Не все те, що комусь лайф, іншому в кайф

Не все те, що комусь лайф, іншому в кайф

Ну й розслабився ж я за літо! Писав тільки для душі. Нічого на продаж. Усе для себе. І при цьому намагався досягти максимальної незалежності від телевізора. Хоча у повсякденному житті я раб ящика. Ні, якщо ви гадаєте, що я сиджу, як стара порха
Не все те, що комусь лайф, іншому в кайф
Не все те, що комусь лайф, іншому в кайф
24 Вер 2008
0
1165

Ну й розслабився ж я за літо! Писав тільки для душі. Нічого на продаж. Усе для себе. І при цьому намагався досягти максимальної незалежності від телевізора. Хоча у повсякденному житті я раб ящика.

Ні, якщо ви гадаєте, що я сиджу, як стара порхавка, перед телевізором і більше нічим не займаюся, то помиляєтеся. Перед увімкненим телевізором я сканую забуті Богом і людьми тексти, редагую матеріали для «Post-Поступу», упорядковую різноманітні антології, перекладаю, проглядаю пресу, варю обіди для сімейства, випікаю сирники і хліби, чавлю виноград для вина і так далі. Така ось людина-оркестр.

А в юні роки я навіть займався коханням без відриву від екрану. З віком ставишся до сексу з позиції гурмана: телевізор, мобільник, телефон – усе це вимикається, ніщо не повинно заважати. Десять-п'ятнадцять хвилин поза зоною. І поза світом. Зате щодня. А от при увімкненому телевізорі це могло тривати й годину. Правда, не щодня.

Політичні ток-шоу я дивлюся в запису. Дуже зручно. Як тільки починає глаголити якийсь черговий партійний неліквід, натискаєш пришвидшену прокрутку, і ось уже він мерехтить, смикається, тріпоче, як драглі на тарілці, аж поки й зовсім не зникає. Благодать. Бо якщо дивитися в реальному форматі усіх цих шустерів, які розмножуються квадратно-гніздовим способом, і незабаром заполонять геть усі канали, як колорадські жуки, то це ж можна і з глузду з'їхати. Не все те, що комусь лайф, іншому в кайф.

За більшістю запрошених на таке ток-шоу плаче клініка доктора Фрейда. Інколи я цим пацієнтам дозволяю виголосити для мене кілька фраз. Чисто з науковою метою. Щоби черговий раз переконатися, що ти не останній йолоп.

У мене є свої любимчики. Здебільшого це дами, які у цивілізованій країні могли би зробити цікавішу кар’єру. Їх я не прокручую. Ну як же я можу пропустити екзальтоване «Брехня!!! Ви брешете!!!» із перекривленого рота потахлої анемони, яка де-небудь на Сицилії могла би стати зіркою серед базарних перекупок?

Ніколи не пропускаю спічів Єлєни Бандарєнка. Останнє інтелектуальне надбання: «Нада помніть, что імєнна с Запада к нам прішол Гітлєр, а с Вастока – шахмати, бумага...» і щось там іще.

Я прибалдів. Це ж яке IQ треба мати, щоби таку глибоку сентенцію закрутити? Те, що зі Сходу прийшли не тільки шахи, але й Чингізхан, Батий, Тамерлан, ісламський екстремізм, Сталін, Берія і другіє саправаждающіє ліца, до уваги не береться. Лєначька атработала ехвір. Как і всьо астальноє.

А оце ТЗОВ під назвою «ЄЦ»? До речі, там одне «ц» чи два? Ну, чесне слово, мені було би спокійніше, якби усі вони торгували десь у підземному переході чебуреками. Там інтелект такий, що без ста грамів не розберешся. Я от товариша Кріля тільки під винце сприймаю. Слухаю й кіряю. Слухаю й кіряю. Добре, що йому більше часу не дають, а то б я спився.

А коли я від пані Оробець почув, що вона із дванадцяти років у політиці, то просто таки отерп за нашу країну. Це ж хто, блін, за штурвалом був останні кільканадцять років? Ні, ну слів нема, я пані Оробець уділив би навіть цілих двадцять хвилин при вимкненому телевізорі і мобілці, але довірити Батьківщину? На щастя, найближчим часом їй буде не до Батьківщини.

Це, до речі, ідея! Я про непереможний інстинкт материнства. Не знаю, чим там у ВР займаються гарні хлопці у вишиванках, але, як на мене, поголовне запліднення кращої половини депутатського корпусу – їхній першочерговий обов’язок. Ну невже так важко уділити двадцять хвилин поза зоною? Головне ж – і прелюдії жодної не треба, бо усе вже проговорено.

Що стара? Ну то й що?! А обов’язок перед Батьківщиною? Може, вона тому і зла така, що ніхто її не надмухав?

Ех! Мене там нема! Я би для України...

А скільки серед депутаток дамочок, яких не допускають до ефіру? Це велика несправедливість. Ми ж повинні знати своїх героїв. Ми ж їх повибирали, а вони ухиляються від обслуговування мікрофону. Я розумію, вони й без того мають що обслуговувати, але мікрофон – це святе. Треба всіх депутатів зобов’язати раз у місяць відвідати ток-шоу і раз у місяць виголосити спіч на трибуні ВР. Інакше нам ніколи не вдасться установити точної кількості імбецилів при владі.

Або ось іще проблема. Чому тільки один президент буває на ток-шоу? Чому два інших постійно сачкують? Ні, я розумію, що усі наші президенти, як однояйцеві близнюки. І це зайвий раз свідчить, що навіть із одним яйцем можна керувати державою. Але хотілося б остаточно переконатися, що між ними різниці нема. Я не кажу про нюанси. Бо розумію, що Віктор Андрійович ніколи так проникливо не заспіває «Падмасковниє вєчєра» з Яном Табачником, як Леонід Данилович. Але, з другого боку, Данилович ніколи так проникливо не познайомить болільників Дніпропетровська з тим, чим славне їхнє місто, які діячі культури і науки тут працювали і яку частку продукції машинобудування воно виробляє.

Ой, щось я забалакався, а мені ще борщ варити під мою улюблену передачу «Секунди до катастрофи». А потім п’ятнадцять... ні, двадцять хвилин поза зоною... поза Україною... поза коаліціями... поза шустерами...

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Я, конечно, часто сетую на недостаточную интеллектуальность нашего ТВ, засилье талант-шоу и дешевых сериалов. Однако я готова возблагодарить небеса за наше немного провинциальное и часто малобюджетное телевиденье, которое в погоне за рейтингами е
21 Груд 2011 10:30
3 369
ДУСЯ
В центре весьма неприятного скандала оказалась моя коллега Соня Кошкина, шеф-редактор «Левого берега»: на публикацию увлекательнейшей смс-переписки депутата ВР Владимира Ландика последний отреагировал очень резко - и  в интервью «Радио Свобода» по
22 Лист 2011 15:26
6 256
ДУСЯ
Милый мальчик Саша Кривошапко, участник прошлого сезона «Х-фактора», в очередной раз всплывает с рассказом, как он крут ‑ например, как собрался покорить Россию. Для этого он отправился в Москву, поучаствовал в концерте, организованном российским
18 Лист 2011 15:55
14 637
ДУСЯ
Вы помните, недавно я писала о депрессии, которая навалилась на солнечную Анфису Чехову в нашем городе? Так вот, в связи с этим понятно, почему барышня так легко согласилась отправиться в сумасшедший дом, устроенный ресторатором Николаем Тищенко у
01 Лист 2011 15:49
7 773
ДУСЯ
Вы знаете, что такое эксперимент Зимбардо? Еще одно его название - Стэндфордский тюремный эксперимент. Наверняка, знаете: 24 молодых, прошедших тесты, а значит, психически и телесно здоровых человека методом жеребьевки в стенах Стэндфордского уни
18 Жов 2011 10:35
8 085
ДУСЯ
Ребята, что творится-то!.. Моя родственница Муся пошла пообедать (мне кусок в горло не лезет после того как Юле дали семь лет), но вернулась назад перепуганная и голодная.  Говорит, что на Крещатике рядом с местом, куда мы обычно ходим перекусить,
11 Жов 2011 17:26
3 288
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду