Будуть довибори? Продюсер Тарас Босак відмовився від свого місця в Раді Держкіно та інші сюрпризи

Будуть довибори? Продюсер Тарас Босак відмовився від свого місця в Раді Держкіно та інші сюрпризи

Держкіно оприлюднило свою квоту кандидатів до складу Ради з держпідтримки кіно. А вже обраний у загальному конкурсі Тарас Босак подав самовідвід.
Будуть довибори? Продюсер Тарас Босак відмовився від свого місця в Раді Держкіно та інші сюрпризи
Будуть довибори? Продюсер Тарас Босак відмовився від свого місця в Раді Держкіно та інші сюрпризи
9 Серп 2024
0
2644

Нагадаємо, позавчора комісія проголосувала за кандидатів у члени Ради Держкіно. Це сім місць. Ще два місця, згідно з порядком утворення Ради, має заповнити саме Держкіно.

Сьогодні оголосили, кого пропонують на ці два вакантні місця.

Це Акім Галімов (від групи «1+1») та вже знайомий нам зі співбесід Андрій Осіпов (Одеська кіностудія). Осіпов, до речі, нам запам'ятався не тільки участю у відборі, а й своїми кіноестетичними вподобаннями. Це він мріє зняти римейк на радянське кіно про Електроніка. 

А також колись він дав нам феєричне інтерв’ю про скандал навколо фестивалю Cinema for Victory.

Але якщо десь щось додасться, то десь щось неодмінно відвалиться. В Раді Держкіно все одно залишається одне вакантне місце. Воно виникло через те, що продюсер Тарас Босак вирішив відмовитися наступні два роки присвятити себе роботі в Раді і зосередитися на виробництві кіно.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Очевидно, і наші тексти, і матеріали колег — журналістів-розслідувачів — вплинули на рішення Тараса Босака. Але не тільки. Уважні глядачі семигодинного шоу співбесід (а таких було не надто багато, ми впевнені) звернули увагу на окрему історію обрання Тараса Босака до складу Ради. Він був серед трьох кандидатів, які набрали однакову кількість голосів (інші двоє: кінокритик Володимир Войтенко та ректорка університету Карпенка-Карого Інна Кочарян).

Тож комісія переголосовувала цих трьох кандидатів. Під час обговорення двоє членів комісії (Вікторія Ярмощук та Андрій Халпахчі) заявили, що варто підтримати Войтенка. Сергій Борденюк відмовився повідомляти, за кого голосуватиме. Дарина Трегубова та в. о. голови Держкіно Юлія Шевчук нічого не говорили. І от саме ці уважні глядачі, вони ж журналісти та сценаристи, відмовляються вірити, що Сергій Борденюк голосував проти Войтенка. Соцмережами поповзли теорії змови.

Отже, надто багато «але» (об'єктивних і не дуже) для Тараса Босака з боку кіноспільноти. Тим більше, що розголос довкола його імені, за його словами, шкодить його волонтерській діяльності.

Тепер нас цікавить процедура заповнення вакансії в Раді. 

Але повернімося до двох представлених кандидатів від Держкіно. Акім Галімов — продюсер «1+1 media» (полку телевізійного лобі прибуло).

А от Андрій Осіпов — цікавий персонаж. Навіть вручну призначена комісія, в яку персонально ввійшла в. о. голови Держкіно Юлія Шевчук, не пропустила його до складу Ради. Але те, що не проходить у двері, може залетіти у кватирку. Пан Андрій уже доводив свою лояльність держустанові, свого часу кинувшись на амбразуру — очоливши вже згаданий кінофестиваль Cinema for Victory, над яким не потішався тільки дуже лінивий. І який готувався в рекордні (просто неможливі) строки. На гроші Шона Пенна.

Не перемикайтеся. Цей дощ надовго. І як химерно тасується колода!

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фанатам Антоніо Лукіча приготуватися – він там креативний продюсер.
10 Вер 2024 14:55
408
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Українська комедія про космос. Яке тут чекати?
09 Вер 2024 17:40
1 436
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ми з вами ще й не таке переживали.
09 Вер 2024 16:00
1 130
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
І збирається показати на інших кінофорумах також.
06 Вер 2024 14:00
9 187
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Масштабна ще й за часом — готуйтеся до трьох годин перегляду.
05 Вер 2024 13:00
1 565
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Вестернам, які вважають російське вторгнення «війною Путіна», присвячується.
30 Серп 2024 16:00
6 550
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду