Отставка Яценюка: решил не ждать, пока найдут оффшоры

Отставка Яценюка: решил не ждать, пока найдут оффшоры

Реакция журналистов на ожидаемую смену главы правительства
Отставка Яценюка: решил не ждать, пока найдут оффшоры
Отставка Яценюка: решил не ждать, пока найдут оффшоры
11 Квіт 2016
0
2143

Вчера премьер-министр Украины Арсений Яценюк анонсировал собственную отставку, причем уходить собирается 12 апреля, в день советской космонавтики. Из его выступления следовало, что теперь, после отставки, перед ним открываются захватывающие, как открытый космос, перспективы - и теперь, наконец, он посвятит свое время реформам.  Большинство журналистов уже обсуждают новые кадидатуры в новом якобы правительстве - но некоторые благодарят Яценюка за проделанную работу. 

Oleksandr Zinchenko

Років через 15-20 про цей уряд будуть писати як про уряд, який витягнув Україну за волосся з катастрофи, до якої її довів Янукович. Дякую за зусилля! Шкода, що не було зроблено усе, що варто і треба було зробити! 

Zoya Kazanzhy

Яценюк був нормальним прем’єром. Отримавши країну з порожньою казною, з війною і стрімким падінням рівня життя, ми всі втрималися. Народний фронт – партія, яка, здається, єдина не засвітилася у внутрішньопартійних скандалах і зберегла цілісність.

Але щоб розмірковувати про успішність-неуспішність Яценюка, треба почекати хоча б з півроку. Тоді буде більш зрозумілішим, що відбулося сьогодні.

Іноді виграші, як програші. А програші, як виграші.

Вахтанг Кіпіані

"Відсьогодні бачу свої завдання ширше, ніж повноваження керівника уряду: нове виборче законодавство, конституційна реформа, судова реформа, коаліційний контроль за курсом нового уряду, міжнародна підтримка України та її членство у ЄС та НАТО - частина моєї програми". Гарна програма у Арсенія Петра огли. Дарма лише, що він вирішив займатись цим, особливо першими трьома пунктами, після виходу у відставку. Ще рано шукати Яценюкові-прем'єрові місце в історії і навіть у лінійці глав урядів, але емоційно він є великим розчаруванням (очарування, правда, не було, але все ж). Він так хотів бути прем'єром і президентом, але виявився приблизно таким самим як і інші шукачі матеріальних і кар'єрних благ.

Oleh Rybachuk

В парламенсько - президентській республіці наче й куди вже ширєє, ніж Прем'єр Смайлик «smile»
"Відсьогодні бачу свої завдання ширше, ніж повноваження керівника уряду", - заявив Яценюк.

Олександр Бригинець

Я ж казав, що нова коаліція існує. Яценюк заявив про відставку.

Дуже сподіваюсь, що тепер, коли гарантовано буде і новий прем'єр, і кабмін, і коли стало зрозуміло, що перевиборів парламента не буде принаймні рік (у разі затвердження програми уряду він отримує річно недоторканість), колишні коаліціанти перестануть займатися популізмом і долучаться до реформ. 
Серед коаліції і тих, хто може доєднатися до неї, чимало людей які мені глибоко не симпатичні, але свої особисті симпатії я готовий залишити на одинці з собою, якщо людина і справді готова взяти відповідальність за країну в такий складний момент. 
Зрештою, в попередньому скликанні після перемоги Революції Гідності ми співпрацювали з екс-ригами, які проголосували за вигнання Яника, хоч нам і було огидно. Але без їх голосів трансформація вдади була б неможлива. Так, вони були тимчасовими союзниками, а потім стали тягарнм, але в якийсь момент вони допомогли країні. Вони, гадаю, усвідомили що натворили і тому покаялися голосуванням за відставку свого екс-божества. 
Чого б і тепер політикам не пробачити того, що вони наговорили одне одному, чекаючи швидких перевиборів?!

Sergey Fursa 

Сеня ушел. Гройсман пришел. Пока никто еще не придумал, чем же Гройсман лучше Яценюка? Просто любопытно. Толерантность к коррупции у них точно одинакова.

Усе будет Винница.... Ближайшие три года и не меньше. Экономика начала расти, внешние рынки исправляются, реформы больше не нужны. И досрочные выборы тоже. Забудьте.

Самое лучшее в Гройсмане это то, что он не может разочаровать. Ожидания от него такие низкие, что есть только апсайд. Хотя, украинские политики всегда умели удивлять.

Катерина Венжик

Вот Sergey Fursa пишет, что Гройсман разочаровать не может - просто потому, что ожидания от него - 0, если не минус.

Хочу проверить Сережину теорию.

Чего вы ожидаете (или не ожидаете?) от Гройсмана-премьера?

Я вот лично надеюсь на вайфай в трамваях по всей Украине. Да, он доказал - он может это сделать. Больше, правда, особо ни на что не надеюсь ( 

Леонид Швец

Чтобы вы понимали глубину проработки сокрушительных реформ: ни одна падла не соглашается на минфинансов.
Та поставьте Славу Кириленко, ему один хер, какой портфель носить. Славу-то собрались оставлять по-любому, лицо нации. Финансам и так хана, так хоть культуру немного побережем.

Александр Дубинский 

Надеюсь, вы оценили "красоту игры", в которой олигархи навязали Петру Алексеевичу свои правила?

То, что нам сегодня пытаются представить как "отставку-договорняк" между Петром Алексеевичем и Арсением Петровичем - на самом деле, фиаско Порошенко.

Понадеявшись на способность Ложкина договориться с олигархами о поддержке отставки Яценюка их депутатами - Гарант не учел главного. Он не всесилен, и без "коврижек" спонсорам избавиться от ненавистного Арсения не выйдет.

Ну, не поверю я что Порошенко изначально хотел сохранить Авакова в МВД, а Петренко - в Минюсте.

Уверен, он всем сердцем хотел их отставки вместе с "Сенькиной сворой", но поторопился вынести вопрос о недоверии премьеру в парламент.

Говорят, президента просто обманули - сначала голоса для отставки якобы были. А потом - оп, и испарились... но было поздно.

Вопрос стоял на голосовании. Но Арсения не уволили. Что дало ему иммунитет от отставки еще на год...

Благодаря этой многоходовке, Петра Алексеевича не просто обвили вокруг пальца - его в лучших карточных традициях взяли "на понт" (Ахметов в этом спец). А потом - вынудили принять нужные олигархам условия для отставки "растения".

Среди которых и нужные тарифы, и нужный распил потоков, нужные люди на нужных позициях, и нужные дела, и нужные делишки.

Мораль этой истории - в том, что даже президенту, который мнит себя всесильным, за полноту власти надо очень дорого заплатить. Тем, с кем он обещает бороться - то есть олигархам.

А они, взяв причитающиеся "взятки", будут с наслаждением наблюдать, как у Полновластного будут дрожать коленки под грузом власти.

Тут же главное - не надорваться.

Валерій Калниш

Хорошо. А вот 12 апреля мы как будем комментировать отставку Яценюка и выдвижение Гройсмана -- "Яценюк улетел в космос" или "Гройсман получил команду 'на старт'" ?

Єгор Чечеринда

Петро Порошенко: "Далі терпіти безвладдя неможливо"... Арсеній Яценюк: "Я горжусь результатами нашого уряду"...
Які різні оцінки навколишньої дійсності... 

Олексій Мустафін

До речі, хто там Ісландію нам у приклад ставив? Там у прем'єра знайшли офшори - і він ще три дні думав!! А в нас пішов у відставку ще до того, як знайшли!! 

Вот именно. 

Фото: depo.ua

Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 162
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 286
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 283
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 993
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 280
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду