КОНКУРС. Перші ластівочки

КОНКУРС. Перші ластівочки

На електронну пошту presssecretar@presidency.com надходять свіжі листи. Сьогодні я вам представляю двох перших кандидатів на посаду прес-секратаря Президента України. Кандидат, зареєстрована в списку під номером першим: Ліпіч Юлія Іванівна   О
КОНКУРС. Перші ластівочки
КОНКУРС. Перші ластівочки
2 Бер 2010
0
5941

На електронну пошту presssecretar@presidency.com надходять свіжі листи. Сьогодні я вам представляю двох перших кандидатів на посаду прес-секратаря Президента України.

Кандидат №1:

***** Юлія Іванівна (до оголошення результатів конкурсу Юлія просить не вказувати її прізвища та зображення)

Ось що вона про себе пише:

«Народилася 26 вересня 1984 року у селі Порічне Городоцького району Львівської області у родині військовослужбовця. У 2002-му закінчила Великолюбінську середню школу. Під час навчання у школі щотижня проводила півгодинні зібрання класу - політ-інформації. Фах журналіста здобула у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Ще студенткою пішла працювати кореспондентом у львівський офіс "Газети по-українськи". Під час виборів Президента 2004 та 2009-тих років голосувала за Віктора Януковича...». Смілива дівчина, я вам скажу. Муся в захваті - львів''янка, а так наполегливо і віддано голосує всупереч львівським політичним настроям.

Далі Юлія ***** пояснює:

«На цю посаду підходжу найкраще, оскільки як і Ганна Герман походжу з Львівщини. Не знаю, хто більше, ніж львів''яни, можуть віддаватися справи та вірити в ідеали. Ще я гарно говорю, маю добрі контакти з багатьма журналістами ("Газета по-українськи", "Газета по-київськи", телеканал "Інтер", "Уніан"), молода та перспективна. Мало пишу про свої позитивні якості, бо я - скромна. Решту побачите при співбесіді.».

Отже, щонайменше вимогу Герман про «скромність» Юлія впевнено виконала. Чого не скажеш про наступного кандидата.

Кандидат №2:

Свірко Юрій Вікторович

З надісланим фото Юрій Свірко трохи погарячкував. Навряд чи для кандидата на такий високий державний пост корисно з''являтись у кадрі, де на задньому плані - жовта хустинка «Пора».

Отже, біографія:

«Родился в 1974 году в белорусском городе Могилеве, но вскоре был вывезен в Германию (восточную), где служил отец-офицер. 
В 1977-1989 годах жил в Алма-Ате, а затем в Одессе, где окончил школу N 119. 
В 1991 году поступил на журфак Белорусского госуниверситета и параллельно начал работать в ведущих белорусских, а также в российских и западных СМИ.
В 19 лет стал штатным собкором Всероссийской гостелерадиокомпании (РТР), работал в агентстве Рейтер и на радио "Свобода", был первым и последним штатным корреспондентом Би-Би-Си в Беларуси. 
Из минского собкора московского "Коммерсанта" плавно превратился в директора информцентра "Коммерсанта" киевского, откуда ушел в "Экономические известия", которые через 8 месяцев после прихода и возглавил.
Дальше начались странности. После 13 месяцев работы в "ЭИ" меня уволили из "Коммерсанта-Украина" за прогул продолжительностью 370 (!) дней, а еще спустя полгода -- уволили из "ЭИ" за то, что я якобы совмещал работу там с... "Коммерсантом". Дела об обоих увольнениях с прошлого года изучает Верховный суд Украины и будет изучать еще с годик. В июне 2008 года меня пригласили на должность главреда газеты "Обзор", но в декабре того же года это издание закрыли на волне паники из-за кризиса. Уволили всех сотрудников, а меня в 2009 году дважды -- 24 февраля по сокращению штатов и 27 апреля за прогул. Но трудовую книжку до сих пор не отдали, хотя 16 декабря 2009 года предприятие ликвидировали с концами.»

Зате Юрій виявив ініціативу, детально розписавши, чому саме він найкраще підходить на посаду прес-секретаря Віктора Януковича. При чому, окремо по кожній вимозі до кандидатів:

«Куда ж мне без трудовой податься, как не на Банковую? Тем более что у нас с Виктором Януковичем общие белорусские корни. Но у меня есть огромное преимущество -- я никогда в жизни не был в Донецкой области, поэтому меня никто не назовет донецким. Еще я очень хорошо знаю русский и английский языки -- это пригодится, чтобы переводить и разъяснять украиноязычные речи Виктора Федоровича как Востоку, так и Западу. Качество моего украинского можно определить по моему блогу на "Украинской правде".

Профессионализм: я успешно работал на радио и ТВ, в агентствах и газетах, осталось для разнообразия создать какой-нибудь журнал администрации президента или литературный альманах "Банковая, 2, -- Банковая, 11".

Скромность: обещаю не затмевать своим интеллектом ни Виктора Януковича, ни Анну Герман, с которой мы вместе работали на "Свободе" (она в Варшаве, а я в Минске).

Ответственность: всегда готов выступить не только истцом, но и ответчиком. А уж отвечать на вопросы журналистов буду круглосуточно.

Демократичность: ну вот решил принять участие в данном конкурсе. Обещаю творчески развить на Банковой принцип демократического пресс-централизма -- каждый, кто проголосует за меня, получит пропуск-вездеход и место в пуле. А если кто вдруг проголосует против -- получит пулю в одно место и отпуск-вездевыход.»

Конкурс триває. Умови тут. Чекаю листів!

Ваша Дуся.

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Зранку я подумала, що вже давненько не радувала вас цікавими конкурсами. Тож, пропоную підключити фантазію та трохи покреативити. Днями «Телекритика» повідомила, що керівництво Київської державної регіональної телерадіокомпанії (скорочено КДР ТР
27 Лют 2011 11:09
3 431
ДУСЯ
Друзья! Недавно, как вы помните, мы проводили конкурс ведущих прогноза погоды. Думаю, никто не удивится, узнав имя победителя. С огромным отрывом от конкурентов победил Мыкола Луценко с ICTV! За него проголосовали большинство наших читателей. Мы неск
27 Вер 2010 09:50
9 897
ДУСЯ
Колеги! Після тривалих баталій, кількох зломів сервера і брутальних коментарів нарешті визначена щаслива трійка переможців у конкурсі на посаду прес-секретаря президента України. Отже, в результаті нашого найфальсифікованішого в світі голосування
31 Бер 2010 10:57
6 139
ДУСЯ
Отже, солоденькі мої, президента НТКУ призначили. Віце-президента НТКУ - призначили. Голову Держкомтелерадіо - призначили. А президент України - як сиротяточко, без прес-секретаря сидить. Саме час перейти до наступного етапу Конкурсу на посаду п
19 Бер 2010 12:00
4 524
ДУСЯ
Прийом заявок на конкурс прес-секретаря Президента України припинено в ніч із 9 на 10 березня. Але я просто не можу не опублікувати анкету наймолодшої та симпатичної учасниці. Самі дивіться, чому.Кандидат №11. Святоха Олена Іллівна ФОТО «Мне 22
10 Бер 2010 17:15
9 364
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду