Кому кортить сказати "жопа" в прямому ефірі, дзвоніть Ганапольському на радіо "Вєсті"

Кому кортить сказати "жопа" в прямому ефірі, дзвоніть Ганапольському на радіо "Вєсті"

Матвій Юрійович не заперечуватиме. Більше того, гарантує, що вам за це нічого не буде. Так само як за слова "задница", "сраный", "сраная", "на хрен".
Кому кортить сказати "жопа" в прямому ефірі, дзвоніть Ганапольському на радіо "Вєсті"
23 Жов 2014
0
1714

Ведучий радіо "Вєсті", росіянин Матвій Ганапольський у своїх ефірах полюбляє епатувати публіку вживанням слів "жопа", "задница", "сраный", "сраная", "на хрен".

Я подзвонив на ефір шеф-редактора радіостанції, кореспондента "Еха Москви", теж громадянина Росії Сакена Аймурзаєва і поставив йому з цього приводу запитання (цитати зі стенограми ефіру "Максимум мнений" від 22 жовтня):

"Слушатель: Добрий вечір. 

Сакен АЙМУРЗАЕВ, ведущий: Да. Здрасте.


Слушатель: Я хотів би запитати у вас як у шеф-редактора. А якщо ваш ведучий Матвій Ганапольський дуже часто використовує такі слова як "жопа", "задница", "сраный", "сраная", "на хрен"...

Сакен АЙМУРЗАЕВ, ведущий: Спасибо, спасибо.

Слушатель: Чи може слухач використовувати ці слова в ефірі?

Сакен АЙМУРЗАЕВ, ведущий: Я вам скажу. Если вас не устраивает то, что он эти слова говорит, звоните к нему и говорите слова или об этих словах. Никогда никакого списка запрещенных слов. Есть слова, которые сейчас в России запретили, матерные слова. Ну, так никто не матерится в нашем эфире. Что вы начинаете дергаться? Если вам не нравится, как Матвей говорит, какие слова он употребляет, в каких целях он употребляет, не слушайте Матвея. Если это вам не нравится. Есть люди, которым не нравится, но они слушают. Знаете, вопреки своему желанию или там руководствуясь своим потаенным желанием".


По-перше, у своєму питанні я не сказав, що згадані слова, які можна почути від Ганапольського в ефірі - це обов'язково погано. Я взагалі не висловлював своєї оцінки і ставлення до них. Я лише запитував, чи можна і мені, як слухачу, вільно використовувати їх в ефірі так само, як і ведучому? 

А по-друге, що значить не слухати? Як же я можу не слухати, коли в українському ефірі з Києва віщають громадяни країни-агресора, яка окупувала Крим, а тепер прагне загарбати Донбас? Я маю пильнувати за вами, бо ви перебуваєте на моїй території. Якби ви мовили зі своєї білокам'яної, то хрен з вами. Але ви вже тут, в Україні. Так само, як і ваші російські «мухи», «гради», танки, "смерчі", "торнадо", "урагани", "буки".

Якщо Нацраді, судячи з отриманих на мої звернення формальних відписок, немає до вас діла, то мені - є. Он скільки всього про вас назбирав і продовжую. На Донбасі - гаряча війна, а в ефірі - інформаційна. От я, українець, і пильную свій інформаційний простір. В міру власних сил і можливостей.

Чув, приміром, як у "Максимум мнений" від 21 жовтня з тим самим Аймурзаєвим, ведучий і запрошений до студії Олег Волошин (помічник Грищенка - міністра закордонних справ в уряді бандюковичів) радили Україні визнати себе винною у військових злочинах, інкримінованих їй російськими терористами й окупантами. Зокрема, в обстрілах жилих кварталів і використанні касетних бомб. У всьому, в чому Кремль звинувачує "українських карателів". Так і до "київської хунти" дійде чи навіть розіп'ятих хлопчиків.

Як же мені з цього приводу не смикатися? Буду! Нацраді пофіг, що ви там патякаєте, а мені - ні! Мене це хвилює, мені не байдуже. І від того, що я перестану вас слухати, ви ж з ефіру не щезнете. Тобто, це не рішення проблеми.

Але повернуся до того, з чого почав. Аймурзаєв порадив звернутися безпосередньо до Ганапольського, що я і  зробив. Сьогодні в ранковому ефірі Матвій Юрійович паплюжив українських націоналістів, порівнюючи їх з російськими. Казав, що і ті, і інші - однаково небезпечні та несуть загрозу. І це в той час, як російські націоналісти, розв'язавши війну, вторглися в Україну, а українські - боронять рідну землю ціною власних життів, захищаючи українську Свободу і Незалежність. Звісно, для Кремля українські націоналісти завжди були серйозною проблемою. Тому їх і знищували. Бо без них загарбати Україну значно легше.  

Додзвонившись до ефіру, я повторив своє запитання. На що отримав від Матвія Юрійовича ствердну відповідь:

- Дякую. Відповідаю. Можна послуговуватися такими словами. У моєму ефірі, якщо ви хочете, можете послуговуватися такими словами.

- Більше того, вам за це нічого не буде, - додав його напраник Павло Новіков.

- І вам за це нічого не буде, - підтвердив Ганапольський.

- І нам за це нічого не буде, - підсумував Новіков, - бо сказане слухачем в прямому ефірі...

- Следующий телефонный звонок, - продовжив ефір Ганапольський.

Гаразд, прийнято. Буду мати на увазі і користуватися можливістю послати путіна в "жопу" або "на хрен" прямим текстом. Ну і всіх, кого вважатиму за потрібне. Без обмежень і виключень. Так само послуговуватимусь цими словами у своїх характеристиках та оцінках поточних подій або ж явищ.

Переконаний, проблем з Нацрадою у радіостанції через це не виникне. Якщо регуляторний орган простив Ганапольскому порівняння українців з нацистами за бойкот і маркування триколором російської продукції; не помітив нічого крамольного у називанні ведучим "Ефіра без правил" Дмитром Тєрєшковим масових проявів українського патріотизму "жовто-блакитною істерією" та не надав ніякого значення повідомленням про оточення російськими військами Маріуполя, що звучали на радіостанції протягом декількоїх днів, то "жопа" тим більше не покоробить.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 192
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 646
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 948
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 557
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду