Наконец-то перемога:  как  парламент и Кабмин  пиарятся на повышении минимальной зарплаты  

Наконец-то перемога:  как  парламент и Кабмин  пиарятся на повышении минимальной зарплаты  

Представители почти всех парламентских партий заявили о своей «победе» над правительством. В то же время правительство отчиталось о победе над всеми
Наконец-то перемога:  как  парламент и Кабмин  пиарятся на повышении минимальной зарплаты  
Наконец-то перемога:  как  парламент и Кабмин  пиарятся на повышении минимальной зарплаты  
26 Жов 2016
1
1440

Сегодня на заседании Кабмина премьер-министр Владимир Гройсман заявил, что минимальная зарплата с 1 января 2017 года составит 3,200 гривен. Не успело заявление Гройсмана прозвучать, как политики всех мастей приписали это повышение себе.  

Олег Ляшко

Наша вимога виконана!

Ми вітаємо сьогоднішнє рішення уряду про підвищення удвічі мінімальної зарплати і встановлення її на рівні 3 тисячі 200 гривень на місяць з 1 січня 2017 року. Саме цього революційного рішення наполегливо вимагала від влади Радикальна партія останні півтора роки. Лише радикальне підвищення купівельної спроможності українців, їх трудових доходів дозволить розігріти внутрішній ринок і стимулювати економічне зростання в Україні. А зовнішні запозичення мають використовуватися лише як тимчасова подушка безпеки, а не як панацея від усіх наших сьогоднішніх економічних бід.

Nataliya Korolevskaya

Оппозиционный блок принудил Правительство признать необходимость повышения до 3200 гривен размера минимальной зарплаты с 1 января 2017 года - это первый адекватный шаг для обеспечения человеческой безопасности в Украине.

Два года мы доказываем правительству и депутатам парламентской коалиции, что повышение зарплат и пенсий – единственный выход, чтобы предотвратить угрозу тотальной бедности в стране и восстановить социально-экономическую сферу. Сегодня лёд тронулся и мы близки к тому, чтобы гарантировать людям минимальную зарплату в 3200 гривен. 

Юлія Тимошенко

Заява Гройсмана про підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі – це результат тиску на уряд та спільної колосальної боротьби, яку проводить громадянське суспільство, профспілки, партія «Батьківщина», всі ми разом.

Не можна залишати мінімальну зарплату і мінімальну пенсію вдвічі нижчими за прожитковий мінімум, затверджений законом. Якщо Гройсман це почув і він скоротить видатки, які йдуть на клани, на олігархів, на офшори, натомість вдвічі підніме мінімальну зарплату і пенсію, – ми будемо вважати це нашою першою перемогою. Адже це потягне за собою підвищення всіх заробітних плат і пенсій.

Volodymyr Groysman

Сьогодні на засіданні Уряду я презентував ініціативу, над якою наша команда працювала декілька місяців. Ми вийшли з ініціативою підняти вдвічі мінімальну заробітну плату. З 1 січня 2017 року жоден працюючий українець не повинен отримувати менше ніж 3200 грн. Напевне ми перший український уряд, який робить такий серйозний крок.

Ми ставили перед собою завдання забезпечити більш справедливу оплату праці українців, змінити ситуацію, коли люди, які працюють, навіть не можуть забезпечити себе найбільш необхідним. Ми знайшли рішення, яке буде першим кроком до виправлення цієї ситуації, і сьогодні я дав доручення скорегувати проект Бюджету на наступний рік з урахуванням нового рівня мінімалки.

Я вдячний Президенту і коаліції за підтримку цієї ініціативи і сподіваюсь, що Верховна Рада проголосує за відповідні рішення, які внесе Уряд. 

Наиболее скромными оказались представители «Народного фронта», полностью погруженные в разбирательства вокруг взлома якобы почтового ящика Владислава Суркова. Так что пока еще не высказывались о 3200 гривен. 

 Фото: пресс-служба Рады

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
walentina
2730 дн. тому
Хай поділяться мільйонами,які збираютьщоденно лише на митницях,-і не будуть "паритись" над бюджетом і на 50років
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 190
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 299
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 311
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
2 007
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 299
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду