5 канал з "біло-блакитного" став "біло-червоним"

5 канал з "біло-блакитного" став "біло-червоним"

Перший український інформаційний змінив свої кольори
5 канал з "біло-блакитного" став "біло-червоним"
25 Серп 2013
0
2351

Те, що 5 канал нарешті відмовися від біло-блакитних кольорів (в емблемі, заставках, рухому рядочку новин, студійному оформленні)  - дуже добре. Давно було пора. Бо ця кольорова сполука серйозно дискредитована партією бандюковичів та її президентом-рецидивістом.

5 канал

Одначе шкода, що попередня гамма замінена саме біло-червоною. Адже це, м'яко кажучи, не дуже оригінально. Такі кольори є традиційними для різних телеканалів, зокрема «1+1» Коломойського,  «Гамма-тв» Симоненко (КПУ), Першого музичного М1.

От якби змінили біло-блакитний дизайн на синьо-жовтий! Як на мене, то це було б куди оригінальніше. До того ж, виглядало б доволі символічно, бо відповідало б патріотичній лінії каналу. Зробили б «п'ятірку" жовтою, а тло - синім. Теж саме і щодо рухомого рядочку новин: сині літери на жовтому чи навпаки. Відповідно розфарбували б і студії: новин і ток-шоу. Це дуже гарна, естетична, мила оку сполука. Та й українське серце зігріває.

Серед інших новацій на 5-ому - у новинах повідомлення почали супроводжувати зображенням прапорів країн, про які йдеться, у верхньому правому куточку екрану, поряд з назвою держави. Точніше, 5 канал відновив таку практику, бо свого часу, багато років тому, вона вже була.

Це теж позитивний креатив. До того ж ексклюзивний, бо такого немає на жодному з каналів. Лишається тільки побажати уникати плутанини, як це іноді траплялося.

Згадую, коли прапори демонстрували раніше, на 5 каналі деякі плутали, розміщуючи, приміром, замість сербського - нідерландський. Кольори там однакові, але  порядок розташування горизонтальних смуг - різний. Сербський прапор - це перевернутий догори дригом російський, тобто спочатку (зверху) йде червона смужка, потім синя і нарешті - біла. А в голландців нагорі - червона, посередині біла, і внизу - синя.

А День Незалежності почервонілий 5-й відзначив телемарафоном, який спочатку вели Роман Чайка в парі з Вікторією Сюмар, а продовжили - Святослав Цеголко разом з Тетяною Даниленко.

Слухайте, як же добре було без Сергія Дрофеєва. Без його "слащаво-приторних" інтонацій, без цієї мовної шизофренії. Ну просто душа раділа.

До речі, один з гостей передачі, український дипломат, колишній посол України в США та Канаді, письменник-публіцист Юрій Щербак з посиланням на польську «Газету Виборчу» («Gazeta Wyborcza») та її головреда Адама Міхніка, озвучив сенсацію, що Юлію Тимошенко можуть випустити після 16 вересня. Сам Щербак ніяк не пояснив, чому з'явилася саме ця дата - він не знає більше ніяких подробиць.

Можна лише припускати, що у Міхніка ці данні отримали від колишнього президента Польщі Алєксандра Кваснєвського, який вже тривалого часу виступає таким собі посланцем миру від ЄС - переговірником між ув'язненою екс-прем'єркою та українською владою.

Після телемарафону ефір П'ятого продовжила програма виробництва VOA «Вікно в Америку». Студія передачі теж була оновлена. В її дизайні також з'явився приглушений, як у 5-го, червоний колір.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 038
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 216
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 104
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 665
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 970
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 575
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду