Футбольна екзотика на Першому Національному: УТ-1 дарує вболівальникам історичні миті

Футбольна екзотика на Першому Національному: УТ-1 дарує вболівальникам історичні миті

Нині НТКУ транслює Кубок Конфедерацій з Бразилії - країни, де відбудеться наступний Чемпіонат Світу. Одначе історичний момент не лише в самому факті трансляцій турніру, а в участі в ньому такої екзотичної команди як збірної Таїті.
Футбольна екзотика на Першому Національному: УТ-1 дарує вболівальникам історичні миті
18 Черв 2013
0
1218

«Прилетаю я как-то на Таити... Вы не были на Таити?»

/з м/ф про папугу Кєшу/

Нині НТКУ транслює Кубок Конфедерацій з Бразилії - країни, де відбудеться наступний Чемпіонат Світу. Football Одначе історичний момент не лише в самому факті трансляцій цього турніру, а й в участі у ньому такої екзотичної команди, як збірної Таїті.

Пляж чорного піскуTahiti

Вона займає 138 місце в рейтингу ФІФА (для порівняння, Україна - 39-те). Це, м'яко кажучи, навіть більше ніж скромний показник. В складі збірної лише один професійний футболіст. Інші - кур'єри, вчителі фізкультури, бухгалтери, альпіністи та хто завгодно ще. Є й безробітні. Участь островітян в змаганнях - настільки видатне досягнення таїтянського футболу, що претендує на визначення історичного максимуму. Вони здобули путівку на Кубок Конфедерацій, перемігши в Кубку Націй Океанії-2012.

Tahiti

Важко уявити, коли українські вболівальники, а то й їхні прийдешні покоління, зможуть ще побачити таїтянських футболістів, окрім як у трьох матчах групового раунду бразильського Кубку Конфедерацій. Адже навряд чи фортуна колись посміхнеться цим представникам Океанії настільки, щоби вони пробилися на Чемпіонат Світу. Це за межею фантастики. Тож користуймося унікальною нагодою!

Вчора ж у стартовому для себе поєдинку турніру зб. Таїті зустрілася з одним із грандів африканського футболу - національною командою Нігерії . Островітяни почали доволі енергійно і навіть першими завдали небезпечного удару по воротах суперника.

Одначе невдовзі все стало на свої місця. Те, в чому ніхто не сумнівався, розпочалося з курйозу.  М'яч потрапив у ворота зб. Таїті після серії рикошетів, початок яким поклав суддя. Саме від нього поблизу штрафного майданчика таїтян шкіряний відскочив до нігерійця, який завдав не такого вже й небезпечного удару. Але в польоті м'яч зачепив одного таїтянина, а потім й іншого. Так і залетів у сітку.

Незабаром африканці, що грали, як на тренуванні, у напівтемпі,  забили ще два голи. Один з них став наслідком грубої помилки голкіпера , котрий не втримав м'яч в руках після прострілу з флангу, чим і скористався нігерійський нападник.

Але далі почалося найцікавіше. Нігерійці, вирішивши, що справу зроблено, настільки вже розслабилися, що не помітили, як  суперник майже вирівняв гру. Окремо слід відзначити й таїтянського голкіпера, який реабілітувався за прикру помилку двома чудовими сейвами, коли опинявся сам на сам з нігерійськими форвардами.

Під кінець першого тайму таїтяни перехопили ініціативу й створили декілька гольових моментів. Та справжня сенсація трапилася на початку другого тайму: островітяни відквитали один м'яч. Радощі команди, її тренера та вболівальників на трибунах були безмежні. Ще б пак, адже цей гол став першим в історії зб. Таїті на міжнародних змаганнях такого високого рангу - одного з турнірів ФІФА.

Tahitians savour goal-scoring glory

Окрилені успіхом таїтяни пішли вперед. Одначе нігерійці вчасно отямилися , взявши ситуацію під контроль. На пропущений гол, вони відповіли ще трьома. Отже, кінцевий рахунок - 6:1.

І ще така цікавинка. У нас зі шкільним другом традиція: змагатися між собою у прогнозах результатів матчів на футбольних турнірах. Не на гроші, а просто так. Минулі Чемпіонати Світу та Європи, в підсумку, вигравав я.

Цьогорік вирішили охопити спільним хобі й Кубок Конфедерацій. Обидва, звісно, поставили на Нігерію. Тільки я прогнозував 4:0, а він - 6:1 (!). Саме так і сталося. Це ж треба... Причому це вже другий точно вгаданий ним рахунок на турнірі. За  системою нарахування балів (1 - за вгаданого переможця і 3 - за фінальний рахунок) на Кубку Федерацій я поки що, як та збірна Таїті. Я в шоці...

 «Таити, Таити. Не были мы ни на каком Таити.

Нас и здесь неплохо кормят»

/з м/ф про папугу Кєшу/

Читай також:

Перший національний кличе до співпраці регіональні ЗМІ... Для вихваляння себе та влади?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 038
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 217
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 104
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 665
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 971
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 576
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду