Їм не газету для фронту випускати, а у штрафбат іти!

Їм не газету для фронту випускати, а у штрафбат іти!

У Дніпропетровську вийшов перший номер інформаційного бюлетеня «Народ і армія».
Їм не газету для фронту випускати, а у штрафбат іти!
13 Серп 2014
0
2700

У Дніпропетровську вийшов перший номер інформаційного бюлетеня «Народ і армія». Це спільний проект Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України, редакцій газет «Зоря» та «Вісті Придніпров'я», видавничого дому «Кераміст», - пише «Детектор медіа» з посиланням на Службу інформації НСЖУ.

Всі фото з сайту ДОО НСЖУ

Інформаційний бюлетень «Народ і армія» виходитиме двічі на місяць на восьми сторінках накладом 5 тисяч примірників, розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації з питань інформаційної діяльності Борис Брагинський, відповідальний за випуск.

«Більшу частину накладу буде передано нашим військовим у зону АТО та до Центру допомоги переселенцям. Також "бойовий листок" отримають бійці, які лікуються та проходять реабілітацію у військовому госпіталі та обласній лікарні імені Мечникова», - розповів голова правління Дніпропетровської обласної організації НСЖУ Олексій Ковальчук.

За словами творців проекту, вони ініціювали випуск бюлетеня, щоб підтримати бойовий дух військових. «Перш за все, видання буде відігравати психологічну роль. Ми хочемо регулярно нагадувати хлопцям, що ми з ними, підтримуємо їх як і матеріально, так і морально», - наголосив Борис Брагинський.

Перший номер «бойового листка» містить інтерв'ю заступника голови облдержадміністрації Бориса Філатова, який відповідає на актуальні питання щодо інформаційної підтримки, модернізації армії, компенсацій військовим. Надруковані журналістські репортажі з місця подій про те, як живуть та як воюють наші бійці. Є інформація для переселенців, окремо сторінку присвячено питанням допомоги армії - опубліковано і перелік необхідного для військових, і координати волонтерських центрів.

- Наші захисники повинні відчувати: вони не забуті, а те, що вони роблять - це справжній героїзм. Ми намагаємося, щоб цією ідеєю були пронизані всі наші публікації, - підкреслив Борис Брагинський.

- Створювати цю газету було нескладно, адже кожен матеріал був написаний з душею, - поділилася відповідальний редактор «Зорі» Таїсія Кузьменко. - Нинішня ситуація в Україні - чи не найскладніше випробування за роки незалежності. І сьогодні Дніпропетровщина показала всім приклад стабільності, ми бачимо той градус патріотизму, який віддають наші громадяни. Спільними зусиллями влади, обласної журналістської організації, редакційних колективів вдалося швидко створити газету «Народ і армія», щоб підтримати наших військових та показати, що ми разом з ними.



А тепер скажу від себе. «Добродії» Ковальчук і Кузьменко - такі журналИзи, що, здається, писали б добре про будь-яку армію, про яку б їм замовили. Треба було б про "ополченцев" "днр"/лнр" - написали б, про російську - так само. Їхні видання були рупорами януковича і партії регіонів, прес-обслугою злодійського режиму. Ці люди - яскравий приклад безсовісної, продажної, підлої журналістики. Власне, те, чим вони займаються, і журналістикою назвати не можна. Це служіння будь-якій владі, в тому числі такій антиукраїнській і кримінальній, як попередня.

«Кожен матеріал був написаний з душею», - сказала Кузьменко, презентуючи "Народ і армію". А з якою душею писалися матеріали «Зорі» - газети Дніпропетровської облради - в яких з ніг до голови облизували віктора федорича януковича, вілкула і всю партію регіонів? Хіба хтось повинився? Попросив пробачення? Очистив свою чорну душу від скверни? І тепер з такою ж душею спокійно взялися за нову, благородну за задумом, справу. Що ж то за душі, які не болять після всього і каятися не хочуть.

«І сьогодні Дніпропетровщина показала всім приклад стабільності», - мовить Кузьменко.  Знайома риторика. Так само «Зоря» рапортувала і за губернаторства вілкула.

«Ми бачимо той градус патріотизму, який віддають наші громадяни» - так, всупереч багаторічним зусиллям "Зорі", яка у своїх публікаціях щосили витравлювала з українців той патріотизм, намагаючись перетворити на хохлів-малоросів. Дійшло аж до того, що в одному з надрукованих газетою кросвордів Київ був названий "столицею хохлів". Натомість, "Зоря" піклувалася лише про градус вілкулізму й вихваляння януковича з його бандою. Цей градус видання завжди підтримувало на максимальній позначці. Читати було неможливо - огидно до блювоти.

І коли зараз десь на ринку чи просто на лавках у дворі чуєш від бабусь чи дідусів, що у всьому винен Майдан і це саме через нього йде війна з братньою і безневинною Росією, котра захищає Україну від Америки і фашистських бандерівців, - то в цьому є і чимала заслуга «Зорі», яку пенсіонери отримували безкоштовно.

Це саме за януковича Олексій Ковальчук, голова Дніпропетровської спілки НСЖУ і головред «Вістей Придніпров'я"  - газети облдержадміністрації - став заслуженим журналістом. Хіба комусь не зрозуміло за які саме заслуги і перед ким?  

Їхні газети виходили з георгіївськими стрічками і були пронизані колорадським духом. Це такі, як вони з номера в номер розпалювали вогонь війни, що й спалахнула на Донбасі. Тепер наші солдати гинуть за Україну, а ковальчуки і кузьменки видають для них інформаційний бюлетень. Замість того, аби удавитися своїми георгіївськими стрічками (до речі, як далеко і чи надовго вони їх заховали?), ці «журналісти» вже при ділі і за нової влади. Завжди на плаву. Бо, вочевидь, з такого матеріалу, який не тоне.

Їм би не газету для фронту випускати, а йти цілими редакціями у штрафбати - "Зоря" та "Придніпров'я". Шкода, що під час Революції  Гідності їхні офіси обійшлися без коктейлів Молотова. Де-де, а там ці запальні суміші ой як були б доречні. Схоже на те, що ані ковальчуків, ані кузьменок ніхто й не збирається люструвати. Прикро. Ну що ж, тоді вся надія на найсправедливіший суд - Божий. Там вони вже точно  відповідатимуть за своє паскудство, яке чинили на землі.  Горіти їм у пеклі!

Читай також:

"Серед переможців конкурсу "Якими повинні бути місцеві ЗМІ" - представник придворної журналістики з Дніпропетровська"

«Зоря» сталінізму. Газета дніпропетровської облради незлим тихим словом згадує «вождя народів»

"НСЖУ потребує дерегіоналізації, як свого часу Німеччина - денацифікації"

"Діяльність "регіоналки" О. Бондаренко, гендиректора ДОДТРК В. Чанглі та голови ДОО НСЖУ О. Ковальчука протирічать єдиному Кодексу журналістської етики"

"Дніпропетровська філія НСЖУ нагородила золотою медаллю української журналістики ката свободи слова"

"Голова Дніпропетровської облради Євген Удод вибачився за "хохлів" в його газеті"

"Дніпропетровська прокуратура прийняла до розгляду заяву щодо приниження газетою облради «Зоря» національної честі й гідності українців та естонців"

"Газета Дніпропетровської обласної ради "Зоря" назвала Київ... "столицей хохлов"

"Як дніпропетровська «Зоря» городян «киданула»

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду