Мустафа Найєм і Руслана засудили знесення пам'ятника леніну

Мустафа Найєм і Руслана засудили знесення пам'ятника леніну

Повалення леніна - це не вандалізм, а відновлення історичної справедливості. Пам'ятник кривавому комуністичному тирану в центрі столиці європейської держави - нонсенс і неприпустима річ.
Мустафа Найєм і Руслана засудили знесення пам'ятника леніну
9 Груд 2013
0
2000

Найбільш дискусійною подією ЄвроМайдану останніх днів стало повалення пам'ятника леніну на Бесарабці. Частина ліберальної громадськості, зокрема деякі журналісти й представники творчої інтелігенції, назвали знесення ілліча вандалізмом і провокацією радикалів.

Зокрема,
журналіст "Української правди" і "Громадського телебачення" Мустафа Найєм в ефірі інтернет-каналу обурився, мовляв, повалили незаконно. От якби демонтаж відбувся внаслідок легітимного рішення, тоді не було б ніяких претензій.

Так само негативно відреагував в інтерв'ю "Громадському" головний редактор журналу "Ї" Тарас Возняк, підозрюючи в інциденті провокацію, якою може скористатися влада для введення в країні надзвичайного стану.

Руйнація пам'ятника вождю світового пролетаріату не знайшла підтримки і в лікарки, співачки та громадської діячки Ольги Богомолець, яка гостювала на "Громадському".

Руслана Лижичко теж назвала знесення ілліча вандалізмом.

"Нам не потрібні будь-які варварські дії. Ми засуджуємо акти вандалізму, дикості, насилля та всього, що може роз'єднати та розколоти українців, - заявила вона. - Жоден пам'ятник не вартує долі Майдану. Ми не хочемо бути далекими від європейських стандартів і принципів гуманізму".

А як щодо вандалізму, дикості, насилля, варварства більшовизму і самого леніна по відношенню до українців? Чи достойна пам'ятника в Україні ця людина? За що? За злочини проти українства і людяності? Шкода граніту? А як щодо численних людських жертв червоного тирана? А хіба наявність пам'ятника - не розколювала українців? І що спільного з гуманізмом мав цей україножер і його статуя?

Це не вандалізм, а відновлення історичної справедливості. Катюзі - по заслузі! ленін - ворог України, в якого руки по лікті в крові українців.

Чи є ще в світі країна, де стоять пам'ятники її гнобителям і завойовникам? Іноземним диктаторам, які нищили її народ? Цей пам'ятник - один з символів окупаційної влади і національного приниження українців. Валити його слід було давно. Нарешті це сталося.

Відповідна юридична база була створена відомим Указом Президента Віктора Ющенка щодо вшанування пам'яті жертв Голодоморів та політичних репресій, в якому зокрема йдеться про демонатж пам'ятників особам, які причетні до організації геноциду й інших злочинних діянь.

До того ж, істукан не являв собою ніякої історичної, архітектурної й культурної цінності. Під час повалення не постраждало жодної людини. Все було мирно. Тобто подія вписується у мирний характер ЄвроМайдану.

А ще, пам'ятник комуністичному диктатору й ідеологу червоного терору в столиці європейської держави - це дуже НЕ по-європейськи. Тож знаменна подія на Бесарабці - в руслі європейських прагнень українського народу та Єврореволюції.

Повалення тирана тільки підтверджує європейськість українців, що серед іншого, проявляється і в бажанні позбутися тоталітарної спадщини в архітектурі й топоніміці.

Читай також:

Дорогим-любим катам від вдячних нащадків замордованих жертв

Олексій Мазур, для «Детектор медіа» 21.07.2009 12:00

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 201
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 096
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 958
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду