У донецькому барі відхрещуються від оголеної дівчини з прапорцем України між сідницями (ФОТО). Цей постер належить FEMEN, але він не про «кафешку»

У донецькому барі відхрещуються від оголеної дівчини з прапорцем України між сідницями (ФОТО). Цей постер належить FEMEN, але він не про «кафешку»

На це провокаційне фото натрапив в одній з соціальних мереж. Нібито у такий спосіб караоке-бар закликає до вечірки з нагоди Дня Незалежності. В той же час адміністрація закладу категорично спростовує і відкидає будьудь-яку причетність до цієї афіші.
У  донецькому барі відхрещуються від оголеної дівчини з прапорцем України між сідницями (ФОТО). Цей постер належить FEMEN, але він не про «кафешку»
26 Серп 2013
0
2760

На це провокаційне фото натрапив в одній з соціальних мереж. Нібито у такий спосіб караоке-бар закликає до вечірки з нагоди Дня Незалежності.

В той же час на сайті газети «Сегодня» адміністрація «Бухаресту» категорично спростовує і відкидає будь-яку причетність до цього постеру:

«Наши сотрудники не имеют никакого отношения к публикации постера, появившегося 21 августа в нашей официальной открытой группе в социальной сети «Вконтакте» с изображением украинской национальной символики в неоднозначном виде. Мы допускаем, что данное изображение могло быть размещено посторонними лицами, которые неизвестным нам способом могли получить доступ к нашей странице. Мы приложим все усилия, чтобы в кратчайшие сроки установить лиц, причастных к данной ситуации, и не допустить подобного в дальнейшем. Мы будем использовать все возможные законные способы для защиты нашей репутации, которой мы очень дорожим», - рассказали «Сегодня» в администрации бара /.../

«Мы считаем необходимым подчеркнуть, что, занимая ответственную гражданскую позицию, наш коллектив глубоко чтит украинскую национальную культуру и уважает государственную символику, которая является нашим национальным достоянием и подтверждением Соборности и Независимости нашей страны. Мы считаем недопустимым любые посягательства на национальные символы Украины и со своей стороны подтверждаем, что никогда не были и не будем причастны к подобным мероприятиям», - отметили в администрации.»

Вирішив теж зв'язатися з «Бухарестом». Там мене з'єднали з їхнім дизайнером на ім'я Віктор, який повідав:

- 24 августа у них виступала Оля Полякова, мне поступил заказ и я сделал им афишу с певицей. Других афиш  не изготавливал. Откуда появилась афиша, о которой вы говорите, не знаю. Сам увидел ее в Интернете. Не думаю, чтобы «Бухарест» вообще мог заказать что-то подобное в принципе. Как она оказалась «Вконтакте» - тоже без понятия, поскольку это не мое дело, я - дизайнер и занимаюсь исключительно макетами.

Досліджуючи тему в Інтернеті, надибав інформацію про можливу причетність до цього плакату жіночого руху Femen. Звернувся туди електронкою. Мені підтвердили, що це фото зроблене у 2009 році їхнім художником, але воно - на знак протесту проти підкупу голосів виборців на президентських виборах і там нічого не було й не могло бути про «кафешку». FEMENістки акцентували, що не давали нікому жодного права на використання плаката в якості реклами.

Примітно, що з нагоди цьогорічного Дня Незалежності на власному сайті FEMEN розмістили подібне за своєю, сказати б, концепцією фото, тільки замість прапорця між сідницями дівчини опинився український паспорт.

На сторінці жіночого руху в соціальній мережі Facebook світлина була супроводжена наступним текстом:

«Happy Independence Day Ukraine! Today in the Day of Independance of Ukraine, life of our activists in this country is in danger. There is nothing to celebrate, there are attacks, kidnapping, threats and blood. FEMEN fuck this dictatirship! FEMEN is not celebrating fake independance but FEMEN is warning all the world to take a look and to start to act untill its not too late. Stay strong, FEMEN sisters! Stay strong, Ukraine! We will fight!!!»

В моєму перекладі це звучить так:

«Щасливий День Незалежності України! Сьогодні життя наших активісток в цій країні у небезпеці. Немає приводів для святкувань: напади, викрадення, погрози і кров. FEMEN «трахав» цю диктатуру! FEMEN не святкує фальшиву незалежність, а замість цього по всьому світові закликає бути пильними і починати діяти, поки ще не пізно. Будьте сильними, сестри! Будь сильною, Україно! Ми боротимемося!!!».

Цікаво, що опиниться в дупі у FEMEN наступного разу... і як воно туди влізе?

Читай також:

Активісток FEMEN знову побили. Рух "Анти-FEMEN" в дії?

«Радикалівка» Ляшка вирішила боротися проти FEMEN після того, як дізналася, що активістки хотіли послати "на х*й" Путіна і Гундяєва

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду