Чому "Громадське телебачення" перейшло на російську? А "слава россии!" буде?

Чому "Громадське телебачення" перейшло на російську? А "слава россии!" буде?

Анна Бабінець періодично каже, що в ці дні вони вирішили перейти на російську мову за зрозумілими причинами. А от я, приміром, не розумію: за якими саме?
Чому  "Громадське телебачення" перейшло на російську? А "слава россии!" буде?
2 Бер 2014
0
1426

Відтепер і на "Громадському", яке зараз транслюється на Першому національному, ведення ефіру - двомовне: українсько-російське. Анна Бабінець періодично нагадує, що в ці дні вони вирішили перейти на російську мову за зрозумілими причинами.

А от я, приміром, не розумію. За якими причинами? Для чого чи для кого це зроблено? На якого глядача розраховано?

Для того, хто, живучи в Україні, не розуміє українську? А такі є? Це ж якого інтелекту повинна бути людина. І на такого неандертальця орієнтується "Громадське", вважаючи його своєю цільовою аудиторією?

Це зроблено з міркувань ввічливості, як жест доброї волі по відношенню до російськомовних? А що, "Громадське" вважає українську мову недостатньо ввічливою? Вона якось образливо звучить?

Українська в спілкуванні з російськомовним є некоректною, а от російська по відношенню до україномовного - завжди годиться, так?

Чи коли українською спілкуються аж два ведучі - то це занадто і тому обов'язково комусь потрібно переходити на російську? Тобто - це саме української в нас забагато, а не російської?

А який толк з того, що на російську перейшов ведучий? Він же тільки ставить запитання. А як щодо відповідей? То може тоді і в усіх гостей вимагати обов'язкового переходу на російську?

А якщо так, то навіщо тоді взагалі залишати в студії україномовного ведучого? Він же псує всю картину! Своєю українською. Та й чого йому одному розмовляти українською, якщо навколо вже всі перейшли на російську?

Якщо ж ведучі хочуть таким недолугим жестом задобрити проросійськи налаштованих кримчан чи жителів інших регіонів країни, то це марна справа. Цим їх не задобриш. Україноненависників не перевиховаєш. Їм потрібні російські триколори, портрети путіна і гасла "слава россии!" та "слава беркуту!". То може ведучі "Громадського" і на це підуть? Раз така ситуація. "За зрозумілими причинами"...

Невже не ясно, що справа не в мові, а в ментальності - ворожої до України. То що, потрібно уподібнуватися українофобам та всіляко підігравати їм?

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду