Головред Першого національного Христина Стебельська розповіла про свій понад сімнадцятирічний (!) роман з заокеанським можновладцем

Головред Першого національного Христина Стебельська розповіла про свій понад сімнадцятирічний (!) роман з заокеанським можновладцем

"Дивовижне відчуття супроводжує мене понад 17 років. Мені поталанило. Я маю на відстані галантного симпатика, який змусив повірити, що романтичні історії мають своє продовження. Особливо тоді, коли ти цього зовсім не чекаєш".
Головред Першого національного Христина Стебельська розповіла про свій понад сімнадцятирічний (!) роман з заокеанським можновладцем
12 Жов 2013
0
2122

Головний редактор Першого національного Христина Стебельська завела блог на «Кореспонденті». Подія сталася вчора і була відзначена відразу трьома дописами.

У першому тележурналістка поділилася спогадами про подорожі до Америки і загальними враженнями від країни та американців. Порівнявши їх з українцями, вона знайшла й спільні риси:

«Американці щодня втілюють свою "американську мрію". Вони вірять у свої можливості, і, йдучи у світ, збагачують, надихають його цією вірою, несуть із собою часточку Америки, яка вже дуже тривалий час демонструє усім позитивний приклад того, що таке ідеологія і що таке патріотизм. Тому Америка там, де є її громадяни.

Українці й американці, вочевидь, мають багато відмінного в культурі, та й історія давала нам різні уроки. Але мене дуже тішить, що нас єднає головне - боротьба за одвічні цінності, за ствердження особистої та громадянської свободи; ми сильні й готові до випробувань життя. Ми усміхаємося і віримо в Боже благословення, з яким здолаємо усе!»

Авторка супроводила нотатки зробленими під час візитів світлинами, датованими далеким 1995 роком.

На тлі Капітолію у Вашингтоні

Український Кафедральний собор в столиці США

У другому блозі Стебельська розповіла про прямі трансляції з Ватикану, про те, що для неї є Свято Великодня і як Перший національний ледь не за півроку до пасхальних днів готується до Великодневих ефірів.


 
Та найцікавішим, без сумніву, виявився третій допис, в якому пані Христина повідала про свій понад сімнадцятирічний роман з одним заокеанським, вочевидь, американським посадовцем, якого вона назвала красивим як Бог і котрий змусив її задатися питанням: «Чому всі цікаві мужчини вже жонаті? Як кажуть, ідеальний чоловік завжди одружений з іншою...».

Інтимні спогади спогади жінки виявилися настільки зворушливими, що справили враження навіть на мене - чоловіка. Власне, це готовий сценарій для мелодрами. Залишилося тільки знайти продюсерів стрічки. Отже... 

«Літо. Міжнародний фестиваль. Я у складі офіційної делегації за кордоном.

На прийомі у мерії мене «випхали з черговим тостом від України». Тоді я вперше відчула його увагу. Наші погляди часто зустрічалися і те, що це не випадковість, я зрозуміла, коли він, мер міста, запросив мене на танець.

Молодий, красивий як Бог мужчина, зовсім не нагадував тих, що люблять кар'єру і книдлі з вершками, тим більше - тих, хто через сідниці втрачає голову. Він виявився прекрасним танцюристом, ми гарно провальсували, а під кінець - делікатно (каліченою російською) запросив мене на ланч у свою родину.

Було приємно, але ніяково...

У призначений день мене супроводжував на ланч (для підстраховки) керівник нашої групи пан Євген. Нас зустріли мер і його красуня-дружина. Виявилося, що за походженням вона полька, тому застольна бесіда в резиденції була англо-польсько-російська. Пан мер попросив мене написати йому кілька українських вітальних слів російськими літерами. Він блискуче їх виголосив для українців на останньому прийомі на честь закриття фестивалю. Тоді я як філолог відчула справжню гордість за свого «учня». І подумала: «Чому всі цікаві мужчини вже жонаті? Як кажуть, ідеальний чоловік завжди одружений з іншою...»

Фестиваль завершився. Прощальна вечірка. Музика, і знову цей молодий елегантний мужчина йде до мене через залу, запрошує на танець, і я розумію, що це вже помічають усі. Кажу собі: «Христино, спокійно. Ти не дурепа, тому тримай марку до кінця! Не треба незначний епізод перетворювати в роман з продовженням!» 

Щоб розрядити ситуацію, я публічно подякувала меру за гостинність, подарувала сувенір його дружині і сказала комплімент про її чарівний вигляд, який підкреслювала вечірня сукня із коштовною камеєю.

О-о-о! Скільки запитань сипалося на мене, коли делегація їхала додому... Я з похоронним виглядом відповідала: «Роман помер, не розпочавшись!»    

 Минає 8 років. Я знову за океаном, у тій самій країні, але мандруємо іншими містами. У зарубіжних готелях є традиція - менеджери знайомляться з туристами. Директор готелю перед нашим від'їздом презентував кожному брендові подарунки. А мені, як єдиній дамі у групі, - невеличкий зелений пакунок, перев'язаний срібною стрічкою. І додав: «Від мене і мого друга». Тоді я не зрозуміла значення цих слів. Адже за чотири години ми вже були в аеропорту. У літаку всі відразу заснули. А я, як справжня сова, переглядала журнали. Коли чтиво скінчилося, я вирішила відкрити ту зелену касетку зі срібною стрічкою.

То був другий шок...

Коштовна камея, яку 8 років тому я запам'ятала на сукні дружини мера, лежала на зеленому оксамиті. Мер написав мені декілька приємних слів і долучив сторінку з українським привітанням, колись для нього написаним моєю рукою. Тієї ночі я вже не заснула. Мені здалося, що він постійно стежив за нашою групою, що саме він сприяв тому, щоб ми жили у комфортабельному готелі, щоб з нами були люб'язними... Здалося, ще мить - і я побачу його у салоні літака. Але це тільки уява, нічого більше...

Прилетівши додому, я надіслала лист-подяку на стару адресу мерії і, не отримавши жодної відповіді, заспокоїлася. З роками я навчилася викреслювати минуле, щоб не бентежити душу. 

Я переконала себе: Його не було ніколи!!!

Але... за 9 років він знову нагадав про себе... 

2008 рік, 23 серпня, переддень Дня Незалежності. Президент України вручив мені державну нагороду. Того дня ми її «моцно обмили», щоб не поржавіла. А вдома - ще один сюрприз. Розкішний букет квітів із поздоровленням, написаним рукою того самого давнього прихильника. Квіти вручила фірма, яка зберегла повну конфіденційність. Я досі не розумію, як він довідався, як встиг так швидко все зорганізувати, і хто в Україні його інформатор та помічник?

Дивовижне відчуття супроводжує мене понад 17 років. Якраз стільки триває оте невинне романсування. Мені поталанило. Я маю на відстані галантного симпатика, який змусив повірити, що романтичні історії мають своє продовження. Особливо тоді, коли ти цього зовсім не чекаєш.

Я реальна людина. Його камею подарувала мамі, навіть купила собі іншу, щоб не мати спокуси наблизити до себе його родинний амулет. Бо мені здається, якщо я це зроблю - той чужий красивий мужчина колись з'явиться на моєму порозі.

Боюся... Я до цього не готова.»

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду