У Порошенка почали "разводить как котят" як це робили бандюковичі

У Порошенка почали "разводить как котят" як це робили бандюковичі

Вчора на "Шустер-live" уповноважена президента Порошенка по Донбасу Ірина Геращенко намагалася переконати, що про ніякі "днр"/"лнр" у проголосованих Радою порошенківських законопроектах не йдеться.
У Порошенка почали "разводить как котят" як це робили бандюковичі
17 Вер 2014
0
1243

Вчора на "Шустер-live" уповноважена президента Порошенка по Донбасу Ірина Геращенко з безневинною посмішкою на вустах намагалася переконати, що про ніякі "днр"/"лнр" в проголосованих Радою порошенківських законопроектах і близько не йдеться.

Мовляв, у текстах ці абревіатури ніде не згадуються, а значить нема чого дорікати. Отак просто. На що Ігор Жданов справедливо зауважив, що написане треба розглядати по суті.

А якби я мав таку можливість, то навів би пані Геращенко наступне порівняння. Замість того, аби вжити слово "проститутка", можна сказати "жінка легкої поведінки". Звучить, звісно, м'якше, але від того суть не змінюється - всім, зрозуміло, що це те ж саме.

Так само і щодо особливого статусу окремих районів Донбасу. Дійсно, слів "днр"/"лнр" там немає, але ж всі пречудово в курсі, про що йдеться. Тож не робіть з українців ідіотів! Тим більше після Революції Гідності. Нас вже "разводили как котят". Згадайте про долю "папєрєдніков".

З цієї ж опери і останній тост, в смислі пост, голови партії "Блок Петра Порошенка", радника президента Юрія Луценка:

"Інколи важливо читати тексти законів, а не заголовки сайтів.

Правильна назва дуже важливого закону – "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Ані в назві, ані в змісті закону нема фрази про "особливий статус" цих районів, а тим більше Донбасу взагалі.

Закон стосується не всього Донбасу, а лише тих районів, які на даний момент контролюються бойовиками.

Цей закон не передбачає утримання тих територій за рахунок держбюджету. Нарешті ми побачимо, чи здатен Донецьк і Луганськ прогодувати себе
".

Тобто "особливий порядок" - це не "особливий статус". А є принципова різниця? Тоді в чому вона?

"На даний момент" - це на який? На той, що був вчора чи той, що зараз? А як щодо завтра чи післязавтра? А якщо днями бойовики "випадково" захоплять якийсь новий населений пункт чи цілий район, то що тоді? Як їм бути, щоби, не дай Боже, не порушити проголосовані спеціально для них закони? Відходити звідти чи залишатися?

А щодо витрат з держбюджету, то чи впевнений Луценко, що правильно зрозумів ось цей пункт:

"Держава надає підтримку соціально-економічному розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей. У законі про Державний бюджет України щороку передбачаються видатки, що спрямовуються на державну підтримку соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей. Україна гарантує визначення таких видатків загального фонду Державного бюджету України захищеними видатками, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень".

Може ще скаже, що затвердженим документом на тих окремих районах передбачений всебічний захист української мови? І на підтвердження наведе, що "Законом гарантується вільне використання російської і інших мов"?

А чому б і ні? "Раз пошла такая пьянка - реж последний огурец"! Закусь у цій справі справді річ архіважлива. Не даремно ж кажуть: "когда пьешь - закусывать надо".

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 192
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 646
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 950
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 557
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду