НЕ «Наше радіо». Звідки в Анни Свиридової такий московський акцент і чи доречний він в українському ефірі?

НЕ «Наше радіо». Звідки в Анни Свиридової такий московський акцент і чи доречний він в українському ефірі?

Так як вона не говорять в Україні навіть російськомовні.
НЕ «Наше радіо». Звідки в Анни Свиридової такий московський акцент і чи доречний він в українському ефірі?
2 Лип 2013
0
1035

Не знаю, як вас, шановні, а от, приміром, мене, ведуча ранкової програми «Бодрячком» на «Нашому радіо» Анна Свиридова ну просто задовбує , якщо не сказати крутіше, своїм «м-а-асковскім, а-а-акцентом».

Якби вона так акала на якомусь московському радіо, але щоби тут, у нас... До того ж, так як вона не говорять навіть російськомовні українці. 38.gif Ні в столиці, ні в Дніпрі, ніде. В тому числі і в Кривому Розі, звідки Свиридова родом.

Вивертання горлянки навиворіт не є звичкою для тутешніх. Це неприродно. Так і хочеться запитати: ти чого? 14.gifЩо сталося? Ти ва-а-ащє на-а-армальная? С та-а-бой всьо в па-а-арядке?

Зрозуміло, що не може бути жодних претензій до англійського, французького, прибалтійського, єврейського, кавказького і т.д і т.п акцентів33.gif, якщо йдеться про представників, тобто носіїв цих мов, коли у спілкуванні вони переходять на нерідну. 26.gif Аксіомою є й те, що притаманні певним місцинам діалекти всередині країни лише збагачують національну мову, роблять її яскравішою, колоритнішою. 25.gif

Але уявіть ситуацію, коли ведучий на англійському телебаченні або радіо, який народився і виріс в Лондоні чи то в Бірмингемі, Ліверпулі або Лідсі, не сіло не впало заговорив би в ефірі з французьким чи німецьким та будь-яким іншим іноземним акцентом. kuku.gifНу хіба це не викликало б непорозуміння? 31.gif Не призвело до запитань: а чому так і з чого б це?9.gif

А якби хтось приїхав у Москву зі Львова влаштовуватися на радіо чи ТБ: чи взяли б його на роботу, поки не переконалися в його російській? 37.gif Такій, як їм потрібно, з відповідною вимовою. То чому ж у нас в Україні отаке типово російське акання має тішити наш слух?  

Мова Свиридової - це пряме, якщо не сказати тупе, мавпування московської говірки, манери, стилю. Ніби вона собі навмисно у горлянку щось вставила та язик спеціальним чином натренувала. olen.gif

Колись вона разом із своїм постійним напарником Галібіним вела аналогічну передачу на «Руском радіо» (українська редакція). Але і це, якщо радіо мовить в Україні, було неподобством. 13.gif

І от вже декілька років вони на «Нашому радіо». То яке ж воно «наше», якщо там такі чужі діалекти? У НАС так не говорять! Якого дідька здалася нам ця московщина в Україні?22.gif

Нині ж Свиридова почала вести і одне з незліченних розважальних ток-шоу на СТБ. Тобто, захаращує своєю м-а-а-асковщиною і радіо, і телевізійний український ефір.

До речі, нещодавно Свиридова з Галібіним були гостями чат-конференції на «ТелеКритиці». Своє враження від ведучих, як і від їхньої передачі20.gif, я висловив у коментарі, який здобув підтримку й інших читачів.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду