Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією

Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією

Здавалося б, навіщо їм це? Але насправді все зрозуміло.
Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією
Шок-контент! Держкіно шукає людей з бездоганною репутацією
18 Черв 2024
0
1128

Зрозуміло, бо відомство в турборежимі почало процес формування нової Ради з держпідтримки кіно. Попередню таки довелося визнати нелегітимною. Через усього рік судових процесів. Про цю драму нагадайте собі ось тут. 

Ну а зараз оголосили приймання документів від організацій, щоби сформувати конкурсну комісію, яка й формуватиме Раду. Потрібно назбирати компанію з п'яти людей — двоє від Держкіно і троє від організацій. 

«Членами конкурсної комісії можуть бути особи, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні якості, суспільний авторитет», — нагадують нам із вами на сайті Держкіно.  А також про те, що членами та членкинями не можуть бути люди з непогашеною судимістю і такі, які мають конфлікт інтересів. 

Ніколи такого не було.

Хто бажає на громадських засадах виконати таку місію – поспішіть. Документи приймають з 17 червня до 20 години 30 червня 2024 року включно. 

Нагадаю, що саме члени Ради з держпідтримки кіно остаточно визначають переможців пітчингу. В нашому випадку вони визначатимуть, між ким поділять рекордні майже 590 млн гривень, які виділені на цьогорічний конкурс. 

Кілька останніх днів я займаюся тим, що чіпляюся до різних профільних юристів, щоб вони мені пояснили одне: пітчинг, який нещодавно провели, вважатиметься легітимним чи ні? Нова Рада буде оцінювати його чи потрібно провести інший? Які виклики стоять перед новими членами Ради, і чи чекають на нас нові епізоди захопливого серіалу з назвою «Колотнеча в українській кіноспільноті»?

Чітких відповідей мені ніхто так і не дав. Усі кажуть, що прогнозувати ситуацію вкрай складно. Що ж, я так і знала, що ховати попкорн ще зарано. 

Фото: кадри з серіалу «Теорія великого вибуху» і фільму «Гремліни»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Додаткові кадри з фільму «Конотопська відьма» відсьогодні можна побачити ще й у кліпі Злати Огнєвіч.
25 Черв 2024 17:00
1 060
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна вам радить подивитися всі. Коли випаде така нагода.
23 Черв 2024 19:20
1 150
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Успіх водночас прогнозований і неочевидний. Але я вже чекаю, коли цей шедевр випустять у прокат.
23 Черв 2024 19:00
3 182
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Поки можу вам запропонувати перекази. Але що маємо.
21 Черв 2024 18:30
2 429
Катерина Городнича
«Антоніна»
Цими вихідними в Лондонському кінотеатрі «Prince Charles Cinema» мала відбутися прем'єра першого у світі фільму, сценарій до якого повністю написаний штучним інтелектом. Але ні.
21 Черв 2024 11:30
1 267
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хіба хочу? Мушу. «Закриємо гештальт» оглядів пітчингів Держкіно виключно для «документування воєнних злочинів». Для історії, так би мовити. День четвертий.
18 Черв 2024 13:00
2 895
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду