Сценаристи, стережіться! Chat GPT написав сценарій повного метру, швейцарці зняли, скоро прем'єра

Сценаристи, стережіться! Chat GPT написав сценарій повного метру, швейцарці зняли, скоро прем'єра

Цими вихідними в Лондонському кінотеатрі «Prince Charles Cinema» мала відбутися прем'єра першого у світі фільму, сценарій до якого повністю написаний штучним інтелектом. Але ні.
Сценаристи, стережіться! Chat GPT написав сценарій повного метру, швейцарці зняли, скоро прем'єра
Сценаристи, стережіться! Chat GPT написав сценарій повного метру, швейцарці зняли, скоро прем'єра
21 Черв 2024
0
1290

Фільм «Останній сценарист» зробили швейцарці — брати Девід і Пітер Луізі. Один — продюсер і режисер, інший  — продюсер. Вони добре відомі у Швейцарії і за свої фільми неодноразово отримували як нагороди вдома, так і відзнаки на міжнародних кінофестивалях.

Їхній найсвіжіший експеримент — сценарій, написаний штучним інтелектом. Пітер Луізі пригадує, який перший промт (опис завдання) задав GPT:

«Текст був такий: напиши сюжет для повнометражного ігрового фільму, в якому сценарист розуміє, що він пише гірше, ніж штучний інтелект. Звісно, в процесі я інколи коригував деякі сюжетні повороти. Але ні за яких обставин я не можу приписати собі хоча б частину сценарію. Весь сюжет, всі персонажі, всі сцени, всі події, всі повороти і всі діалоги були згенеровані Chat GPT».

Пітер і Девід Луізі стверджують, що зовсім не хочуть налякати сценаристів. Навпаки, ставляться з усією повагою до їхньої праці.

Але щось нам підказує, що сценаристи не повірили. Особливо американські та британські, які щойно повернулися з тривалого страйку, серед вимог якого було і врегулювання використання штучного інтелекту.

Фільм уже готовий, і світова прем'єра мала би відбутися 23 червня в Лондоні, в кінотеатрі «Prince Charles Cinema».

Але варто було піарникам кінотеатру, який спеціалізується на показах артхаусного кіно (типу нашого київського «Жовтня»), написати про це в інстаграмі, коментарі буквально завалили акаунт. Тож не минуло й доби, як прем'єру скасували. Справа в тому, що швейцарці просто хотіли орендувати кінотеатр для показу. Але через негативний фідбек від його постійних відвідувачів адміністрація просто передумала надавати приміщення.

" />

«Вчора ми опублікували повідомлення про приватний івент — показ, який мав відбутися найближчими вихідними. Проєкт, сценарій якого був написаний ШІ.

Клієнт повідомив, що це був “експеримент у кіновиробництві” режисера, який сподівався взяти участь у дискусії про ШІ та його негативний вплив на мистецтво. Зміст фільму відображав це, тому команда кінотеатру взяла замовлення. ⁠

Відгуки, які ми отримали протягом останніх 24 годин після реклами фільму, підкреслили серйозне занепокоєння багатьох наших глядачів щодо використання ШІ замість сценариста, що говорить про ширшу проблему в галузі.⁠

У зв’язку з цим ми вирішили НЕ продовжувати оренду.⁠

Наше рішення ґрунтується на нашій пристрасті до кіно та прислуханні до тих, хто підтримує те, що ми робимо». 

Втім, хоче чи не хоче брати в цьому участь адміністрація кінотеатру, фільм подивитися справді цікаво. І ми його неодмінно подивимось, адже творці обіцяють нам, що вже з 11 липня стрічку можна буде знайти в інтернеті у вільному доступі. 

Поки що — трейлер:

Актори у фільмі поки що живі, з плоті і крові, але щось нам підказує, що не за горами і наступні експерименти.

Цікаво буде за цим спостерігати, адже оглядаючи українські серіали, нам іноді здається, що Chat GPT міг би дещо покращити сюжети деяких продуктів нашого телебачення.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Додаткові кадри з фільму «Конотопська відьма» відсьогодні можна побачити ще й у кліпі Злати Огнєвіч.
25 Черв 2024 17:00
1 846
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна вам радить подивитися всі. Коли випаде така нагода.
23 Черв 2024 19:20
1 231
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Успіх водночас прогнозований і неочевидний. Але я вже чекаю, коли цей шедевр випустять у прокат.
23 Черв 2024 19:00
3 442
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Поки можу вам запропонувати перекази. Але що маємо.
21 Черв 2024 18:30
2 560
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Здавалося б, навіщо їм це? Але насправді все зрозуміло.
18 Черв 2024 18:30
1 150
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хіба хочу? Мушу. «Закриємо гештальт» оглядів пітчингів Держкіно виключно для «документування воєнних злочинів». Для історії, так би мовити. День четвертий.
18 Черв 2024 13:00
2 944
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду