Олена Фроляк хоче повернення часів Кучми, має непогані спогади від правління Януковича і добре відгукується про Азарова

Олена Фроляк хоче повернення часів Кучми, має непогані спогади від правління Януковича і добре відгукується про Азарова

Попри розквіт свободи слова за президентства Ющенка та отриманий від нього орден Княгині Ольги, ведучій ІСТV більше до вподоби Кучма. Політичні гоніння, утиски преси та вбивство Гонгадзе для неї – не такі важливі події.
Олена Фроляк хоче повернення часів Кучми, має непогані спогади від правління Януковича і добре відгукується про Азарова
19 Лист 2014
0
1729

Своїми думками головний редактор інформаційної служби ICTV і ведуча "Фактів" поділилася в ефірі «Точки зрении» з Олегом Білецьким на радіо «Вєсті» (фрагменти ефіру - зі стенограми передачі на сайті радіостанції):

«Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: До чого я питаю, є така думка між журналістами, про те, що от там, значить, кабальні часи Кучми, коли були темники і все решта. Потім говорять, що ні. Ніби то все було нормально, потім згадують кабальні часи Януковича, якісь там розпусні часи Ющенко, коли можна було все. Це правда? Це так було?

Елена ФРОЛЯК, телеведущая, главный редактор информационной службы канала ICTV: Ви знаєте, я не можу сказати, що прям розпусні часи чи темники. Я вам чесно скажу, до часів Кучми я би дуже хотіла повернутися. В нас тоді економіка виросла, все запрацювало, ВВП піднялось, гривня була. З часів Януковича в мене залишилися непогані спогади. Раз на місяць ми зустрічалися з прем’єр-міністром Азаровим, і я вам чесно скажу, він цікавився нашим поглядом, що ми взагалі думаємо з приводу того що відбувається. Але одного разу дісталося і мені. І розказала в київській лікарні швидкій допомозі, коли я прийшла туди провідати свою одну знайому, я освіжилась. Вікон немає, замість туалетів просто взагалі жалкое подобие. Ліжка стоять прямо в коридорах, назвати білизну білизною просто язик не повертається. Я йому це все розказала. Він каже, оце я хочу проїхатись лікарнями. Я кажу, могу вам подсказать маршрут. Закінчилось це все тим що просто головного лікаря звільнили, там ще якихось людей позвільняли. Я не знаю, чи вставили там вікна і двері. Оце я ніколи не могла зрозуміти. У нас не вирішують проблему».

Реагуючи на почуте, я набрав студійний номер і потрапив до прямого ефіру:

"Слушатель: Добрий вечір.

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Хто ви і звідки?

Слушатель: Це Олексій, Дніпропетровськ.

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Слухаємо вас уважно.

Слушатель: От Олена Фроляк незлим тихим, навіть добрим словом, згадала Кучму, сказала, що класні були часи, і вона не проти того, щоби вони повернулись.

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Вона не зовсім так.

Слушатель: А "Україну без Кучми" ви згадуєте? Що, люди просто так протестували, без приводу? А Георгія Гонгадзе ви згадуєте? Все одно були класні часи?

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: Давайте не з таким напором, тому що було згадано в певному контексті.

Слушатель: Не треба мені робити зауваження, з яким напором мені казати.

(У ведучого Білецького є така звичка - робити зауваження слухачам, які ставлять критичні запитання. Складається враження, що своєю журналістською місією Білецький, як і Юлія Литвиненко, бачить створення для запрошеного до студії гостя теплої ванни. А якщо хтось цьому заважає своїми незручними репліками, то він порушує ідилію, спричиняє дискомфорт, а тому заслуговує на прочухана - прим. О.М.)

Олег БИЛЕЦКИЙ, ведущий: "Льогко". Ви можете робити зауваження. Питання поставлено.

Елена ФРОЛЯК, телеведущая, главный редактор информационной службы канала ICTV: Ми живемо в демократичній країні, я абсолютно розумію, про що ви говорите. Я не казала, що Леонід Кучма - ідеальний президент. Ідеальних людей взагалі немає. Звичайно були і важкі часи в період Кучми, але саме в період Леоніда Кучми у нас пішла вгору економіка, з’явилась гривня, взагалі встала країна, про цю країну дізналися. Подивіться що робиться зараз, країна на межі існування. Я мала на увазі образно, що я хотіла б повернутися в часи, коли процвітає економіка, коли ВВП зростає, наші заводи не стоять, а працюють, коли ми не платимо за долар ви бачите які суми. А те, що були важкі часи, що люди протестували я пам'ятаю, і Гонгадзе теж. Але ж знову таки, ніхто не доказав, що то була за "Україна без Кучми". Так, люди протестували, але люди завжди протестують. Але те, що відбувається зараз, не йде ні в яке порівняння з тим, що було тоді".

(Останніх фраз про УБК і людей, які завжди протестують, в стенограмі чомусь немає, але вони є в аудіофайлі передачі, 36 хв. 40 сек. ефіру - О.М.)

Отже, попри розквіт свободи слова за президентства Ющенка та отриманий від нього орден Княгині Ольги, ведучій ІСТV з Івано-Франківщини все одно більше до вподоби Кучма. Політичні гоніння, утиски преси та вбивство Георгія Гонгадзе для неї – не такі вже важливі й знакові події. Принаймні, аж ніяк не можуть затьмарити її любов до Данилича і всього, що з ним пов'язано.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 194
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 648
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду