Ганапольський поцікавився в слухача з Харкова, чи не виступлять харків'яни на боці Путіна, якщо їм роздати зброю

Ганапольський поцікавився в слухача з Харкова, чи не виступлять харків'яни на боці Путіна, якщо їм роздати зброю

На Радіо «Вєсті» запитують про готовність українських громадян до збройного повстання проти "київської хунти".
Ганапольський поцікавився в слухача з Харкова, чи не виступлять харків'яни на боці Путіна, якщо їм роздати зброю
5 Груд 2014
0
5230

Радіо «Вєсті», «На пике событий», 4 грудня (зі стенограми ефіру на сайті радіостанції):

«Матвей ГАНАПОЛЬСКИЙ, ведущий: У меня к вам прямой вопрос. Мы же ситуацию в Харькове хорошо знаем. Вам не кажется, что если харьковчанам раздать оружие, то через 3 дня Харьков присоединится, падет в лоно Путина, с помощью вооруженного восстания инспирированного российской стороной. 

Слушатель: Не кажется. Я просто, не только харьковчанин, но и общественной деятельностью занимаюсь, общаюсь с разными людьми. У меня такая неполитическая деятельность. И люди даже не самых проукраинских взглядов сейчас насмотревшись новостей, рассказов жителей тех областей, не то чтобы не хотят, просто быстро пресекут такие потуги».

Добре, що слухач трапився цілком адекватним і відповів саме так. А якби по радіо прозвучало інше? Приміром, що в Харкові всі чекають-не дочекаються команди до збройного повстання проти «київської хунти» і що всі готові «мочити» укрів? Що б тоді було?

Ганапольський запитав у додзвонювача про можливість збройного повстання проти України. Навіщо він це зробив? З якою метою? А головне – чи мав право аж на таку провокацію? Наскільки коректним і доречним було запитання?

І як взагалі розуміти, що росіянин запитує в українському ефірі, чи не збираються в якомусь місті, а в даному випадку йдеться про стратегічно важливий великий промисловий центр з тривожною в плані терористичної загрози ситуацією, повставати проти України, якщо городянам роздати зброю?  А може провести такий зондаж йому замовили в ФСБ чи в ГРУ ГШ РФ?

Я попросив прокоментувати те, що сталося в ефірі радіо «Вєсті»,  міністра інформаційної політики Юрія Стеця на його фейсбук-сторінці. Щоби випробувати новостворене зі скандалом відомство на практиці. Бо одне діло загальні фрази про захист інформаційного простору, моніторинг і нормативно-правове регулювання, а інше -  реакція на конкретні випадки.

А заразом продовжив:

Уявімо, що МІП працює. Що воно робитиме і як реагуватиме на таке:
"Матвій Ганапольський наполягає, що порівнював українців з нацистами
правильно. Євген Кисельов підтримав колегу " http://dusia.detector.media/blog_alekseia_mazura/26685 . "Матвій Ганапольський на радіо "Вєсті": "Споймали русский и хохол золотую рыбку..." http://dusia.detector.media/blog_alekseia_mazura/26289 . "Матвій Ганапольський проти того, щоби українці називали вулиці на честь своїх героїв" http://dusia.detector.media/blog_alekseia_mazura/26331 . "Дмитро Тєрєшков і Василіса Фролова оточили Маріуполь російськими військами" http://dusia.detector.media/blog_alekseia_mazura/26050 . "У День Національного прапора на радіо "Вєсті" масові прояви патріотизму українців назвали "желто-блакитной истерией" http://dusia.detector.media/blog_alekseia_mazura/25984 . "Нацрада, прибери рашистів з українського ефіру!" http://dusia.detector.media/blog_alekseia_mazura/26009

Також поцікавився, чи не збирається МІП закривати газету "Вєсті"?

Відповіді немає.

Про запитання Ганапольського спитав і Нацраду на її сторінці у ФБ. Теж мовчать. А чому? Ну скажіть хоч щось. Відреагуйте.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 193
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 647
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 951
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 557
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду