Телеканал BUSINESS різко політизувався проти ЄвроМайдану

Телеканал BUSINESS різко політизувався проти ЄвроМайдану

Цими днями спеціалізований телеканал BUSINESS в рубриці «No comment» періодично крутить тенденційно підібрану нарізку кадрів про перебіг подій на київському Євромайдані.
Телеканал BUSINESS різко політизувався проти ЄвроМайдану
4 Груд 2013
0
2059

Цими днями спеціалізований телеканал BUSINESS в рубриці «No comment» періодично крутить тенденційно підібрану нарізку кадрів про перебіг подій на київському Євромайдані. Зокрема, без кінця повторює відео, на якому агресивно налаштовані молодики з прихованими обличчями нападають на шеренги внутрішніх військ, що перегородили Банкову неподалік адміністрації президента.

В цій же рубриці показують кадри розбиття невідомими вікон будівлі КМДА.

В той же час телеканал ігнорує жахливі сцени звірячого побиття «Беркутом» студентів на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада. Не показує і те,  як спецпризначенці жорстоко розправилися з мирними мітингувальниками та журналістами на Банковій після атак провокаторів.

Також в ефірі телеканалу в «Офіційних коментарях» демонструють виступ прем'є-міністра Миколи Азарова на сесії ВР перед голосуванням про відставку уряду.

Як відомо, після сюжету в новинах телеканала BUSINESS про ЄвроМайдан від 22 листопада, була звільнена випусковий редактор Тетяна Мельниченко. Тоді креівництво пояснило своє рішення заполітизованістю сюжету і його невідповідністю бізнес-формату:

«22 листопада в ефір вийшов сюжет, який не відповідає формату телеканалу Business Проігнорувавши діловий формат телеканалу, випусковий редактор Тетяна Мельниченко, власноруч включила до ранкового ефіру заполітизований сюжет - це свідчить про ігнорування принципів роботи ЗМІ та безвідповідальність співробітника, який розмістив подібний матеріал в ефірі.

Суспільно-політичні сюжети та найактуальніші політичні теми у програмній концепції телеканалу не передбачено. Відповідно, редакція телеканалу не виробляє матеріалів зі згаданої тематики» - йшлося у прес-релізі каналу.

Слід розуміти, вищенаведені нарізки і виступ прем'єра в ефірі BUSINESS-TV не вважаються заполітизованими і відносяться до категорії бізнесових новин?

Вочевидь, такими самими «деполітизованими», за логікою каналу, є і трансльовані ним виключно негативні, застережливі коментарі й заяви з приводу Єврореволюції низки очільників облдержадміністрацій, а також міністрів й депутатів-«регіоналів», де вони висловлюють підтримку політиці президента й уряду, закликаючи населення утримуватися від участі в протестних заходах.

 Які відомо, телеканал BUSINESS пов'язують з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду