Як Матвій Ганапольський бабусю банив

Як Матвій Ганапольський бабусю банив

«На пике событий» у понеділок Матвій Ганапольський присвятив прес-конференції Петра Порошенка. Перед обговоренням слухачам нагадали головні тези зі сказаного Президентом.  
Як Матвій Ганапольський бабусю банив
30 Груд 2014
0
3086

«На пике событий» у понеділок Матвій Ганапольський присвятив прес-конференції Петра Порошенка. Перед обговоренням слухачам нагадали головні тези зі сказаного Президентом.  

Після чого радіоведучий наполегливо попросив дзвонити лише тих, хто дивився пресовий захід (8 хв. 45 сек. ефіру):

«Я бы хотел, чтобы звонили РОВНО те, кто ВИДЕЛИ пресс-конференцию». 

Але навіщо вимагати, щоби дзвонили лише ті слухачі, які дивилися Порошенка, якщо перед обговоренням на «Вєстях» всіх поінформували про основні його месиджі? Хіба цього не достатньо для пересічного громадянина, аби отримати враження і висловитися з означеної теми? Чи він має дивитися Президента і слухати його як журналіст, занотовуючи почуте?

А згодом, спілкуючись з одним із додзвонювачів, Ганапольський повідав, що тоді, коли йшла прес-конференція, він сам стояв у пробці. Тобто, що найменше не БАЧИВ її. Але як з’ясувалося, не тільки не бачив, а й навіть НЕ СЛУХАВ. Це випливає з репліки Ганапольського на 10 хв. 05 сек.:

«Знаете, я не видел, может быть он и о стене (вздовж кордону з Росією) говорил. Было 25 вопросов. А я стоял в пробке и клял свет. Поэтому, основное – здесь (тобто, як можна зрозуміти, у підготовленій «Вєстямі» довідці)».

Для того, аби знати, чи казав Порошенко про стіну чи ні, Ганапольському не обов’язково було б ДИВИТИСЯ. Достатньо лише послухати трансляцію в машині. Але він навіть і цього не робив, бо інакше б знав, про що говорив Президент, зокрема чи торкався він теми будівництва стіни.

Отже вся підготовка Ганапольського до передачі складалася лише з почутого на початку ефіру звіту про прес-конференцію з підбіркою цитат. І при цьому ведучий, який сам не дивився і не слухав Президента, вимагає, щоби дзвонили лише «РОВНО ТЕ, кто ВИДЕЛИ пресс-конференцию».

Тоді на яких підставах ведучий вів програму, якщо сам не відповідав висунутому ним слухачам обов’язковому критерію для участі в програмі?

Серед тих, кому пощастило прорватися до ефіру, опинилася, судячи по голосу, літня жінка, напевно пенсіонерка. «Божий одуванчик». Сказала, що є філологом за освітою. Можливо вік або хвилювання завадили їй чітко висловити думку, щоби вона була зрозуміла усім. Та замість того, аби допомгти жінці й виправити ситуацію, Матвій Юрійович лише погіршив її, нагрубивши слухачці (12 хв. 55 сек.):

-          Спасибо, давайте еще послушаем.

-          Добрый день! С Новым годом всех!

-          Подождите, вас как зовут?

-          Светлана. Конечно, всех с Новым годом! Я хочу сказать, нашему Президенту так удачно подобрали розовый цвет, что все теперь будет в розовом свете. Спасибо ему.

-          Ну и… Я не понял.

-          Я смотрела по телевидению и параллельно слушала комментарии по радио «Вести».  И вот этот розовый фон так удачно подобран, что теперь весь народ будет в розовом свете.

-          Вы это красиво сказали, тоже в розовом цвете. Но я ничего не понял.

-          Почему? Очень жаль, что вы не поняли.

-          Давайте я задам вам еще раз вопрос. Чтобы вы не очень поэтично отвечали, а так, чтобы было понятно.

-          Я филолог, я не могу не поэтично.

-           Тогда я вас забаню и вы больше не сможете нам звонить на радио «Вести».

-          Почему?

-          Потому что вы не отвечаете на мой вопрос.

-          Я с удовольствием. Задайте вопрос.

-          А вы не слышали мой вопрос?

-          Ну еще раз, пожалуйста.

-          Нет! Еще раз не будет! До свиданья!

Може, Ганапольському якраз те й завадило зрозуміти смисл сказаного бабусею, що він, за власним визнанням, не дивився прес-конференції Порошенка, а тому не міг бачити «рожевої картинки», про яку мовила жінка. Бо якби бачив, то міг би здогадатися, про що говорить віддана радіостанції слухачка, й допомогти їй з формулюванням думки.

А те, що вона є прихильницею радіостанції, випливає з того, що навіть переглядаючи прес-конференцію по телевізору, бабуся не виключала приймач, який був налаштований на хвилю «Вєстєй» - настільки їй було цікаво почути там свіжі коментарі. То чим же вона заслужила таке ставлення до себе з боку Ганапольського? За що наразилася на грубе поводження та погрозу баном?

Що ще звертає на себе увагу – різкі, блискавичні зміни настрою Ганапольського. До цієї розмови він був лагідний і усміхнений. Та й починав з бабусею по-людськи. Аж раптом розлютився, оскаженів. Та потім так само швидко охолонув і продовжив у доброму гуморі. Дивні метаморфози.

Взагалі, Матвій Ганапольський вирізняється надзвичайною суворістю до слухачів. Він полюбляє їх «строить» в ефірі. Матвій Юрійович вимагає від них бути ідеальними – достеменно володіти темою, висловлюватися максимально лаконічо, компетентно, толерантно, точно. Тобто бути фахівцями по суті обговорюваного питання і дипломатами по формі.

А ще дуже бажано, аби озвучувані додзвонювачами думки співпадали з його особистими. Тоді Ганапольський готовий ставити «залік». Це він собі дозволяє «свинячі рила», «жопу», «задницу», «на хрен» і т. д і т.п. Але пильнує, щоби нічого подібного раптово не злетіло з язика слухача. А надто – якщо йдеться про «опозиційний блок».

Ганити і таврувати ганьбою українських націоналістів - завжди будь ласка. Це тільки заохочується Ганапольським. А от "опозиційників" - в жодному разі. Вони у Матвія Юрійовича недоторканні. Бо за них, як він каже, прголосували люди, чий вибір потрібно поважати. Інакше – бан!

Другою любов’ю після “кремлівського блоку» у Матвія Юрійовича є Петро Олексійович. Ганапольський «души в нем не чает» за миротворчу політику одностороннього припинення вогню на Донбасі. До речі, дуже зручною і вигідною путіну, через що за це так активно виступають "екс"-регіонали з "опозиційного блоку".

Бо за такимх умов російські окупанти мають можливість спокійно передислоковуватись, перегруповуватися, концентрувати сили, зустрічати й проводжати безкінечні "гум"конвої, а як буде настрій, то гатити по українським воякам з чого завгодно: автоматів, кулеметів, мінометів, градів. А наші мають тільки стояти на морозі зручними мішенями. До самої смерті, поки їх не накриє ворожий вогонь.

 

А оце той рожевий фон, про який казала Ганапольському бабуся, за що наразилася на бан. До речі, слоган прес-конференції Петра Порошенка: "ВІРА ВОЛЯ ПЕРЕМОГА". Скорочено ВВП. Досі ця загальновідома абревіатура, окрім "валового внутрішнього продукту", означала куди більш поширене - "владімір владіміровіч путін". То це звичайне співпадіння чи спеціально зашифроване послання змістів персонально ху#лу? В смислі альтернативи трактування ВВП, яке тепер здобуло українського наповнення й звучання.

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 952
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду