Депутат від БПП і радник Президента Микола Томенко підтримав «Інтер». Приніс каналу "охоронну грамоту" від Порошенка?

Депутат від БПП і радник Президента Микола Томенко підтримав «Інтер». Приніс каналу "охоронну грамоту" від Порошенка?

Для цього він завітав у студію «Подробиць».
Депутат від БПП і радник Президента Микола Томенко підтримав «Інтер». Приніс каналу  "охоронну грамоту" від Порошенка?
28 Січ 2015
0
1742

У студії «Подробностей» він висловив своє негативне ставлення до запропонованого для розгляду ВР законопроекту (про заборону участі російського капітала в статутних фондах українських телерадіокомпаніях), в якому, звісно, конкретно про «Інтер» не йдеться, але всі розуміють, що він торкнеться і цього каналу.

«Попытки лишить телеканал "Интер" лицензии - это использование войны людьми из правительства для того, чтобы реализовать свои интересы.

Об этом рассказал советник президента Украины Петра Порошенко, народный депутат Украины от "Блока Петра Порошенко", Николай Томенко в эфире podrobnosti.ua.

"Под шумок войны ввести законопроекты, которые, во-первых, очень неграмотно написаны - это попытка людей, которые представляют правительство, потому что нечего греха таить, что все депутаты из одной фракции, проправительственной, оказать давление на владельцев телеканала", - сказал он.

Томенко добавил, что речь идет не только об "Интере", но и о других телеканалах.

"Речь идет о большинстве каналов. Потому что существует две нормы. Широкая норма, касается любого канала, где в юридическом лице есть иностранные основатели, зарегистрированные в оффшорных компаниях и имеют более 10% акций. После этого решения они становятся фактически незаконными, а это большинство общенациональных каналов", - рассказал советник Президента.

Томенко добавил, что несмотря на то, что у него есть претензии к телеканалу по поводу трансляции российских сериалов, это не является поводом лишать "Интер" лицензии, и считает, что решить вопрос можно другим путем.

"Закрывать - это самый простой вариант, и к тому же незаконный путь. Поэтому я думаю что то, что этот вопрос даже не включили сегодня в повестку дня, свидетельствует о том, что это было сделано по заказу. Нужно садиться с экспертами и думать, как улучшить информационное пространство. Нужно один процент времени бороться с российскими сериалами а 99 процентов времени создавать украинские сериалы. Для этого правительство должно создавать льготы для кинопроизводства, помогать телеканалам", - рассказал он.

Враховуючи те, що Томенко є радником Президента, логічно припустити, що він представляв не лише свою особисту позицію. Вірогідно, його вустами була озвучена воля самого Петра Олексійовича. А якщо так, то чи не виглядає цей жест врученням «охоронної грамоти» каналу, яка оберігатиме його від неприємностей і непотрібних проблем? Приміром, з Нацрадою, Мінстецем та будь-ким іще, в тому числі СБУ, ГПУ.

Невдовзі після Томенка свої 5 копійок на захист «Інтера» додала і нардеп від «опозиційного блоку» Юлія Льовочкіна - сестра колишнього глави АП бандюковича, а нині заступника голови фракції опоблоку, одного з власників каналу, Сергія Льовочкіна. Таке враження, що Томенко і вона були не з різних політсил, а з однієї.  

Томенко сказав, що йдеться не лише про "Інтер", але ж зі словами підтримки прийшов, і не погребував, саме сюди. А про те, як «Інтер» глумився над ЄвроМайданом Томенко забув чи пробачив? А як той служив двічі несудимому? Як брехав і розколював країну? Як розпалював сепаратизм і ворожнечу?

А новорічний рашистський вогник, що принизив українців і збурив всю країну, – теж нічого?

А те, що зараз "Інтер" є рупором опозиційного блоку, тобто пропагандистом і агітатором 5-ої колони країни, яку нарешті вже на офіційному рівні визнано агресором – для патріота Томенка не проблема?

Він неодноразово заявляв, що є принциповим і категоричним противником засилля не лише російського продукту, але й присутності на українському телебаченні ведучих-росіян. То Кисельов вже пробачений? А з ним і російські топ-менеджери, керівники каналу? Не кажучи вже про власників, в яких українського - лише громадянство.

Не менш дивно було і почути від Томенка, що боротися з російськими серіалами потрібно лише 1 % часу, а інші 99 % присвячувати створенню українських. А поки їх не зняли, то що, не чіпати російські? Залишати їх в недоторканності? Чим пояснити таку раптову лояльність президентського радника до продукції окупанта?

Тоді в мене питання, а чи не дійде так до злиття БПП і "опозиційного (читай кремлівського) блоку" в парламенті? Я правильно розумію, що процес вже пішов, чи помиляюся? Тим більше, що послухати деяких порошенківських - ну викапані вілкули, тільки з іншими прізвищами.

До речі, про "опозиційний блок" як потенційного союзника Порошенка, незабаром після виборів на радіо «Вєсті» повідав глава холдингу «Мультимедіа інвест груп» і головред газети «Вєсті» Ігор Гужва. Сказав, що зараз, враховуючи поточну ситуацію в країні, для цього, зрозуміло, ще не час, але згодом – цілком можливо.

То чи не наближається історичний момент?

А бороду відпускати, як це, приміром, вже зробили Захарченко, Клименко, Вілкул - Томенко не збирається? За компанію...

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 023
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 195
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 090
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 649
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 953
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 559
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду