Аркадій Непиталюк і Олекса Гладушевський знімуть золоті лосіни

Аркадій Непиталюк і Олекса Гладушевський знімуть золоті лосіни

Кінофестиваль східноєвропейського кіно в Коттбусі оголосив список кінопроєктів, які боротимуться за фінансування на пітчингах фестивального кіноринку.
Аркадій Непиталюк і Олекса Гладушевський знімуть золоті лосіни
Аркадій Непиталюк і Олекса Гладушевський знімуть золоті лосіни
23 Вер 2024
0
259

Таблоїдний заголовок поставили, тепер можна й лапки повернути на місце. «Золоті лосіни» — повнометражний фільм, до якого розростеться короткометражка Аркадія Непиталюка «ГКЧП». Продюсером стрічки став Олексій Гладушевський (продюсеркою короткого метру свого часу була Анастасія Буковська).

Відчуваємо присмак шкандалю! Не справжнього, але дуже гламурного. Гламур а-ля 90-ті. Справа в тому, що англомовна назва фільму «ГКЧП» — «Golden leggins». А повний метр команда стрічки вирішила назвати «Золоті лосіни». Набираємо повітря в груди, щоб висловити максимальне здивування. Ви що?! Не знаєте, що легінси і лосіни — це не одне й те саме?! [закочуєм очі, цокаєм язиком і нервово махаємо віялом, бо в шоці від такого невігластва]

Про що кіно: «19 серпня 1991 року. У дитячо-юнацькому таборі поблизу Запоріжжя вирує життя: 14-річний Андрій краде для Іри подарунки, щоб висловити свої почуття, та втікає від міліціонера. Вихователь Тарас закоханий у директорку Галину, але їй зараз не до нього. Завгосп табору і колишній дисидент Петрович приніс новину: у Москві мітинги, а по телевізору ще від ранку крутять “Лебедине озеро”».

Це один з двох українських проєктів, які відібрано до конкурсу в Коттбусі. 

Другий — кіноадаптація роману Івана Багряного «Тигролови». Зніматиме вже збитий тандем «продюсерка — режисерка» Наталія Лібет — Анна Бурячкова. Їхній спільний фільм «Назавжди-назавжди» якраз виходить в український прокат.

Тут теж нюанс із назвою. В англомовному варіанті вона така — «The Hunters and the Hunted». Такий самий переклад має назва книги. Але якщо шукати в гуглі цю назву з припискою «film», то можна натрапити на американський трилер про людожера і мисливця на людей. Не дуже би хотілося, щоб згодом ті, хто хотів би подивитися такий собі український варіант Ді Капріо в «Легенді Г’ю Гласса», щораз натрапляв би в мережі на чужий комедійний горор.

Втім, команда стрічки впевнена, що згодом за цією назвою гуглитиметься саме український фільм. Продюсерка Наталія Лібет прокоментувала Антоніні: «Так, ми залишаємо назву — попередні фільми не заважають цьому, як доведено досвідом міжнародних ринків».

Нагадаємо, «Тигролови» розповідають історію українського авіаконструктора Григорія Многогрішного, якому вдається втекти від НКВС із потяга, що везе його на Колиму. В тайзі він не тільки вижив, але і знайшов українську родину, яка його прихистила.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
До уваги постійна рубрика «Наша пісня гарна й нова».
19 Вер 2024 16:55
1 534
Катерина Городнича
«Антоніна»
«Зґвалтування, насильство, жорстоке поводження»: загрози, які призвели до того, що кінофестиваль у Торонто відкликав «Росіяни на війні». Це заголовок видання The Hollywood Reporter.
18 Вер 2024 19:30
4 244
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Фото для тіндеру, «проби» для серіалу Netflix, шарж для Тарантіно та інші невідомі кадри з життя Олександра Петровича.
18 Вер 2024 16:15
721
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна даремно думала, що буде нудно.
11 Вер 2024 21:40
4 040
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Фанатам Антоніо Лукіча приготуватися – він там креативний продюсер.
10 Вер 2024 14:55
1 217
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Українська комедія про космос. Яке тут чекати?
09 Вер 2024 17:40
1 969
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду