Дніпропетровська міліція визнала побитого при зйомках ДТП В'ячеслава Поїздника журналістом і перекваліфікувала справу

Дніпропетровська міліція визнала побитого при зйомках ДТП В'ячеслава Поїздника журналістом і перекваліфікувала справу

З умисного завдання легких тілесних ушкоджень тепер кримінальне провадження переквліфіковано на перешкоджання професійній діяльності журналіста.
Дніпропетровська міліція визнала побитого при зйомках ДТП  В'ячеслава Поїздника журналістом і перекваліфікувала справу
27 Груд 2013
0
1488

З умисного завдання легких тілесних ушкоджень кримінальне провадження переквліфіковано на перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Про це повідомляє офіційний сайт ГУМВС України в Дніпропетровській області:

"22.12.2013 о 19.45 до Дніпропетровського міського управління міліції надійшло повідомлення, що по вул. Набережна Заводська біля АЗС «Юкон» сталася бійка. До слідчо-оперативної групи Ленінського райвідділу міліції, яка прибула на місце події, з заявою звернувся місцевий мешканець Поїздник В'ячеслав Геннадійович, який повідомив, що невстановлені особи спричинили йому фізичний біль. Під час складання матеріалу дослідчої перевірки було з'ясовано, що на місці події проводяться слідчі дії за фактом дорожньо-транспортної пригоди. Громадянин Поїздник В.Г. без повідомлення учасників ДТП, став здійснювати відеозйомку місця події, при цьому нікому з учасників пригоди будь-якої інформації з приводу здійснюваної ним діяльності не надав. На підставі вказаних дій між ним та громадянами, які стали учасниками ДТП, виник конфлікт, під час якого останні почали відштовхувати Поїздника В.Г. При цьому, з його слів, йому було спричинено фізичний біль.

За даним фактом 23.12.2013 слідчим відділом Ленінського РВ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження з правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження).

В подальшому під час проведення допиту заявник пред'явив посвідчення позаштатного спеціального кореспондента КП ДОР «Редакція газети «Зоря» на своє ім'я без реєстраційного номеру, строку дії та підписаного колишнім редактором видання. В телефонній розмові в редакції не підтвердили того, що на теперішній час В'ячеслав Поїздник є журналістом видання. Сумніви в причетності останнього до журналістської діяльності викликала ненормативна лексика, якою Поїздник В.Г. висловлювався при проведенні відеозйомки. Також він відмовився від судово-медичної експертизи з метою встановлення тяжкості спричинення тілесних ушкоджень. На момент приїзду слідчо-оперативної групи райвідділу та складання матеріалів дослідчої перевірки В'ячеслав Поїздник не пред'являв будь-якого посвідчення ні працівникам ДАІ, ні співробітникам Ленінського РВ.

У зв'язку з розслідуванням кримінального провадження та з метою отримання копій підтверджувальних матеріалів на адресу редакції видавництва «Зоря» було направлено запит. Було встановлено, що Поїздник В.Г. є позаштатним автором видавництва.

На підставі зібраних матеріалів, що підтверджують належність останнього до працівників засобів масової інформації, за погодженням з прокуратурою Ленінського району кримінальне провадження 25.12.2013 було змінено з ч.1 ст. 125 на ч.1 ст. 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)".

В той же час постраждалий стверджує, що під час здійснення зйомки на місці ДТП представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами.

З приводу телефонної розмови представників міліції з редакцією газети, в ході якої не був підтверджений статус В'ячеслава Поїздника як позаштатного кореспондента "Зорі", журналіст дав "Лицам" такий коментар:

"...Они – позвонили в редакцию, спросили у женщины­ пенсионерки, сидящей в приемной: «Есть ли у вас такой журналист?» Она сказала: «Нет».

А редакция какие­-то письма направляла?

–На официальный запрос МВД они подготовили ответ, с копией договора между мной и редакцией, что я освещаю события, связанные с дорогами, ДТП, ГАИ, для сайта «Зори», работаю за авторский гонорар, в штате не оформлен.

Внештатный.

–Да, внештатный корреспондент. Приложили копию моего удостоверения.

У МВД возник вопрос: «Почему у меня удостоверение, выданное «старым» редактором?». С марта редакцию возглавляет Ксения Зайцева, до неё была Светлана Колесникова. Мне удостоверение выдали в феврале, т.е. еще до прихода нового редактора, и оно подписано Колесниковой. И у МВД возник вопрос: как же так, письмо подписала Зайцева, а на удостоверении подпись Колесниковой.

Зайцева им ответила: все вопросы – к Колесниковой, но мы не отрицаем, что Поездник – журналист и реально у нас работает.

Плюс у меня есть свой сайтик – «ЗОВ» (Zovzakona.org – авт.), где мы с ребятами обсуждаем, рассказываем, всякие новости на тему дорог пишем".

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду