"Дзеркало тижня" заретушировало "fuck" Аласанії. А дарма!

"Дзеркало тижня" заретушировало "fuck" Аласанії. А дарма!

Інтерв'ю гендиректора НТКУ Зураба Аласанії виданню "Дзеркало тижня. Україна" супроводжено світлиною, де той одягнутий у чорну футболку з написом "Аsk me".
"Дзеркало тижня" заретушировало "fuck" Аласанії. А дарма!
10 Січ 2015
0
1451

Інтерв'ю гендиректора НТКУ Зураба Аласанії виданню "Дзеркало тижня. Україна" супроводжено світлиною, де той одягнутий у чорну футболку з написом "Аsk me!". Для формату "запитання - відповідь" - фото якнайбільш підходяще.



Але тут прибрана перша частина напису: "Fuck Google". В оригіналі світлина виглядає так:



Мотив видалення непристойності зрозумілий - поважне видання зберігає марку і турбується про свій імідж та репутацію.

Одначе в цій футболці не випадковий перехожий, не якийсь "лівий" чувак, а очільник Першого Національного, котрий займається створенням суспільного телебачення. Ніхто ж не примушував Аласанію вдягатися саме так. Це його добровільний вибір. Він же не переплутав чиюсь майку у поспіху, свою одяг.

Більше того, Зураб Григорович ані трохи не соромиться змісту представленого месиджу. Це іміджеве фото розміщене на сайті державного каналу. Тобто воно не випадкове і має певний, зрозумілий Аласанії смисл. Він подобається собі в цій футболці й тиражує світлину.

Те, що це не просто так, чітко випливає з манери спілкування високопосадовця у Фейсбуці, бо лайка, грубощі і брутальні образи є частиною натури гендиректора:

Зураб Аласанія назвав польського журналіста мерзотою, звинувативши у розпалюванні ворожнечі за бажання чути на УТ українські пісні

«Українське товариство» польського Любліна поскаржилось Яценюку на гендиректора НТКУ Зураба Аласанію. Вимагають звільнення

Цей "fuck" виступає і посланням, який гендиректор несе суспільству, і способом спілкування з громадою. То чи правильно видаляти "fuck" Аласанії, якщо це є виразником його позиції і внутрішнього "я"? Наскільки це чесно перед тим самим суспільством? Та ще й у матеріалі під заголовком "На Громадському ТБ потрібні смислові люди". От вам і один з них. Його смисл якраз отой "fuck".

А раз маємо того, кого маємо, то як щодо наступної пропозиції:

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду