним не просто так, від нічого робити, а як реакція на кричущий резонанс, від бажання діяти! Але під його дописом - лише мій коментар і все. Невже на цьому все й скінчиться? Невже навіть Захарченку журналісти не дадуть належну відсіч? Хоча варто було б і давно розпоширити пропоновану  ініціативу і на Януковича, і на Азарова. 

Дуже шкода, що все і цього разу, навіть після всього, що сталося, схоже на те, закінчиться нічим. Чи після сьогоднішньої зустрічі журналістів з Азаровим і Захарченком всі конфлікти вже вичерпані?

"Тошно душе среди равнодушных стен

Холод клише, сумерки перемен

Они за столом поют, что-то про свой уют

Сытую ночь к черному дню. Серая ночь

Солнце взойдет, а может быть больше нет

Нет ничего. Есть только ТЫ

СВОБОДА, СВОБОДА - ТАК МНОГО, ТАК МАЛО

ТЫ НАМ РАССКАЗАЛА, КАКОГО МЫ РОДА

НИ ЖИЗНИ, НИ СМЕРТИ, НИ ЛЖИ НЕ СДАЕШЬСЯ

КАК НЕБО ПОД СЕРДЦЕМ В ТОСКЕ МОЕЙ БЬЕШЬСЯ"

/Дивись мій ФОТО-КЛІП на пісню Юрія Шевчука, "ДДТ"/

P.S. Стосовно "Президента Януковича" у своїй ініціативи я пропонував такі замінники:

"Замість «президента» чи «глави держави» пропоную писати чи казати просто: Янукович або Віктор Федорович. Це - м'яка форма протесту. Є й більш жорстка. Приміром: «володар Межигір'я», «малоросійський губернатор», «єнакіївський самодержець», «український туркмен-баші», «умикач України», «двічі несудимий», «проФФесор-рецидивіст», «головний урка країни», «шанувальник творчості українського поета Чехова», «передостанній (щоби не позбавляти бацьку Лукашенку титулу «останнього») диктатор Європи» і т.д. і т.п."

Щодо Захарченка висуваю наступні варіанти - або "пусте місце" Захарченко, або: "головмент Захарченко", "глава бандоохоронців України", "очільник бандоохоронного відомства", "донецький "смотрящій" по міліції", "найліпший друг гопників", "міліціонер сім'ї Януковича" тощо...

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 201
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 096
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 958
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду