Радіо «Вєсті» з Ганапольським, як російські терористи з «Буком»

Радіо «Вєсті» з Ганапольським, як російські терористи з «Буком»

Логіка дій команди «Вєстєй» однозначно засвідчує: у Гужви зрозуміли, що вони здорово лажанулися й усвідомлюють, що ця лажа може стати для них фатальною. Тому і вирішили діяти по-путінськи. Підло, цинічно, нахабно.
Радіо «Вєсті» з Ганапольським, як російські терористи з «Буком»
15 Серп 2014
0
1941

Я вже писав про те, що радіо «Вєсті», не на жарт перелякавшись  можливих негативних наслідків для себе за кричуще хамство Матвія Ганапольського в ефірі і завдану ним образу українцям, вилучило аудіозапис передачі та роздруківку тексту.

Нагадаю, у своїй програмі «На пике событий» від 21 липня Матвій Юрійович, не сіло не впало, порівняв передбачене на Львівському форумі видавців маркування російської книги триколором з чіплянням на євреїв шестипроменевих зірок у гетто. Тобто провів аналогію між нацистами і українцями.

Річ у тім, що радіо вже має від Нацради з питань телебачення і радіомовлення два попередження. Третє , наскільки я розумію, ніби червона карточка у футболі? Якщо так, то  справа дійсно серйозна, бо «Вєсті» перебувають в кроці від втрати ліцензії.

Редакція «Вєстєй» вдалася до знищення "речових доказів" відразу після того, як НЕК з питань захисту суспільної моралі відреагувала на мій запит про експертну оцінку слів Ганапольського і запросила в радіостанції запис цього ефіру.

Отже «Вєсті» прибрали аудіофайл і стенограму. Але й на цьому не зупинилися. Бо на сайті лишалися дані про передачу у вигляді теми і дати виходу в ефір. Тепер же і вони вилучені. В архіві «На пике событий», що йде кожного вечора з 17:00 до 18:00 по буднях, зараз є передача від 22 липня (вівторок) і 18 липня (п’ятниця). А тієї, що була в ефірі 21 липня  у понеділок – і слід простиг. Хочуть сказати, що в природі такої не було? А що ж тоді лунало в ефірі в указаний день і час?

Це мені нагадало як російські терористи збили в Україні малайзійський Боїнг. Завезли «Бук», гахнули. А коли зрозуміли, що помилилися з обраною ціллю, відразу ж заходилися знищувати докази своєї причетності до чорної справи. «Бук» негайно вивезли, ніби його не було, це не ми стріляли і взагалі які до нас претензії?

І після того це радіо – поважне, а Ганапольський – шанований журналіст? Метр радійної справи? «Послушайте, мой дорогой, я 25 лет в эфире, ну не выносите мне мозги!» - ниє він, коли чує від слухачів зауваження на свою адресу як ведучого. Тобто право «виносити мізки» має лише Ганапольський. Сам себе наділив ним і охоче користується. А от іншим – зась! Бо Ганапольський - цяця з 25 річним стажем в ефірі.

В ситуації, яка склалася, він міг би або спробувати захистити свою позицію - довести  право на застосовану аналогію, або взяти та й вибачитися, визнавши помилку. Це було б чесно і по-дорослому. Але ж ні!  Він разом з радіо обрав найпідлішу лінію поведінки – прикинутися, що нічого крамольного не казав. Мужик, а поводиться як школярик. І не соромно?

А тепер мої запитання до Нацради. Ви поставили «Вєсті» на щоденний моніторинг. Ваші співробітники зафіксували ефір, про який йдеться? Я поінформував вас про нього, коли запис на сайті ще був доступний, надавши відповідний лінк. Ви ним скористалися? Прослухали передачу починаючи з 37 хвилини 40 секунди? Зберегли запис? Якщо так, то чи не хочете поділитися ним з НЕК?

А якщо ні, то враховуючи  останні події, чи не вважаєте за доцільне запросити до себе на дружню бесіду Гужву з Ганапольським і поцікавитися, чому редакція стерла цей аудіозапис і що звучало в понеділок 21 липня між 17:00 і 18:00? Якщо скажуть, що нічого з того, що ставиться їм у провину, то хоч в очі їхні безсовісні плюньте!

Логіка дій команди «Вєстєй» – таке ретельне зачищення від найменших ознак наявності в ефірі цієї передачі -  однозначно засвідчує: у Гужви зрозуміли, що вони здорово лажанулися. І усвідомлюють, що ця лажа може стати для них фатальною. Тому і вирішили діяти по-путінськи. Підло, цинічно, нахабно. Не визнавати і відхрещуватися від очевидного.

Якщо у моніторинг тільки гратися, то можна закрити очі і на цей ефір. Та продовжити моніторити.  А якщо ставитися до справи серйозно й відповідально, то треба користатися доброю нагодою припинити антиукраїнські неподобства. Поставити логічну крапку і все.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 095
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 956
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду