Ведучій "Ери-fm" Ярині Лазько не подобається "Голос Росії" в ефірі її радіостанції

Ведучій "Ери-fm" Ярині Лазько не подобається "Голос Росії" в ефірі її радіостанції

Ворожа пропаганда триває кожного дня з 17:35 до 18:00.
Ведучій "Ери-fm" Ярині Лазько не подобається "Голос Росії" в ефірі її радіостанції
4 Черв 2014
0
3417

Попри те, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України закликала "Еру-fm" припинити трансляцію у своєму ефірі "Голосу Росії", ворожа пропаганда триває. Кожного дня з 17:35 до 18:00. Керівництву "Ери" абсолютно по цимбалах як критика медійників, так і позиція державних органів.

Тому сьогодні, під час передачі "Vox populi" я зателефонував до студії прямого ефіру і назвавшись, запитав, доки радіо "Ера" буде сприяти російським окупантам, надаючи свій ефір "Голосу Росії"?

Ведуча Ярина Лазько відповіла, що вона не уповноважена ані коментувати, ані приймати рішення з цього приводу, але зауважила, що їй теж не до вподоби такий факт.

Цікаво, що ж має статися, аби "голос окупанта" нарешті зник з ефіру української радіостанції? Мимоволі, як варіант, спадають на думку палаючі шини перед офісом "Ери". Чи її власник, нардеп Андрій Деркач чекає на яйця та зеленку від небайдужих громадян?

Нагадаю, як прокоментувала наявність "Голосу Росії" на "Ері-fm" заступник голови Нацради Лариса Мудрак, відповідаючи на моє запитання в ході чат-конференції на "Детектор медіа":

- Кожен вечір на хвилі «Ера ФМ» іде україномовна програма радіо «Голос России», де звучить російська пропаганда щодо подій в Україні. Лунають кремлівські ідеологічні штампи й кліше стосовно євромайдану, нової української влади, сучасних міжнародних відносин та ролі Росії в світі. Так само нав'язуються російські оцінки Другої світової війни та інших історичних подій. Ця пропаганда нічим не відрізняється від того, що можна почути на російських телеканалах, які ви відімкнули. Чому Нацрада ніяк не реагує?

- Реагує. Ми маємо моніторинг щодо трансляції «Голосу Росії» на хвилях «Ера ФМ» у рамках своїх оперативних повноважень, оскільки ми працюємо без кворуму, ми звернемося до керінвицтва «Ера ФМ» з проханням вжити невідкладних заходів щодо тимчасового припинення трансляції спільного продукту, оскільки в ньому є ознаки порушень законів України та Європейської конвеції про транскордонне мовлення. Сподіваємося, що мовник дослухається до нашого звернення, оскільки це питання лежить у площині суспільного рішення та правової відповідальності для захисту національної безпеки та суверенітету держави.

Пізніше Нацрада направила "Ері-фм" листа, в якому вказала на необхідність приведення діяльності компанії у відповідність до норм чинного законодавства України:

"За результатами моніторингів телерадіопрограм, проведених представниками Національної ради, в діяльності компанії зафіксовано ознаки порушення статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та статті 110 Кримінального кодексу України. У зазначених статтях ідеться про правопорушення, що стосуються загроз територіальній цілісності та безпеці країни".

Читай також:

"Голос окупанта" на "Ері-фм": українська радіостанція сприяє російській агресії

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду