Народне голосування. Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»

Народне голосування. Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»

Антоніна вам радить подивитися всі. Коли випаде така нагода.
Народне голосування. Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»
Народне голосування. Які фільми перемогли на кінофестивалі «Миколайчук Open»
23 Черв 2024
0
1491

Сподіваюся, випаде скоро. Але для початку нагадаю вам, що «Миколайчук Open» — фестиваль глядацького кіно. Тому переможців тут визначають саме глядачі. І трішки — партнери. 

Також скажу, що вашій Антоніні не вдалося вигуляти свою валізу з леопардовими речами, бо організатори категорично проти як червоної доріжки, так і будь-яких інших гламурних викаблучувань. Мовляв, ми тут кіно показуємо, а не гардеробні новинки. Але я таки збираюся вирядитися на вечірку, бо красу — не спинити.  

А трохи пізніше відіграюся на Одеському кінофестивалі. Він цьогоріч буде в Києві (торік був у Чернівцях), і там красою та блиском не нехтували ніколи. 

Традиційно для майже всіх подій, які нині відбуваються, на закритті проводили благодійний аукціон. Збирали у фонд «Українотворці» на операційне обладнання для лікування дітей. Скажу чесно, що публіка на фестивалі не так уже й рветься викладати гроші. Щось пороблено. Чи то продають не так вдало, чи то лоти не ті. Минулого року була схожа ситуація. 

Директорка фестивалю Тетяна Дяченко, вочевидь, зробила висновок, що прощатися з грошима не хочуть саме чоловіки. А в жінок їх узагалі немає. Бо порадила їм упродовж вечора переконати своїх коханих розщедритися на кулон. Іронічно, бо вже за секунду почалися торги за підпис Віґґо Мортенсена (він, нарешті, зміг зацікавити публіку) — і змагалися за нього лише дівчата. 

Але давайте до переможців. Усього їх чотири. 

«Спеціальний приз для національного короткого метру» від спонсорів Amo Pictures отримав фільм «Сонечко» Сергія Кулибишева. Отак Сергій відбив гроші, які щойно витратив на купівлю одного з лотів.

Переможці в категорії «Національний короткий метр» — «Нюанс» Маргарити Воронової та Олега Кібальника. Олег одразу повідомив, що хтось раніше казав, що у будь-якому цивілізованому місці їх за цей фільм засміють. І передав цим комусь, що для них є погані новини. 

Спеціальний приз Міжнародного повнометражного конкурсу отримав фільм  «Назавжди-назавжди» Анни Бурячкової. Він став другим за глядацьким голосуванням. Анна захворіла, тому приїхати не змогла. Але записала відео з подякою. 

Ну і переможець — анімаційний фільм «Кріпачка» від подружжя режисерів Дороти та Г'ю Велчменів. Вони теж записали відео, в якому нагадали, що чверть художників, які працювали над стрічкою, — українці.

Отже, переможці оголошені, а публіка починає дивитися фільм-закриття. Це «Яремчук: незрівнянний світ краси».

Як ви здогадалися, стрічка про Назарія Яремчука. Документальна. До мене вже дійшли чутки, що навколо неї може виникнути скандальчик, пов'язаний із дітьми співака. Але про це — в наших наступних матеріалах. 

«Антоніна»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Повірте, такого в українському кіно ще не було.
26 Вер 2024 14:10
2 560
Катерина Городнича
«Антоніна»
Кінофестиваль східноєвропейського кіно в Коттбусі оголосив список кінопроєктів, які боротимуться за фінансування на пітчингах фестивального кіноринку.
23 Вер 2024 16:50
683
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
До уваги постійна рубрика «Наша пісня гарна й нова».
19 Вер 2024 16:55
1 625
Катерина Городнича
«Антоніна»
«Зґвалтування, насильство, жорстоке поводження»: загрози, які призвели до того, що кінофестиваль у Торонто відкликав «Росіяни на війні». Це заголовок видання The Hollywood Reporter.
18 Вер 2024 19:30
4 368
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Фото для тіндеру, «проби» для серіалу Netflix, шарж для Тарантіно та інші невідомі кадри з життя Олександра Петровича.
18 Вер 2024 16:15
789
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна даремно думала, що буде нудно.
11 Вер 2024 21:40
4 103
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду